EK SINAV HAKKINDA DETAYLI BİLGİ BUYRUN

Sınavlar Hakkında Her Türlü Soru ve Cevaplarınızı Bu bölümde Paylaşabilirsiniz
mustafadokk
Asistan
İletişim:

EK SINAV HAKKINDA DETAYLI BİLGİ BUYRUN

Mesaj gönderen mustafadokk » 17 Eyl 2014, 20:38

Ek Sınavda Nasıl Sorular Sorulur?

Açık Lise ek sınavında, 1.Dönem (ocak), 2.Dönem (mayıs), 3. Dönem (temmuz veya ağustos) sınavlarında sorulan soruların karması sorulur. Yani ek sınava girecekseniz, çalışacağınız dersin sadece o yıl sınavlarında sorulmuş olan sorularına bakmanız hatta cevapları ezberlemeniz yeterli olacaktır. Örneğin Dil ve Anlatım-8 dersinden sınava girecekseniz; Dil ve Anlatım -8 Dersinin sadece o yıl içinde sorulan toplam 60 sorusuna bakmanız ve cevapları ezberlemeniz yeterli olacaktır. 60 sorudan 20 tanesi kesinlikle sınavlarda çıkacaktır. Bu durumda açık öğretim lisesi öğrencilerine büyük kolaylık sağlandığı da açıkça anlaşılmaktadır.

Değerli arkadaşlar, sizlere bu kadar kolaylık sağlandıktan sonra çalışmayıp ek sınavda da kalırsanız; sizlere sitem etmemek elde değil! Ancak buna rağmen açık öğretim lisesi öğrencilerine bir kolaylık daha düşünülmüştür. Bu kolaylığın adı 2. Ek Sınav’dır.

Açık Lise 2. Ek Sınav Ne Zaman ve Nerede Yapılır?

Ek sınava katılan ve bazı derslerden yine başarısız olup açık liseden mezun olamayan arkadaşlar, 2. Ek sınava da girmeye hak kazanırlar. 2. Ek Sınav, başvuru tarihleri 1. Ek Sınavın sonuçlarının açıklanmasının hemen ardından, yani genellikle Ekim ayında olur.

Açık Liseliler için 2. Ek sınav ise ne yazık ki sadece Ankara ilinde yapılmaktadır. Yani mezun olma durumdaysanız 2. Ek sınava girmek için Ankara’ya gitmeniz gerekir.

2. Ek sınav soruları da aynı 1. Ek sınavdaki gibidir. Bir öğretmen olarak bu sınavın bana göre anlamı, ‘’değerli arkadaşlar, artık bir zahmet sorulara bakınız ve lütfen mezun olunuz’’ demektir. Yetkililerin açık lise öğrencilerine sağladığı bu kadar olanaktan sonra sanırım başka bir şey düşünülmez.

Özellikle üniversite sınavına girmiş, herhangi bir bölümü kazanmış olan arkadaşlar için iyi bir fırsattır. OSYM ile yapılan görüşmeler sonucunda açık Öğretim lisesinden mezun olan arkadaşların diploma veya bitirme belgesi Kasım ayında istenmektedir. Böylece açık lisen henüz mezun olamayan ve üniversiteyi kazanıp, kayıt yaptırmak isteyen arkadaşlara anlayış gösterilmiş ve kolaylıklar sağlanmıştır.

tiavonq
Yardımcı Asistan

Re: EK SINAV HAKKINDA DETAYLI BİLGİ BUYRUN

Mesaj gönderen tiavonq » 17 Eyl 2014, 20:51

Eline kalemine klavyene farene en önemlisi yüreğine sağlık aynen yazdığın gibi :)

“Sınavlar” sayfasına dön