Üniversite sınavı ve birkaç soru
- RonaldoCR7
- Çırak
Üniversite sınavı ve birkaç soru
Merhabalar Herkese Hayırlı Ramazanlar konuyu yanlış yere açtıysam kusura bakmayın
Ben 17 yaşındayım açık lisede 44 kredim var bu ygs falan hiç anlamıyorum forumdada açık bi anlatılan konu bulamadım
benim kaç kredim olduğunda nereye başvuracağım üniversite için yada polislik istiyorum onun için ve açık lisede okurken bazıları üni sınavına giriyor onlar nasıl oluyor
aslında ailevi olarak işimiz var Allaha şükür herşeyim hali hazırda ama okumak istedim 2 sebep için biz 3 kardeşiz abilerim okumadı annem'in tek isteği bir oğlumun okuması diye benden çok beklentisi var annemin beklentisini boşa çıkarmak istemiyorum lise diplomamı görse kadın havalara uçar ama ben üniversitede okumak istiyorum. beni bilgilendirirseniz çok mutlu olurum şimdiden Allah razı olsun
Ben 17 yaşındayım açık lisede 44 kredim var bu ygs falan hiç anlamıyorum forumdada açık bi anlatılan konu bulamadım
benim kaç kredim olduğunda nereye başvuracağım üniversite için yada polislik istiyorum onun için ve açık lisede okurken bazıları üni sınavına giriyor onlar nasıl oluyor
aslında ailevi olarak işimiz var Allaha şükür herşeyim hali hazırda ama okumak istedim 2 sebep için biz 3 kardeşiz abilerim okumadı annem'in tek isteği bir oğlumun okuması diye benden çok beklentisi var annemin beklentisini boşa çıkarmak istemiyorum lise diplomamı görse kadın havalara uçar ama ben üniversitede okumak istiyorum. beni bilgilendirirseniz çok mutlu olurum şimdiden Allah razı olsun

-
- Uzman
Re: Üniversite sınavı ve birkaç soru
Lise bitmeden üniversiteye kayıt olman imkansız.102 kredi ve üstü olanlar ygs ve lys girmeye hak kazanır.Diploması yetişmeyenler çıkma belgesiyle kayıt olurlar.
MEZUN 29 HAZİRAN 2015
Selamün aleyküm,
Öncelikle mesleki açık öğretim de mi okuyorsun yoksa açık öğretim de mi ?
Açık öğretim olduğum için ben ona göre anlatayım.192 kredi olduğunda mezun oluyorsun,zorunlu derslerinin olduğu bölümde ders kalmaması gerekiyor.Senede 3 sınav yapılıyor ancak 3.sınava 18 yaşından gün almış kişiler girebiliyor.1 sınavdan en fazla 30 kredi alabiliyorsun bir dersten 3 kere üst üste kalırsan muaf oluyor yani zorunlu derslerinden çıkıyor.Senin 44 kredin var çalışıp her sınavdan 45 kredi alsan liseyi bitiriyorsun.Bu sene 1 sınav daha var 18 den gün almadığın için giremiyosun.
Ancak önümüzde ki sene 75 kredi aldığını düşünürsek 44 kredi de sende var 119 kredin olur ve 2016 ' da üniversite sınavlarına girersin,kredini o sene tamamlayabilirsen tutturdugun puanla tercih yapabilirsin.Ayrıyetten ek sınavlar oluyor bu 3 sınavın dışında onlara da katılabilirsin belki dönem şartı vs. aranıyor henüz açıklanmadı 3.sınavdan sonra açıklanacak dikkat edersen 2 sene de bitirirsin.
Öncelikle mesleki açık öğretim de mi okuyorsun yoksa açık öğretim de mi ?
Açık öğretim olduğum için ben ona göre anlatayım.192 kredi olduğunda mezun oluyorsun,zorunlu derslerinin olduğu bölümde ders kalmaması gerekiyor.Senede 3 sınav yapılıyor ancak 3.sınava 18 yaşından gün almış kişiler girebiliyor.1 sınavdan en fazla 30 kredi alabiliyorsun bir dersten 3 kere üst üste kalırsan muaf oluyor yani zorunlu derslerinden çıkıyor.Senin 44 kredin var çalışıp her sınavdan 45 kredi alsan liseyi bitiriyorsun.Bu sene 1 sınav daha var 18 den gün almadığın için giremiyosun.
Ancak önümüzde ki sene 75 kredi aldığını düşünürsek 44 kredi de sende var 119 kredin olur ve 2016 ' da üniversite sınavlarına girersin,kredini o sene tamamlayabilirsen tutturdugun puanla tercih yapabilirsin.Ayrıyetten ek sınavlar oluyor bu 3 sınavın dışında onlara da katılabilirsin belki dönem şartı vs. aranıyor henüz açıklanmadı 3.sınavdan sonra açıklanacak dikkat edersen 2 sene de bitirirsin.
Etrafında ki kurt görünümlü kuzulara değil kuzu görünümlü kurtlara dikkat et
- RonaldoCR7
- Çırak
Cevaplarınız İçin Teşekkür ederim ama bi konuyu anlamadım ben şimdi diyelim 102 kredi yaptım sırasıyla hangi sınavlara giricem ilk başta ygs sonra lys falanmı ? kafam çok karıştı ve hiç biryerde açıkca yazmıyorda

