Ben kendimi örnek vermek istiyorum. Geçen sene ve bu senede dahil puanım fena değil örgünden istediğim bölümlere bir kaç puan ile kaçırmışım. Şu an iki üniversite birden aöf düşünüyorum. Sebebine gelince ikinci tercihlere kalmışım aöf okumak varken aynı bölümü örgünden yazmak istemiyorum evde sıkı bir çalışma ile ikisini birden bitirmek düşüncem ve birisi eğer ezik olduğumu düşünüyorsa düşünsün, ben imkanım olduğu halde aöf seçiyorum çünkü örgün okuyup herhangi bir bölümden mezun olacağıma aöf türk dili ve edebiyatı okuyup öğretmen olurum daha iyi. Bu tarz seçimlerde baskıcı ailelerin çocukları genelde şehir dışı tercih yapar ve yerleşir okur sırf örgün olsun diye kendini ezik hissetmesin diye sonuç nedir? okuduğun bölüme bakarlar mezun olduğun hangi okuldan mezun olduğuna değil. Özellikle bu memurluklar için sonuçta kpss diye bir gerçek var hak eden kazansın.
Ne bileyim kurslara gidiyorum bir sürü belgem var aldığım diploma ile direkt usta öğretici unvanı alabiliyorum, şu an yerleşmedim ama inanıyorum bunları başaracağıma vallahi kimse bana ezik diyemez ben dershaneye gittiğimde örgün lise bitirmişlerin halini gördüm aöl mezunu olarak hiçte gocunmadım hepsinden de başarılı idim aynı şey üniversite içinde geçerli burada aöf mezunları bitirdikleri bölümün unvanını hak ediyor sonuna kadar. Çok donanımlı insanlar var kendini geliştirmek önemli örgün okuyup havam olacak diye ders asmak değil.
Ösym Ve Aöf REZALETİ
Re: Ösym Ve Aöf REZALETİ
KGamze yazdı:Ben kendimi örnek vermek istiyorum. Geçen sene ve bu senede dahil puanım fena değil örgünden istediğim bölümlere bir kaç puan ile kaçırmışım. Şu an iki üniversite birden aöf düşünüyorum. Sebebine gelince ikinci tercihlere kalmışım aöf okumak varken aynı bölümü örgünden yazmak istemiyorum evde sıkı bir çalışma ile ikisini birden bitirmek düşüncem ve birisi eğer ezik olduğumu düşünüyorsa düşünsün, ben imkanım olduğu halde aöf seçiyorum çünkü örgün okuyup herhangi bir bölümden mezun olacağıma aöf türk dili ve edebiyatı okuyup öğretmen olurum daha iyi. Bu tarz seçimlerde baskıcı ailelerin çocukları genelde şehir dışı tercih yapar ve yerleşir okur sırf örgün olsun diye kendini ezik hissetmesin diye sonuç nedir? okuduğun bölüme bakarlar mezun olduğun hangi okuldan mezun olduğuna değil. Özellikle bu memurluklar için sonuçta kpss diye bir gerçek var hak eden kazansın.
Ne bileyim kurslara gidiyorum bir sürü belgem var aldığım diploma ile direkt usta öğretici unvanı alabiliyorum, şu an yerleşmedim ama inanıyorum bunları başaracağıma vallahi kimse bana ezik diyemez ben dershaneye gittiğimde örgün lise bitirmişlerin halini gördüm aöl mezunu olarak hiçte gocunmadım hepsinden de başarılı idim aynı şey üniversite içinde geçerli burada aöf mezunları bitirdikleri bölümün unvanını hak ediyor sonuna kadar. Çok donanımlı insanlar var kendini geliştirmek önemli örgün okuyup havam olacak diye ders asmak değil.

bende hipertansiyon hastası 68 yaşındaki annemi bırakıp gitmek istemediğim için aöf tercih ettim ezik miyim

Gerek yok her sözü laf ile beyana. Bir bakış bin söz eder, bakıştan anlayana.
Elimizi taşın altına koyan insanlarız kesinlikle ezik değil. Örgün okuyup hocalara yalakalık veya sınıf performansımız ile geçemeyeceğiz sınıfı kendi alın terimiz ile bilgimizle kendi çalışmamızla bitireceğiz kim ne derse desin aöf öyleymiş böyleymiş diye.
Blueberry, "insanlar üniversiteye gidiyor" gözü ile bakmasındansa annenin yanında olman daha hayırlıdır sonuçta okuyorsun da her ikisi birden ne kadar güzel. Herhangi biri veya bir şey değil insana ailesi,anası lazım.Blueberry yazdı: bende hipertansiyon hastası 68 yaşındaki annemi bırakıp gitmek istemediğim için aöf tercih ettim ezik miyim

+ 1Blueberry yazdı: bende hipertansiyon hastası 68 yaşındaki annemi bırakıp gitmek istemediğim için aöf tercih ettim ezik miyim
Benzer sebeplerle ben de aöl ve aöf yollarından geçtim. 335 puanla yaptım tercihimi. Aöf 4 yıllıkları okuyabilecekken önlisans diploması aldım (bana göre 4 yıllık bir bölüm aöf de olmadığı için) Dışarıdan nasıl gözüküyorum bilmem ama önemli olan benim vicdanım rahat mı (evet rahat) ve Allah benim bu davranışımı beğeniyor mu... Bu kadardır olay

