Ne Zaman Mezun Olurum.
-
Ne Zaman Mezun Olurum.
Merhabalar,lise 3 yılken meslek lisesinde okuyordum. Lise 2 ye geçtiğimde okula gidememiştim sınıf tekrarı yapmıştım. Sonra devam ettim derslerim iyiydi. Lise 3 de derslerim iyi olmasına rağmen yine devamsızlıktan sınıf tekrarı yaptım ama 2 yıl sınıf tekrarı yapınca okuldan ayrılıyorsun. Derslerim çok iyiydi ama sadece devamsızlıktan sınıf tekrarı yaptım. Şimdi AÖML kayıt olacağım ne zaman mezun olurum. Bu sene YGS ye girmeyi planlıyorum. Sizce ne zaman mezun olurum ? Liseyi 4 yıl üzerinden mi okurum ? Şimdiden çok teşekkürler. İyi günler.
Re: Ne Zaman Mezun Olurum.
Merhaba, şunu söyleyeyim siz kayıt olunca 4 yıllık sisteme tabi olacaksınız. Hatta 3 yıllık sistemler 4 yıllık sistemin eğitim programı farklı olduğu için belki 10. sınıftan tekrar eğitime başlama ihtimaliniz bile var. Çünkü eski sistemdeki bir çok ders yeni sistemde yok. Dolayısıyla geçmiş olduğunuz meslek derslerini hiç geçmemiş sayılabilirsiniz. Bu konuda kesin bir bilgi için semtinize en yakın açık meslek lisesi eğitimi verilen meslek lisesine gidip durumunuzu anlatırsanız kaçıncı sınıftan başlayacağınız konusunda aydınlatıcı olurlar. Ama şu kesin ki bu sene üniversite sınavına giremezsiniz.
Eğer düz açık lise düşünürseniz o da 4 yıllık sistemde eğitim veriyor ama yılda 2 yerine 3 dönem eğitim verildiği için 2.5 yılda bitirme imkanı var. Siz de ayrıldığınız örgün lisede geçtiğiniz kültür dersleriyle birlikte belki 1.5 yılda bitirebilirsiniz diye düşünüyorum.
Kısacası dediğim gibi MAÖL eğitimi verilen bir lisesinin yetkilisine veya MEB Alo 147'yi arayıp bilgi alırsanız faydalı olacaktır. İşinize gelmeyecek bir durum olursa düz AÖL tercih edebilirsiniz...
Eğer düz açık lise düşünürseniz o da 4 yıllık sistemde eğitim veriyor ama yılda 2 yerine 3 dönem eğitim verildiği için 2.5 yılda bitirme imkanı var. Siz de ayrıldığınız örgün lisede geçtiğiniz kültür dersleriyle birlikte belki 1.5 yılda bitirebilirsiniz diye düşünüyorum.
Kısacası dediğim gibi MAÖL eğitimi verilen bir lisesinin yetkilisine veya MEB Alo 147'yi arayıp bilgi alırsanız faydalı olacaktır. İşinize gelmeyecek bir durum olursa düz AÖL tercih edebilirsiniz...
..."iktidara sahip olanlar gaflet ve dalâlet ve hattâ hıyanet içinde bulunabilirler.
Hattâ bu iktidar sahipleri şahsî menfaatlerini, müstevlilerin siyasi emelleriyle tevhit edebilirler."
Mustafa Kemal Atatürk
Hattâ bu iktidar sahipleri şahsî menfaatlerini, müstevlilerin siyasi emelleriyle tevhit edebilirler."
Mustafa Kemal Atatürk
-
Çok teşekkürler tekrar ilgilendiğiniz için. Bu senede çok ümitliydim ygs'ye gireceğim diye kısmet değilmiş demekki. Derslerimde çok iyi aslında sadece devamsızlıktı be
Hemen Liseyi bitirip Ygs'ye girmem lazım.

Hemen Liseyi bitirip Ygs'ye girmem lazım.
-
Hocam birde YGS girmeyi istiyorumda sizce AÖL mi iyi olur AÖML iyi olur? Hem KPSS hem YGS için sizin tercihiniz ve öneriniz hangisidir ??