Üniversite Ön Kayıt Sorunu
-
- Çırak
Üniversite Ön Kayıt Sorunu
Merhaba arkadaşlar ,, ben ygs sınavını geçtim tercihimi yaptım Muğla üniversitesini kazandım fakat okul ön kayıt istiyor benden. Ön kayıt formunu doldurmaya girdiğimde ise benden mezuniyet tarihi istiyor fakat şöyle bir sorun var ki 11 kredim kaldı ve ben daha mezun olmadım bu yüzden ön kayıt yapamıyorum
Napıcam ?
Napıcam ?
- dreamemrahkurt
- Yardımcı Uzman
Re: Üniversite Ön Kayıt Sorunu
Sizden benim fikrimce kesin tarih istiyor. pek bilgim yok bu konuda ama gireceğiniz 3ncü sınavların açıklanma günü olarak gösterin? veya diploma...
-
- Çırak
Öyle yaparsam, formu pek dikkate alıcaklarını sanmıyorum 

-
- Çırak
Öyle yaparsam, formu pek dikkate alıcaklarını sanmıyorum 

İstenilen sadece bir tarihse, ÖSYM Aday İşlemleri Sistemine girdiğinizde yazan mezun olma tarihini yazın.
"Mezun - 13.06.2014" Bende bu tarihte mezun olduğum yazıyor örneğin.
Ayrıca belirteyim: Bende 3.dönem sınavından sonra mezun olacağım.
"Mezun - 13.06.2014" Bende bu tarihte mezun olduğum yazıyor örneğin.
Ayrıca belirteyim: Bende 3.dönem sınavından sonra mezun olacağım.
Giriş, gelişme, sonuç:
http://www.aciklise.net/Forum/viewtopic ... a1#p150172
http://www.aciklise.net/Forum/viewtopic ... a1#p150172
-
- Çırak
Çok teşekkürler kardeşim çok yardımcı oldun bugün yetkili bir ağıza zarzor ulaştım istedikleriyde oymuş zaten
Böyle sorunla karşılaşan arkadaşlar ösym aday işlemleri sitesine girin sol altta eğitim bilgilerim kısmı var tarih ve not orda yazıyor.

Böyle sorunla karşılaşan arkadaşlar ösym aday işlemleri sitesine girin sol altta eğitim bilgilerim kısmı var tarih ve not orda yazıyor.
Bende aynı durumdayım 3. Sınavda mezun olcam yerlestigim okulun on kayıt formunu bulamadım her üniversitede farklı zamanlardami on kayıt işlemleri başlıyor ?
-
- Çırak
Ya arkadaş ön kayıt olayını öyle ya da böyle atlatıyorum fAkat şimdi 3. Dönem sınavından mevzun olacakların işi zor. Sınava girdik diyelim kredilerimiz bitti ve artık mevzunuz ama yoook bu seferde kayıt tarihi kaçtı. Sonrada YÖK ün insafına kalıyoruz bizim gibiler için kayıt tarihini geciktirsin diye
mutlaka kayıt için bize kolaylık sağlanacaktır sınavlar erken açıklanırsa ki öyle olcak sanırım sıkıntı yok 