öyle gamzecim hayat bana şunu öğretti ne ekersen onu biçiyorsun...ben anneme baktıkça hayırlı evlat olduğumu hissediyorum ya bu bana yetiyorKGamze yazdı:Blueberry, "insanlar üniversiteye gidiyor" gözü ile bakmasındansa annenin yanında olman daha hayırlıdır sonuçta okuyorsun da her ikisi birden ne kadar güzel. Herhangi biri veya bir şey değil insana ailesi,anası lazım.Blueberry yazdı: bende hipertansiyon hastası 68 yaşındaki annemi bırakıp gitmek istemediğim için aöf tercih ettim ezik miyim

kriptonumkripton yazdı:+ 1Blueberry yazdı: bende hipertansiyon hastası 68 yaşındaki annemi bırakıp gitmek istemediğim için aöf tercih ettim ezik miyim
Benzer sebeplerle ben de aöl ve aöf yollarından geçtim. 335 puanla yaptım tercihimi. Aöf 4 yıllıkları okuyabilecekken önlisans diploması aldım (bana göre 4 yıllık bir bölüm aöf de olmadığı için) Dışarıdan nasıl gözüküyorum bilmem ama önemli olan benim vicdanım rahat mı (evet rahat) ve Allah benim bu davranışımı beğeniyor mu... Bu kadardır olay

bende rahatım elimden gelenin en iyisini yapıyorum ve sanırım benden iyi bir sosyal hizmet görevlisi olur

-
- Çırak
vay be..!Muhammedkaya yazdı:Asıl sen kusura bakma ama Açık öğretim fakültelerinin öğrenci yetiştirdiğini yada profesyonel öğrenciler mezun ettiğini kim söyledi ?
AÖF'ün temel amacı özel sektörde yada memuriyette kıdem kademe atlamak içindir. Yada kişi egosunu tatmin ediyordur Yoksa AÖF ün kime neye faydası var ?
Eğer Kişi 350 üzeri puan alıp güzel bir üniversiteye yerleşiyorsa hakkıdır. Gel gelelim açık öğretimin kime neye yükü varda kontenjan sınırlaması getiriyorlar.
UZEM ve AÖF'ler tembel öğrenci yetiştiren mezun olduğunda sana diploma veren o diplomanın da hiç bir anlamı olmayan bir beyaz kağıt parçasıdır.
Marmara, uludağ, İtü İşletme ile AÖF bir tutulabilir mi ?
Hem acıktan okuyup, hemde 226 puan alıp ta yerlesemedım yaygarası koparan ve ustelık aöf ve uzemın verdıgı dıplomaları beyaz bır kagıt parcası olarak nıtelendıren bırı ıcın bu sozler hayret verıcı.
Benım arkadaslarım ver ortaokuldan berı acıktan okuyup suanda doktora yapan.
Elınızı vıcdanınıza koyun da oyle dusunun orgunden okumak kadar kolay mı acıktan okumak.derslerı kendı cabalarınla gecıyorsun.ogretmen yok bısey yok.12 kredım kaldı yerlestımde unı ye elh. Ama korkuyorum hadı 12kredıyı dolduramazsam dıye.hep zor dersler kalmıs secmek zorunda kaldım.calısmadan gecebılmek mumkun degıl.orgun okusaydım hocalar ınsıyatıfını kullanır gecırır nasılsa dıye boyle bır derdım olmazdı.acık lısede 6 donemım ve kesınlıkle kredılerım 25 ın altına dusmedı.ama gaileliyim.neden?cunku orgun okumuyorum.kendı tırnaklarımla kazımam gerektıgının bılıncındeyım.bılmem derdımı anlatabıldım mı?
226 puancık alıp yerlesemedıysen bu senın ayıbın tutupta osym ye sovmek ancak caresızlıgın getırdıgı bırsey.hayır ben bıle 300 puanı asırdıgım halde ya yerlesemezsem ya kontenjan varsa sıkıntısı yasadım.
Burda acıktan okuyanları kucumseyecegıne suan neden bu kadar acızsın onu dusun.
Dıploma parcası bıle demıyor.beyaz kagıt parcası...
Sen o beyaz kagıt parcasının alındıgı okula bıle yerlesememıssın yazık sana...
Pıyasada orgun okuyup aöf okuyanlar uzem okuyanlarla neden aynı kefeye konduguna goconanlarda var malesef.(bu farklı bır ornegı o ayrı) senın ımkanın var orgun okuyorsun.ben zamanında basortusuyle okuyamadım sınavlara gıremmedım.suan 30 yasındayım 3 cocukla okul bıtırme derdıne dustum.eger osym banada boyle bır fırsat verdıyse bırak ona sovmeyı ancak dua edebılırım.
Profesyonel olmak orgunden okumayla olmuyor. Zaten okumanın bılıncındeysen derslerıne sıkı calısıp sınavlarda basarılı olabılıyorsan bu profesyonel olma yolunda ılerledıgın anlamına gelır zaten.
Bu konuda boyle uzarr gıderr....