SINAVLARDA YAPILAN HATALAR

Sınavlar Hakkında Her Türlü Soru ve Cevaplarınızı Bu bölümde Paylaşabilirsiniz
tayfun29
Uzman Doktor

SINAVLARDA YAPILAN HATALAR

Mesaj gönderen tayfun29 » 20 Ağu 2014, 21:17

Arkadaşlar ben derslere çalıştıktan sonra geçmiş soruları da çözen birisiyim.
Soruların cevaplarını yanlış yazıyorlar.Kaç kere böyle şeylere denk geldim cevabı o olmadığı halde diğer şıkka vermişler örneğin

Aşağıdakilerden hangisi olayları,insanları ve toplumları gerçekçi açıdan yansıtan roman türüdür ?

A)KLASİK ROMAN
B)REALİST ROMAN
C)ROMANTİK ROMAN
D)NATÜRALİST ROMAN

Normalde sorunun cevabı b ancak cevap anahtarında a diyor.

4. Aşağıdakilerden hangisi sözlü
anlatım türlerinden biri değildir?
A) Söylev B) Roman
C) Röportaj D) Mülakat

Burada cevap b olması gerekiyor cevap anahtarında ise c olarak gözüküyor.

Yanlış mı biliyorum ?

2 Soru daha buda dil ve anlatım 7 kitabında ki sorulardan ilk ünite

Sanatta,bilimde,politikada veya başka alanlarda tanınmış kişilerin yaşamlarını anlatan yazı türüne ne ad verilir ?

A) Biyografi B) Roman C) Hikaye D)Şiir

Cevap A olması gerekirken D yazıyor.

Aşağıdakilerden hangisi fabl türüne ait özelliklerden değildir ?

A)Hem nazım hem nesir biçiminde yazılır.
B)Teşhis ve intak sanatları üzerine kuruludur.
C)Öğüt ve ders verme amacı güdülmeyen eserlerdir.
D)Hikayelerin kahramanları çoğunlukla çocuklardır.

Cevap c imiş ama kitapta ne yazıyor ona bakalım.

Kitapta şöyle yazıyor

Hikayelerin kahramanları çoğunlukla hayvanlardır.
Ve altında da Fabllar,anlaşılması güç soyut kavramların somut olaylarla anlatılması sebebiyle önemli bir eğitim aracıdır vs.

Şimdi bu kitabı ve soruları hazırlayan arkadaşlara söylüyorum ne kullandınız da bunları yazdınız ?
En son tayfun29 tarafından 21 Ağu 2014, 01:08 tarihinde düzenlendi, toplamda 4 kere düzenlendi.

Etrafında ki kurt görünümlü kuzulara değil kuzu görünümlü kurtlara dikkat et

Kullanıcı avatarı
Dersatatürk
Uzman Doktor

Re: SINAVLARDA YAPILAN HATALAR

Mesaj gönderen Dersatatürk » 20 Ağu 2014, 23:49

Merhabalar geçen sınavda bende sizin bulduğunuz gibi bir dil ve anlatim da boyle saçma birşey buldum yalniz sınavdan geçtigim için başvuru yapmadim . :P Yalniz tabiki de eger doğru yaptiysaniz sınavi tek soru ile geçemidiyseniz falan itiraz ediniz.
Dünya vatanım, tüm insanlar kardeşim ve iyilik yapmak dinimdir. #Deizm

Resim

Okulun vereceği ilim ve irfan sayesindedir ki Türk Milleti, Türk Sanatı, Ekonomisi, Türk Şiir ve Edebiyatı bütün güzellikleriyle gelişir.

Mustafa Kemal ATATÜRK

tayfun29
Uzman Doktor

Mesaj gönderen tayfun29 » 21 Ağu 2014, 00:00

Dersatatürk yazdı:Merhabalar geçen sınavda bende sizin bulduğunuz gibi bir dil ve anlatim da boyle saçma birşey buldum yalniz sınavdan geçtigim için başvuru yapmadim . :P Yalniz tabiki de eger doğru yaptiysaniz sınavi tek soru ile geçemidiyseniz falan itiraz ediniz.
Yok Allaha şükür iyi geçiyorum da herşeyi etkiler sonuçta 1 soru yüzünden kalıpta mezun olamayanlar var.

