Muaf Dersleri seçebilirmiyim?

Yeni Kayıt ve Kayıt Yenileme Hakkında Her Türlü Soru ve Cevaplarını Paylaşabileceğiniz Bölüm
kar1zma

Muaf Dersleri seçebilirmiyim?

Mesaj gönderen kar1zma » 11 Tem 2014, 20:22

Merhaba ilk sorum ders seçme işlemini yapıyordum ki matematik 1 in yanında muaf yazıyor ama o dersi hala seçebiliyorum acaba o dersi bir kez daha seçmem lazımmı muaf olunması için yoksa seçmessem sorun olurmu.

İkinci sorumda şuan 76 kredim bulunmakta muhtemelen bitirmeme 2 sene var sizce ortak derslerimi vermeye çalışıyım yoksa seçmeli yabancı dillerimi seçeyim ders seçiminde ingilizcem aşırı iyi geçmeme şansım yok acaba onları alıp kredi mi yüklesem full napsam bilemedim sizce ?

Kullanıcı avatarı
kripton
Onursal Üye

Re: Muaf Dersleri seçebilirmiyim?

Mesaj gönderen kripton » 11 Tem 2014, 23:56

kar1zma yazdı:Merhaba ilk sorum ders seçme işlemini yapıyordum ki matematik 1 in yanında muaf yazıyor ama o dersi hala seçebiliyorum acaba o dersi bir kez daha seçmem lazımmı muaf olunması için yoksa seçmessem sorun olurmu.

İkinci sorumda şuan 76 kredim bulunmakta muhtemelen bitirmeme 2 sene var sizce ortak derslerimi vermeye çalışıyım yoksa seçmeli yabancı dillerimi seçeyim ders seçiminde ingilizcem aşırı iyi geçmeme şansım yok acaba onları alıp kredi mi yüklesem full napsam bilemedim sizce ?
Muaf yazıyorsa matematik 1 dersinden 3 kez sınava girmişsindir (örgünden geçti isen orada girdiğin sınavı da sayarlar) ve başarısız olup muaf olmuşsundur. Muaf olduğun dersi seçme imkanın var. İstersen seçersin istersen seçmezsin sana kalmış.

Kesinlikle ders seçiminde ortak(zorunlu) derslerine öncelik ver. Aksi halde kredini 100000000 de yapsan bir tane ortak dersin kalsa mezun etmezler seni. Ortak dersleri ya geçeceksin ya da her birinden 3 er kez sınava girip muaf olacaksın (dil anlatım dersinden muaf olma yok mutlaka geçmelisin)

192 krediye ulaşman için 116 kredin kalmış. Bu da 4 dönemde tamamlanır. Eğer 17 yaşını doldurmuş isen yılda 3 sınava girerek mezun olma süreni kısaltabilirsin.

Ders seçiminde her dönem 30 kredilik ders seçebiliyorsun. Önce ortak derslerden seç. Eksik kalan krediyi ise başarılı olduğun seçmeli (ingilizcem iyi demişsin seçmelileri tabiki seçebilir ve yüksek not alıp (90-100 le geçip) not ortalamanı yükseltebilirsin) dersler ile tamamla.
Resim

“Yeni Kayıt ve Kayıt Yenileme” sayfasına dön