- yeşil gözlü
- Uzman
ilk önce ygs gireceksin ve ygs de 180 alır yani barajı geçersen lys ye gireceksin
Kişinin geleceğe dönük umutları şimdiki gücünün kaynağıdır.
Maxwel
Maxwel
Ben kendimden örnek vereyim kolay anlatabilmek için. Ben 2012 nisan ayında da üniversite sınavına (ygs) girdim. Tabi bir yandan da lise okuyorum (tabi lise son seviyesine gelmişim) Sonra 2012 mayıs ayında açık lise 7. dönem sınavıma girdim. 8. dönem sınavıma da temmuz ayında girip mezun oldum. Üniversiteye de eylül 2012 de kayıt yaptırdım.
Yani sende lise bitmeden girebilirsin ygs sınavına (ben lys sınavına girmedim. Eğer girersen ygs den bir süre sonra yapılıyor bu sınavda ona da liseden mezun olmadan giriliyor)
Yani sende lise bitmeden girebilirsin ygs sınavına (ben lys sınavına girmedim. Eğer girersen ygs den bir süre sonra yapılıyor bu sınavda ona da liseden mezun olmadan giriliyor)

- RonaldoCR7
- Çırak
Ben nerden öğrenicem bu ygs zamanını vee sizce puanım 102 olduğundamı yoksa mezunluğa en yakın zamandamı girmeliyim ? ygs ye falan

ocak ayında ygs için kayıt duyurusu yapılırRonaldoCR7 yazdı:Ben nerden öğrenicem bu ygs zamanını vee sizce puanım 102 olduğundamı yoksa mezunluğa en yakın zamandamı girmeliyim ? ygs ye falan

eğer puanın ocak sınavıyla 102 geçmişse başvuru yapabilirsin aksi taktirde 1 yıl kaybın olur

sınavlardan alabilceğin maksimum kredileri mezuniyetini iyi hesaplamalısın

Gerek yok her sözü laf ile beyana. Bir bakış bin söz eder, bakıştan anlayana.
Arkadaşın dediği gibi sınav başvuru tarihlerini takip et. Dönemin ve kredin hangi sene tutarsa hemen başvurunu yap mezun olmayı bekleme. Zaten örgün okuyanların çoğu 4. sınıfta girerler sınava. Bir sene kaybetmenin bir anlamı yok.

- yeşil gözlü
- Uzman
ilk kez gireceksin ne kadar çok çalışsanda ilk sınav stresli oluyor mezun olsanda olmasanda kredin tutuyorsa kesinlikle gir kendini denemiş olursun nerde ne açığın var onları görürsün tekrara girdğinde daha rahat olursun

Kişinin geleceğe dönük umutları şimdiki gücünün kaynağıdır.
Maxwel
Maxwel
- RonaldoCR7
- Çırak
Hepinize Çok Teşekkür Ediyorum Sayenizde ben ve 5 arkadaşım daha Bu konu hakkında bilgilendiler ve Yarışıyoruz
ilk üniversiteye kim giricek diye
Hırslıyız