Diploma notu nasıl hesaplanıyor?

Diploma ve Mezuniyet Hakkında Her Türlü Soru ve Cevaplarınızı Bu bölümde Paylaşabilirsiniz
therainymornings

Diploma notu nasıl hesaplanıyor?

Mesaj gönderen therainymornings » 08 Eyl 2014, 19:22

Merhabalar. Haftalardır aklıma takılan birkaç soru var. 11.sınıf öğrencisiyim. 9. ve 10. sınıfı normal lisede okudum ve bu sene sağlık problemim nedeniyle açığa geçmek zorunda kaldım. 11. ve 12. sınıfı açıktan okuyacağım. Sorum şu:

Üniversite sınavına okuldan diploma notuna göre puan gelmektedir. Normal lisede diploma notu 9-10-11-12. sınıfın ortalamasına göre hesaplanıyor. Fakat açık lisede kredili sistem var. Kredili sisteme göre diploma notu nasıl hesaplanıyor? Nelere bakılarak hesaplanıyor? Her dönem için dönem notu hesaplanıp dönem notları toplanıp yıl sonu notuna çevrilip en sonda yıl sonu notları toplanarak mı diploma notu elde ediliyor? Açık lisede de diploma notu hesaplanırken 9-10-11-12. sınıfın ortalaması mı alınıyor yoksa sadece 12.sınıf mı? Kredi sayısı diploma notunu etkiliyor mu?

Acil cevap verirseniz çok sevinirim.

Kullanıcı avatarı
Senanur
Forum Moderatörü

Re: Diploma notu nasıl hesaplanıyor?

Mesaj gönderen Senanur » 08 Eyl 2014, 20:36

Alacağınız fazla kredi notları yüksekse diploma notunuza azda olsa olumlu etki eder. Alacağınız fazla kredi notları düşükse diploma notunuza azda olsa olumsuz etki eder.
Hesaplama yöntemi için aşağıdaki linke bakabilirsiniz.
http://www.acikogretimlisesi.net/soru-c ... lanir.html

epidoras
Uzman Doktor

Re: Diploma notu nasıl hesaplanıyor?

Mesaj gönderen epidoras » 09 Eyl 2014, 00:04

AÖL sitesine giriniz.
Başarılı dersler link'inden açılan ekranın sağ üstünde excel olarak ders not dökümünü bilgisayara indirip *excel ile açınız.
Açılan belgede not sütünunu mause ile ilk nottan son nota kadar çizin excel in sağ alt tarafın da toplam sayı ve toplam sayının ortalamasını görürsünüz o sizin diploma notunuz alternatif olarak excel biliyor iseniz =ortalam kodunu en sona sütun ve satır kodlarını ekleyerekte bulabilirsiniz.

Alternatif olarak hesap makinesi kullanmaktan ya da hesap yapmaktan büyük haz duyuyorsanız lise hayatınız(örgün,açık) boyunca aldıgınız bütün notları toplayın ve ders sayısına bölün sonuç diploma notunuzdur.

Sadece üniversitede ders notu hesaplamaları farklıdır zira onlarda ara sınavlar proje ödevleri vs vardır ve ders notuna etkileri % olarak hesaplanır onun dışında tüm eğitim sistemlerinde bu şekilde hesaplanır.
Cahillerle tartışmayın çünkü ben hiç yenemedim - Gazali
Cahille girme münakaşaya; ya sinirini zıplatır havaya ya da yazık olur adabına - Mevlana
Haksızlık karşısında susan dilsiz şeytandır. Hz. Muhammed

“Diploma ve Mezuniyet” sayfasına dön