bilisimci yazdı:Matematik başlı başına bir bilim ve dünya var oldukça en önemli şey matematik olucak ama bizim ülkemizde matematik öğretilemiyor öğrenenlerde de doğuştan bir yetenek olduğu için hemen kavrayabiliyor, siz hic bir bakkala gidip de bakkal amca paramın 1/3 ü ile ekmek alıcam diyen bir vatandaş gördünüzmü ?
Sözel ve dil ci olarak matematiği çok saçma buluyorum.
Iyi dilek ve övgülerin çok teşekkür ederim, senin içinde her şey dilediğin gibi olur inşallah.htc-directioner yazdı:çok haklısın epidores, senin gibi düşünen kaç insan var ki bu dünyada. matematik felsefene hayran kaldım. gerçekten güzel örnekler vermişsin. Derslerindeki başarın senin ne kadar zeki olduğunu gösteriyor.. hayatında sana başarılar diliyorum
75 kuruşun olup, para üstü 25 kuruş kalınca çikileta aldın ama sayın dilci arkadaşım. Ya da bakkala gitmeden önce bana ne kadar para üstü kalır da ben o paranın ne kadarıyla şekerleme alırım diye hesapladın ama... Sonuç olarak geçinmeyi istemediğiniz, sanki bir dinmiş gibi reddettiğiniz ve saçma bulduğunuz matematik, fizik, kimya, biyoloji gördüğün ve görebileceğin her yerdedir.bilisimci yazdı:Matematik başlı başına bir bilim ve dünya var oldukça en önemli şey matematik olucak ama bizim ülkemizde matematik öğretilemiyor öğrenenlerde de doğuştan bir yetenek olduğu için hemen kavrayabiliyor, siz hic bir bakkala gidip de bakkal amca paramın 1/3 ü ile ekmek alıcam diyen bir vatandaş gördünüzmü ?
Sözel ve dil ci olarak matematiği çok saçma buluyorum.
Sadece meslek için değil,en basitinden bir alışveriş için bile matematik önemli.Köylü Kızı yazdı:Matematik i kimse yapamaz diye bir şey yok.
sadece belli bir süre gerekli. ben bir kere de anlıyorum diye daha zeki değilim.
başkası üç dört defa da anlar ama kolay kolay unutmaz. yeterki istek ve düzenli çalışma olsun.
tabi temel'ide unutmamak gerek. ben herkesin (bazı istisnalar hariç) herkesin başaracağına inanıyorum.
çünkü Rabb'im herkese akıl vermiş. kullanmasını bilene. ama seçeceğiniz mesleklte matematik gerekmiyorsa sallayın gitsin.