Çıkma belgesi ile tecil

Askerlik Tecili ve İşlemleri Hakkında Her Türlü Soru ve Cevaplarınızı Bu bölümde Paylaşabilirsiniz
lyder53

Çıkma belgesi ile tecil

Mesaj gönderen lyder53 » 01 Eki 2014, 20:40

Merhaba arkadaşlar son dönem sınavında mezun oldum önceden askerliği 4 sene tecil ettirmiştim ve şimdi diploma basılana kadar çıkma belgesi ile tecil işlemini yapabilir miyim ve kaç sene tecil ediliyor bilgisi olan var mı ?

emrahk
Onursal Üye

Re: Çıkma belgesi ile tecil

Mesaj gönderen emrahk » 01 Eki 2014, 23:01

Çıkma belgesiyle tecilini yaptırabilirsin. Lise mezunu olarak askerliğini 3 yıl tecil ettirme hakkın var...
..."iktidara sahip olanlar gaflet ve dalâlet ve hattâ hıyanet içinde bulunabilirler.
Hattâ bu iktidar sahipleri şahsî menfaatlerini, müstevlilerin siyasi emelleriyle tevhit edebilirler."

Mustafa Kemal Atatürk

Kullanıcı avatarı
Dersatatürk
Uzman Doktor

Mesaj gönderen Dersatatürk » 01 Eki 2014, 23:01

Mezun oldu isen ve YGS LYS 'ye girip bir üniversiteye kayıt olduysan ve ya olucansan tecil işlemini üniversite yapıyor . Ama yok mezun oldum bu yıl hazırlancam diyorsan askeri şubeye gidip bunu beyan etmen gerekiyor yoksa sorun olabilir ...
Dünya vatanım, tüm insanlar kardeşim ve iyilik yapmak dinimdir. #Deizm

Resim

Okulun vereceği ilim ve irfan sayesindedir ki Türk Milleti, Türk Sanatı, Ekonomisi, Türk Şiir ve Edebiyatı bütün güzellikleriyle gelişir.

Mustafa Kemal ATATÜRK

emrahk
Onursal Üye

Mesaj gönderen emrahk » 02 Eki 2014, 15:03

Niye sorun çıksın ki? Mezun öğrenci olarak tecil hakkı var, bir üniversiteye kayıt olması gerekmiyor illa ki. Tabi bunun bir yaş sınırı vardır tahminim; 22-23 yaşından sonra lise diplomasıyla tecil etmeyebilirler. Öğrenci mezun olmadığı takdirde 29 yaşına kadar tecil hakkı var orası ayrı...
..."iktidara sahip olanlar gaflet ve dalâlet ve hattâ hıyanet içinde bulunabilirler.
Hattâ bu iktidar sahipleri şahsî menfaatlerini, müstevlilerin siyasi emelleriyle tevhit edebilirler."

Mustafa Kemal Atatürk

“Askerlik Tecili” sayfasına dön