Diploma puanı hakkında

YKS ( TYT, AYT, YDT ) Hakkında Her Türlü Soru ve Cevaplarınızı Bu bölümde Paylaşabilirsiniz
sem1h2612
Acemi

Diploma puanı hakkında

Mesaj gönderen sem1h2612 » 01 Tem 2014, 14:23

şimdi ben bu sene lys'e girdim diploma puanı 56 yazıyor ama daha kredim 135 lisem bitmedi.bu sınavdan gelecek krediyle 155 falan olucak ama diploma puanı 56 diyor ben mecbur seneye hazırlancam lise bitince diploma puanım daha fazla mı yükselicek?teşekkürler şimdiden

Kullanıcı avatarı
cemil.ksa
Doktor

Re: beyler çok önemli bi sorum olcaktı ilgilenirseniz sevini

Mesaj gönderen cemil.ksa » 01 Tem 2014, 15:49

Evet diploma puanınız alacağınız notlara göre artacak gelecek yıl için. Böyle kalmayacak yani.

sem1h2612
Acemi

Mesaj gönderen sem1h2612 » 01 Tem 2014, 16:00

Düşme ihtimali yok yani demi her dersten ortalama 50-55le geçsem kaç olur tahminen

Kullanıcı avatarı
cemil.ksa
Doktor

Mesaj gönderen cemil.ksa » 01 Tem 2014, 17:01

Tahminde bulunamam ama şunu söyleyebilirim ki aman aman bir diploma puanınız olmaz. Buda sizi sıralama olarak epeyce geriye atabilir üniversite sınavlarında.

Yani siz işi sıkı tutup 85 den aşşağı not almamaya bakın ki sonuçlar açıklandığında " keşke lise derslerine abansaydım" demeyin. Tecrübe ile sabittir. Ham sıralaması 4 binlerde olup okul puanı eklendiğinde yerleşme puanı 10 binlere atan ve kahrolanları gördüm.

emisdesign

Mesaj gönderen emisdesign » 01 Tem 2014, 23:04

cemil.ksa yazdı:Tahminde bulunamam ama şunu söyleyebilirim ki aman aman bir diploma puanınız olmaz. Buda sizi sıralama olarak epeyce geriye atabilir üniversite sınavlarında.

Yani siz işi sıkı tutup 85 den aşşağı not almamaya bakın ki sonuçlar açıklandığında " keşke lise derslerine abansaydım" demeyin. Tecrübe ile sabittir. Ham sıralaması 4 binlerde olup okul puanı eklendiğinde yerleşme puanı 10 binlere atan ve kahrolanları gördüm.
Bende size bir şey sormak istiyorum. Seneye sınavlara gireceğim hedefim hukuk. 4 sınava girdim 4 sınava daha gireceğim. Bu 4 sınavdaki notlarım rahatsızlık sebebi ile çalışamadığım için düşük.. 50-55 şeklinde.. E beni ayakta tutacak şey obp.. Bu 4 sınavda çok çalışıp 90-95 alırsam hepsinden diploma notum iyi gelirmi? 85 filan? :(
Çalış genç arkadaşım çalış! Namer de muhtaç olmak ölmekten beterdir!

Kullanıcı avatarı
cemil.ksa
Doktor

Re: Diploma puanı hakkında

Mesaj gönderen cemil.ksa » 02 Tem 2014, 00:46

Not tahmini yapamam ancak şunu rahatlıkla söyleyebilirim ki geriye kalan sınavlarda 90 üzerinde notlar alırsanız diploma puanınız sizi geriye atmaz. Atsa bile çok atmaz.
Ancak şunu da söyliyeyim: Diploma notunun 85 civarında gelmesi için tüm lise notlarınızın yüksek olması gerekir.

Kapanmayacak bir açık değil.

emisdesign

Re: Diploma puanı hakkında

Mesaj gönderen emisdesign » 02 Tem 2014, 02:02

cemil.ksa yazdı:Not tahmini yapamam ancak şunu rahatlıkla söyleyebilirim ki geriye kalan sınavlarda 90 üzerinde notlar alırsanız diploma puanınız sizi geriye atmaz. Atsa bile çok atmaz.
Ancak şunu da söyliyeyim: Diploma notunun 85 civarında gelmesi için tüm lise notlarınızın yüksek olması gerekir.

Kapanmayacak bir açık değil.
Çok teşekkür ederim cevap için.. Geriye atmaması lazım ileriye atsa süper olur tabi de.. Eğer sağlık problemleri ile meşgul olmasaydım hepsinden rahatlıkla yüksek notlarla geçerdim. Çünkü açık lise çalışınca gerçekten kolay. İçimi rahatlattınız. Bu 4 sınavı süper yapmam gerek. 85 göremessin diyorsunuz :) olsun geriye atmasa da yeter bana.
Çalış genç arkadaşım çalış! Namer de muhtaç olmak ölmekten beterdir!

“YKS ( TYT, AYT, YDT )” sayfasına dön