Mesleki Açık Lise Okul Değişikliği

Yeni Kayıt ve Kayıt Yenileme Hakkında Her Türlü Soru ve Cevaplarını Paylaşabileceğiniz Bölüm
Ser
Çırak

Mesleki Açık Lise Okul Değişikliği

Mesaj gönderen Ser » 13 Ağu 2014, 17:34

Merhaba arkadaşlar,

Bu sene son dönem staja gitmediğim için sınıfta kaldım devamsızlıktan tüm derslerim bitti sadece staj kaldı yani 1 dönem. Bu yaz başka bir şehire taşınacağız, ne yapmam gerekiyor okulu değiştirmek için?

Kullanıcı avatarı
kripton
Onursal Üye

Re: Mesleki Açık Lise Okul Değişikliği

Mesaj gönderen kripton » 13 Ağu 2014, 20:04

Tam bilmiyorum ama öğrenci sayfandaki kişisel bilgilerini güncellemen lazım sanırım. İl adres vs... Bunu sen mi yaparsın yoksa halk eğitime mi gidersin bilmiyorum. İstersen bi halk eğitim ile görüş
Resim

emrahk
Onursal Üye

Mesaj gönderen emrahk » 14 Ağu 2014, 13:52

Yeni taşınacağın bölgede veya civarında kendi alanınla ilgili eğitim veren ve o alanın son sınıf düzeyinde açık lise sınıfı olan bir meslek lisesi olması şart. Bu şartlara uyan yüz yüze eğitim kurumu varsa oraya bir dilekçeyle başvurman yeterli. Kendi alanında eğitim veren bir okul bulamazsan işte o zaman kötü...
..."iktidara sahip olanlar gaflet ve dalâlet ve hattâ hıyanet içinde bulunabilirler.
Hattâ bu iktidar sahipleri şahsî menfaatlerini, müstevlilerin siyasi emelleriyle tevhit edebilirler."

Mustafa Kemal Atatürk

Ser
Çırak

Mesaj gönderen Ser » 14 Ağu 2014, 22:12

Yalnız benim okulluk bi işim kalmadı gibi bişey sadece staj eğitimi almadım diğer hepsi tamam, yani bi işe girip çalışacağım hoca gelip kontrol etcek not verecek, naylon bile yapabilirim eğer hoca kıyak geçerse :D bu durum içinde mi alan eğitimi veren okul şart? benim alan eğitimi ağ işletmenliği ve çok fazla yok türkiyede.

Ser
Çırak

Mesaj gönderen Ser » 15 Ağu 2014, 18:03

Yahu kafayı yiyecem okula gittim kimse yok, halk eğitime gittim, biz açık düz liseye bakıyoruz dediler okulla görüşecen deyip şutladılar, nasıl iş anlamadım :tava: :tava: :tava:

emrahk
Onursal Üye

Mesaj gönderen emrahk » 15 Ağu 2014, 19:00

Son sınıfta stajla beraber 4 veya 6 kredilik (tam hatırlamıyorum) bir ders daha var. Dolayısıyla o ders için okula gidip ders alman gerekiyor. Kaldı ki sadece staj bile olsa dediğim gibi alanında açık liseye yüz yüze eğitim veren bir okul olmalı ki eğitime devam edebilesin.

Halk Eğitimler ilgilenmez, senin meslek lisesinden veya Alo 147'yi arayıp bilgi alman gerekiyor...
..."iktidara sahip olanlar gaflet ve dalâlet ve hattâ hıyanet içinde bulunabilirler.
Hattâ bu iktidar sahipleri şahsî menfaatlerini, müstevlilerin siyasi emelleriyle tevhit edebilirler."

Mustafa Kemal Atatürk

Ser
Çırak

Mesaj gönderen Ser » 16 Ağu 2014, 13:03

Benim okula gitmeme gerek yok sadece işletmede eğitim göreceğim, okuldaki dersten geçtim zaten, staj yaptığım yer sorun çıkardı o kadar, hafta sonları 2 saat okula devamlı olarak gittim ve dersleri verdim. Hoca okula gelmeyeceksin dedi kapanmadan önce

emrahk
Onursal Üye

Mesaj gönderen emrahk » 19 Ağu 2014, 13:39

Ser yazdı:Benim okula gitmeme gerek yok sadece işletmede eğitim göreceğim, okuldaki dersten geçtim zaten, staj yaptığım yer sorun çıkardı o kadar, hafta sonları 2 saat okula devamlı olarak gittim ve dersleri verdim. Hoca okula gelmeyeceksin dedi kapanmadan önce
Staja gidip de yarıda bırakıp kaldıysan belki ek sınavla bile mezun olabilirsin. Ek sınavda yüz yüze eğitim derslerinden kalan öğrencilere de geçme şansı veriliyor. Buna staj dahil mi tam emin değilim ama o da "işletmelerde beceri eğitimi" adlı bir ders sonuçta. Ek sınav kararı bu ay sonuna kadar çıkar muhtemelen, şartlar MAÖL sitesinde açıklanınca bakarsın veya okulu arayıp sorarsın...

Mustafa Kemal Atatürk

Ser
Çırak

Mesaj gönderen Ser » 25 Ağu 2014, 18:36

emrahk yazdı:
Ser yazdı:Benim okula gitmeme gerek yok sadece işletmede eğitim göreceğim, okuldaki dersten geçtim zaten, staj yaptığım yer sorun çıkardı o kadar, hafta sonları 2 saat okula devamlı olarak gittim ve dersleri verdim. Hoca okula gelmeyeceksin dedi kapanmadan önce
Staja gidip de yarıda bırakıp kaldıysan belki ek sınavla bile mezun olabilirsin. Ek sınavda yüz yüze eğitim derslerinden kalan öğrencilere de geçme şansı veriliyor. Buna staj dahil mi tam emin değilim ama o da "işletmelerde beceri eğitimi" adlı bir ders sonuçta. Ek sınav kararı bu ay sonuna kadar çıkar muhtemelen, şartlar MAÖL sitesinde açıklanınca bakarsın veya okulu arayıp sorarsın...

Eğer bu şekilde ek sınav ile mezun olabilirsem gerçekten çok iyi olur, ilk dönem geçtim stajdan, fakat 2. dönem sınırı aşacak şekilde devamsızlık yaptım ve kaldım, yine 2. dönemin ilk başlarında stajımı yaptım, olanlar sonradan oldu, inşallah dediğin gibi ek sınav yaparlar.

“Yeni Kayıt ve Kayıt Yenileme” sayfasına dön