açıktan öğretmenlik

Sınavlar Hakkında Her Türlü Soru ve Cevaplarınızı Bu bölümde Paylaşabilirsiniz
Kullanıcı avatarı
ajlan45
Doktor

açıktan öğretmenlik

Mesaj gönderen ajlan45 » 28 Ağu 2014, 17:15

bir tanıdığım açıktan okuyarak coğrafya öğretmeni olacak son yılı,

bizde mezun olunca nasıl öğretmenlik okuyabiliriz açıktan.

Türkiye Laik'tir Laik kalacak !!!

kredi 170 dönem 10

emrahk
Onursal Üye

Re: açıktan öğretmenlik

Mesaj gönderen emrahk » 28 Ağu 2014, 17:29

AÖF ve örgün fark etmez, fen edebiyat bölümleri olan Edebiyat, Tarih, Coğrafya, Felsefe gibi bölümleri okurken veya mezun olunca "pedagojik formasyon" sertifikası alabilenler öğretmen olabiliyor. Bu belgeyi almak için de sürekli yeni düzenlemeler geliyor, ortalamayla veya sınavla sertifikaya öğrenci alabiliyorlar vs...
..."iktidara sahip olanlar gaflet ve dalâlet ve hattâ hıyanet içinde bulunabilirler.
Hattâ bu iktidar sahipleri şahsî menfaatlerini, müstevlilerin siyasi emelleriyle tevhit edebilirler."

Mustafa Kemal Atatürk

Kullanıcı avatarı
Doçent
Forum Moderatörü

Mesaj gönderen Doçent » 28 Ağu 2014, 17:33

öğretmenlik gerçekten zor kpss var atamsı var doğu görevi var Allah kolaylık versin :26:
Gerek yok her sözü laf ile beyana. Bir bakış bin söz eder, bakıştan anlayana.

Kullanıcı avatarı
ajlan45
Doktor

Mesaj gönderen ajlan45 » 28 Ağu 2014, 17:43

emrahk yazdı:AÖF ve örgün fark etmez, fen edebiyat bölümleri olan Edebiyat, Tarih, Coğrafya, Felsefe gibi bölümleri okurken veya mezun olunca "pedagojik formasyon" sertifikası alabilenler öğretmen olabiliyor. Bu belgeyi almak için de sürekli yeni düzenlemeler geliyor, ortalamayla veya sınavla sertifikaya öğrenci alabiliyorlar vs...

Bu konulara yabanciyim saydiginiz bolumlerimi secmeliyim yani hangi okullar inanin anlamadim çok karisik geliyor bu üniversite ne bolumu okuyayim yani be puani kaç acaba ?

kredi 170 dönem 10

emrahk
Onursal Üye

Mesaj gönderen emrahk » 28 Ağu 2014, 17:50

Kısaca her mezun öğretmen olamıyor. Öğretmen olmak için ayrıca "pedagojik formasyon" denen bir sertifika almak gerekiyor. Bir çeşit kurstur bu ve öğretmen olmak için şarttır. Bu sertifikayı da her öğrenciye vermiyorlar, not ortalamasını yüksek tutmak gerekiyor. Tabi tüm bunları yapsan da önünde daha fenası var; KPSS... Ölme eşeğim ölme..

Anadolu Üniversitesi'nin Felsefe, Sosyoloji, Türk Dili ve Edebiyatı, Tarih gibi bölümlerini okursan ortalaman yüksek olacaktır. Çünkü buradaki eğitim sisteminde geçmek de, ortalama yükseltmek de kolay. İstanbul Üniversitesi'nde ise ders geçmek daha zor. Karar senin...
..."iktidara sahip olanlar gaflet ve dalâlet ve hattâ hıyanet içinde bulunabilirler.
Hattâ bu iktidar sahipleri şahsî menfaatlerini, müstevlilerin siyasi emelleriyle tevhit edebilirler."

Mustafa Kemal Atatürk

Kullanıcı avatarı
ajlan45
Doktor

Mesaj gönderen ajlan45 » 28 Ağu 2014, 18:42

emrahk yazdı:Kısaca her mezun öğretmen olamıyor. Öğretmen olmak için ayrıca "pedagojik formasyon" denen bir sertifika almak gerekiyor. Bir çeşit kurstur bu ve öğretmen olmak için şarttır. Bu sertifikayı da her öğrenciye vermiyorlar, not ortalamasını yüksek tutmak gerekiyor. Tabi tüm bunları yapsan da önünde daha fenası var; KPSS... Ölme eşeğim ölme..

Anadolu Üniversitesi'nin Felsefe, Sosyoloji, Türk Dili ve Edebiyatı, Tarih gibi bölümlerini okursan ortalaman yüksek olacaktır. Çünkü buradaki eğitim sisteminde geçmek de, ortalama yükseltmek de kolay. İstanbul Üniversitesi'nde ise ders geçmek daha zor. Karar senin...
Tesekkur ederim ben İst oturuyorum ama anadoluyu secerim tabi ki. Anadolu üniversitesi aof sanirim secmeliyim okumayi aşkla yapiyorum KPSS olmasa da özelde yaparim öğretmenlik diyorum

kredi 170 dönem 10

emrahk
Onursal Üye

Mesaj gönderen emrahk » 28 Ağu 2014, 18:47

Önceden AÖF bölümlerine 140-150 YGS puanı alan yerleşirdi ama bu sene işler değişti. Neredeyse tüm bölümler minimum 200 puan ve üstüyle alın yaptılar. Bu bölümleri istiyorsan, en az 250 ve üstü puan yapmanda fayda var. Sürekli testlerle haşır neşir birisi olduğunu forumlardan bildiğim için çok daha yüksek YGS puanı alacağından eminim...

Mustafa Kemal Atatürk

Kullanıcı avatarı
ajlan45
Doktor

Mesaj gönderen ajlan45 » 28 Ağu 2014, 19:24

emrahk yazdı:Önceden AÖF bölümlerine 140-150 YGS puanı alan yerleşirdi ama bu sene işler değişti. Neredeyse tüm bölümler minimum 200 puan ve üstüyle alın yaptılar. Bu bölümleri istiyorsan, en az 250 ve üstü puan yapmanda fayda var. Sürekli testlerle haşır neşir birisi olduğunu forumlardan bildiğim için çok daha yüksek YGS puanı alacağından eminim...

evet arkadaşım test çözüyorum sürekli eski çıkmış soruları hep ezberliyorum http://www.aol.meb.gov.tr/hazirlik_testleri/index.html buradakilerde 1 ay oldu halen aktif edilmedi.ben örgünde liseyi okudum ama puanım yetmediği için diploma alamamıştım 28 yaşındayım seneye bu dönem mezunum inşallah.Keşke daha önce başlasaydım

kredi 170 dönem 10

Kullanıcı avatarı
ajlan45
Doktor

Mesaj gönderen ajlan45 » 28 Ağu 2014, 19:31

emrahk yazdı:Önceden AÖF bölümlerine 140-150 YGS puanı alan yerleşirdi ama bu sene işler değişti. Neredeyse tüm bölümler minimum 200 puan ve üstüyle alın yaptılar. Bu bölümleri istiyorsan, en az 250 ve üstü puan yapmanda fayda var. Sürekli testlerle haşır neşir birisi olduğunu forumlardan bildiğim için çok daha yüksek YGS puanı alacağından eminim...

http://polisolmakistiyorum.com/2013-201 ... -puanlari/ bu puanlar geçerli mi?

kredi 170 dönem 10

“Sınavlar” sayfasına dön