Kullanıcı avatarı
Dersatatürk
Uzman Doktor

Mesaj gönderen Dersatatürk » 21 Ağu 2014, 00:12

Tabi doğru soyluyorsunuz da anlamadigim sey su nasil boyle bir konuda hata yapabiliyorlar . Sonucta insanlarin hayatini dogrudan etliliyo ve degistiriyor . Umarim bizim basimiza gelmez . :)
Dünya vatanım, tüm insanlar kardeşim ve iyilik yapmak dinimdir. #Deizm

Resim

Okulun vereceği ilim ve irfan sayesindedir ki Türk Milleti, Türk Sanatı, Ekonomisi, Türk Şiir ve Edebiyatı bütün güzellikleriyle gelişir.

Mustafa Kemal ATATÜRK

tayfun29
Uzman Doktor

Mesaj gönderen tayfun29 » 21 Ağu 2014, 00:19

İnşallah kimsenin başına gelmez.
Belkide bilmediğimiz yanlış olan kaç soru vardır.Muhtemelen şıkların yerlerini değiştirirken sıkıntı çıkıyor.
MEB dikkate alması gerekir bence çünkü 1 sorudan dolayı dil anlatımdan veya başka bi dersten geçemeyen kişi üniversite kazandıysa veremediği için gidemiyor ve 1 sene yaptığı tüm emekler boşa gidiyor.Allah yardımcımız olsun ne diyeyim.

Kullanıcı avatarı
Doçent
Forum Moderatörü

Mesaj gönderen Doçent » 21 Ağu 2014, 07:40

arkadaşlar tamam hata oluyorda çoğu kişinin bu yanlış sorulardan kalmadığını hepimiz biliyoruz :43:

biraz sistemi ve yapılan yanlışları eleştiriyoruz çok kolay ama kendi hatalarımızı görmemezlikten gelmeyelim :sandalye:

al benim hatalarım iki sınavda soru kaydırdım :tipik:
Gerek yok her sözü laf ile beyana. Bir bakış bin söz eder, bakıştan anlayana.

Kullanıcı avatarı
Köylü Kızı
Onursal Üye

Mesaj gönderen Köylü Kızı » 21 Ağu 2014, 09:49

Evet o Dil ve Anlatım daki soruyla iki defa karşılaştım, cevap olarak hep 'röportaj' diyor yanlış olduğunu ben de biliyorum. Ama eğer sınavda aynı soru çıkarsa ''röportaj'' diyecem çünkü onlar öyle yazmış :43: :43: :43:

tayfun29
Uzman Doktor

Mesaj gönderen tayfun29 » 21 Ağu 2014, 10:05

Blueberry yazdı:arkadaşlar tamam hata oluyorda çoğu kişinin bu yanlış sorulardan kalmadığını hepimiz biliyoruz :43:

biraz sistemi ve yapılan yanlışları eleştiriyoruz çok kolay ama kendi hatalarımızı görmemezlikten gelmeyelim :sandalye:

al benim hatalarım iki sınavda soru kaydırdım :tipik:
Evet çoğu kişi bu yanlış sorulardan kalmıyor ama bütün aol içinde birtek size denk geldiğini mezun olamadığınızı düşünün kendinizden başkasının kalıp kalmadığına bakarmısınız ilgilendirir mi sizi ?

Kendi hatalarımız da var elbet ama burada bahsettiğimiz şey kendi hatalarımızdan dolayı kaynaklanmıyor.Dikkatli olmanızı tavsiye ederim.

tayfun29
Uzman Doktor

Mesaj gönderen tayfun29 » 21 Ağu 2014, 10:07

htc-directioner yazdı:Evet o Dil ve Anlatım daki soruyla iki defa karşılaştım, cevap olarak hep 'röportaj' diyor yanlış olduğunu ben de biliyorum. Ama eğer sınavda aynı soru çıkarsa ''röportaj'' diyecem çünkü onlar öyle yazmış :43: :43: :43:
Bunlar sadece dün bulduklarım diğerlerini not etmedim.Bende şimdi diyorum acaba sınavda bunları mı işaretlesem diy ama bu seferde doğru olanı yaparlarsa :D

“Sınavlar” sayfasına dön