Gerek yok her sözü laf ile beyana. Bir bakış bin söz eder, bakıştan anlayana.
-
- Çırak
3. Üçüncü dönem sınav sonuçları 22 Eylül 2014 tarihinde açıklanıyor. Oysa üniversiteyi kazananların yerleştirme işlemleri Eylül ayı başında yapılıyor. Üniversiteyi kazananlardan 3. dönem sınavları sonucunda mezun olanlar nasıl kayıt yaptıracak?
2013 yılında MEB ve YÖK arasında yapılan yazışmalar sonucunda Açık Öğretim Lisesi mezunlarına 1 Kasım 2013 tarihine kadar üniversitelere kayıt olma hakkı tanınmıştır. 2014 yılında da 3. dönem ve ek sınavlar sonucunda mezun olacak öğrencilerimizin kazandığı yüksek okul veya fakültelere kayıtlarının yapılması için gerekli çalışmalar yapılmaktadır. Bu güne kadar üniversiteyi kazanan bütün öğrencilerimiz (ek sınav sonucunda mezun olanlar da dahil olmak üzere) üniversitelere kayıtlarını yaptırmışlar ve mağduriyet yaşamamışlardır. Öğrencilerimizin kazandığı üniversitelere kayıt hakkı saklı tutulmaktadır. Bu durumda olan öğrencilerimizin bu konuda rahat olmalarını istiyoruz.
Böyle bişeyler yazmışlar ama Ankara koordinasyon merkezini aradım milli eğitimi arayın dedi orayı Aradım YÖK'e görüşmelerimiz sürüyor dedi YÖK'ün aradım daha belli değil karar verilirse siteden duyurulur dedi.. Aöl sitesine girdim bu yazı var rahat olun diyor ama ben 10dk da bir YÖK - AOL - MEB site site geziyorum...
2013 yılında MEB ve YÖK arasında yapılan yazışmalar sonucunda Açık Öğretim Lisesi mezunlarına 1 Kasım 2013 tarihine kadar üniversitelere kayıt olma hakkı tanınmıştır. 2014 yılında da 3. dönem ve ek sınavlar sonucunda mezun olacak öğrencilerimizin kazandığı yüksek okul veya fakültelere kayıtlarının yapılması için gerekli çalışmalar yapılmaktadır. Bu güne kadar üniversiteyi kazanan bütün öğrencilerimiz (ek sınav sonucunda mezun olanlar da dahil olmak üzere) üniversitelere kayıtlarını yaptırmışlar ve mağduriyet yaşamamışlardır. Öğrencilerimizin kazandığı üniversitelere kayıt hakkı saklı tutulmaktadır. Bu durumda olan öğrencilerimizin bu konuda rahat olmalarını istiyoruz.
Böyle bişeyler yazmışlar ama Ankara koordinasyon merkezini aradım milli eğitimi arayın dedi orayı Aradım YÖK'e görüşmelerimiz sürüyor dedi YÖK'ün aradım daha belli değil karar verilirse siteden duyurulur dedi.. Aöl sitesine girdim bu yazı var rahat olun diyor ama ben 10dk da bir YÖK - AOL - MEB site site geziyorum...
çok takma kafaya herşey yolunda olacakomurarslan yazdı:3. Üçüncü dönem sınav sonuçları 22 Eylül 2014 tarihinde açıklanıyor. Oysa üniversiteyi kazananların yerleştirme işlemleri Eylül ayı başında yapılıyor. Üniversiteyi kazananlardan 3. dönem sınavları sonucunda mezun olanlar nasıl kayıt yaptıracak?

-
- Çırak
bu arada sınav geç tarihe alınabilirmiş eğer cumhurbaşkanlığı seçimi ikinci tura kalırsa o zaman yandık!
kalmayacak merak etmeomurarslan yazdı:bu arada sınav geç tarihe alınabilirmiş eğer cumhurbaşkanlığı seçimi ikinci tura kalırsa o zaman yandık!

Allah hayırlısını "Ihsan" ederse ilk turda biter bu iş...omurarslan yazdı:bu arada sınav geç tarihe alınabilirmiş eğer cumhurbaşkanlığı seçimi ikinci tura kalırsa o zaman yandık!

..."iktidara sahip olanlar gaflet ve dalâlet ve hattâ hıyanet içinde bulunabilirler.
Hattâ bu iktidar sahipleri şahsî menfaatlerini, müstevlilerin siyasi emelleriyle tevhit edebilirler."
Mustafa Kemal Atatürk
Hattâ bu iktidar sahipleri şahsî menfaatlerini, müstevlilerin siyasi emelleriyle tevhit edebilirler."
Mustafa Kemal Atatürk
-
- Çırak
Sizlerde olmasanız napardım ben...