11..sinif 2.donemde açıkögretime gecmek istiyorum.
11..sinif 2.donemde açıkögretime gecmek istiyorum.
Anadolu ogretmen lisesinden acik ogretime gecmek istiyorum vakit bollugundan dolayi ygs ve lys me daha iyi odaklanabilirim ve sporuma vakit ayirabilirim bu sebeplerden dolayi gecmek istiyorum.ortalamam 90 ozel ders dershaneden devam edecegim konulara.Aklima takilanlar ise kac tane ders secmem gerekiyor orgun egitimden daha fazla mi derse calismam gerek ? Basari puanim bu gecisten nasil etkilenir.95 gibi olursa ortalamam kac puan gelir tahmini bir de krediyi erken tamamlama ihtimalim var mi ?
Re: 11..sinif 2.donemde açıkögretime gecmek istiyorum.
Açık liseye geçiş yaptığında alansız sisteme dahil olursun. Diğer liseden daha fazla bi ders olmaz. YAni zorunlu(ortak) dersler vardır. Bunları seçmen lazım. Eksik kalan kredin olursa onu tamamlamak için de seçmeli dersler var. Şu linke http://www.aciklise.net/genel/okutulan-dersler.html girerek 4 YILLIK ALANSIZ (ALAN YOK) SİSTEMİNE AİT DERSLER kısmını tıkla. Orada ortak ve seçmeli dersleri görebilirsin.heril yazdı:Anadolu ogretmen lisesinden acik ogretime gecmek istiyorum vakit bollugundan dolayi ygs ve lys me daha iyi odaklanabilirim ve sporuma vakit ayirabilirim bu sebeplerden dolayi gecmek istiyorum.ortalamam 90 ozel ders dershaneden devam edecegim konulara.Aklima takilanlar ise kac tane ders secmem gerekiyor orgun egitimden daha fazla mi derse calismam gerek ? Basari puanim bu gecisten nasil etkilenir.95 gibi olursa ortalamam kac puan gelir tahmini bir de krediyi erken tamamlama ihtimalim var mi ?
9-10 ve 11. sınıfın ilk döneminde geçmiş olduğun dersler karşına çıkmaz. Ve bu derslerden aldığın ortalama aynen sana verilir. Açık lise sınavlarından da yüksek alabilirsen bir düşüş yaşamazsın. Şu an diploma puanına ne kadar aobp veriliyor tam bilmiyorum ama benim okuduğum dönem 82 diploma puanına 55 aobp gelmişti (en yükseği 60 idi)
Örgündeki kadar ders çalışsan yeter bence. Tabi bu kişiden kişiye değişir. Ama ben hep şunu derim ki bir kişi açıkta da okusa, örgün de de çalışmasının karşılığını alır. Yani ben açık lisede değil de örgün de okusam yine aşağı yukarı aynı diploma notunu alırdım diye düşünüyorum.
Sen şu an 11. sınıfsın ve sanırım 1. dönem bitince geçiş yapacaksın. Yani 2015 mayıs sınavına girebilirsin en erken. Açık lisede 17 yaşını doldurup 18 ine girenlere yılda 1 kez fazla sınav olur. Yani ocak + mayıs + ağustos sınavları.
Sen 11. sınıfın 1. dönemini bitirip geçiş yapınca 5 dönemi bitirmiş oluyorsun aöl dilinde. Kalıyor 3 dönem. Bu da demektir ki yeterince çalışıp zorunlu derslerini bitirir ve kredini tamamlarsan (yaşın tutuyor farz ederek yazıyorum) 2016 yılının ocak sınavı ile mezun olabilirsin.
Bu arada krediyi erken tamamlamak ifadesinden çok şöyle demen doğru olur. Zorunlu derslerimi erken bitirebilir miyim? Çünkü zorunlu dersler biterken zaten kredide otomatik tamamlanıyor. Yukarıda da dediğim gibi 3 dönemde biter en erken.

1998 subat dogumluyum yinede erken bitiremezmiyim ? Orgun egitimde de acikogretimdede diploma puanim ayni olsa yine ygs lys ortalamama ayni ek puanlar eklenir de mi ?Zaten gunun 6 saati ygs lys yapsam aksam 2 saat zorunlu olupta sozel olan ddrsleri yapsam tamamdir diye dusunuyorum.Birde nicin alansiz kisma dahil oluyorum suanki alanim sayisal ama ?Ben sayisal oldugum icin fizik kimya biyoloji matematik geometri derslerinin yaninda zorunlu olarak hangi dersleri almam gerek verdiginiz linkteki tablodan bunu anlayamadim da ?kripton yazdı:Açık liseye geçiş yaptığında alansız sisteme dahil olursun. Diğer liseden daha fazla bi ders olmaz. YAni zorunlu(ortak) dersler vardır. Bunları seçmen lazım. Eksik kalan kredin olursa onu tamamlamak için de seçmeli dersler var. Şu linke http://www.aciklise.net/genel/okutulan-dersler.html girerek 4 YILLIK ALANSIZ (ALAN YOK) SİSTEMİNE AİT DERSLER kısmını tıkla. Orada ortak ve seçmeli dersleri görebilirsin.heril yazdı:Anadolu ogretmen lisesinden acik ogretime gecmek istiyorum vakit bollugundan dolayi ygs ve lys me daha iyi odaklanabilirim ve sporuma vakit ayirabilirim bu sebeplerden dolayi gecmek istiyorum.ortalamam 90 ozel ders dershaneden devam edecegim konulara.Aklima takilanlar ise kac tane ders secmem gerekiyor orgun egitimden daha fazla mi derse calismam gerek ? Basari puanim bu gecisten nasil etkilenir.95 gibi olursa ortalamam kac puan gelir tahmini bir de krediyi erken tamamlama ihtimalim var mi ?
9-10 ve 11. sınıfın ilk döneminde geçmiş olduğun dersler karşına çıkmaz. Ve bu derslerden aldığın ortalama aynen sana verilir. Açık lise sınavlarından da yüksek alabilirsen bir düşüş yaşamazsın. Şu an diploma puanına ne kadar aobp veriliyor tam bilmiyorum ama benim okuduğum dönem 82 diploma puanına 55 aobp gelmişti (en yükseği 60 idi)
Örgündeki kadar ders çalışsan yeter bence. Tabi bu kişiden kişiye değişir. Ama ben hep şunu derim ki bir kişi açıkta da okusa, örgün de de çalışmasının karşılığını alır. Yani ben açık lisede değil de örgün de okusam yine aşağı yukarı aynı diploma notunu alırdım diye düşünüyorum.
Sen şu an 11. sınıfsın ve sanırım 1. dönem bitince geçiş yapacaksın. Yani 2015 mayıs sınavına girebilirsin en erken. Açık lisede 17 yaşını doldurup 18 ine girenlere yılda 1 kez fazla sınav olur. Yani ocak + mayıs + ağustos sınavları.
Sen 11. sınıfın 1. dönemini bitirip geçiş yapınca 5 dönemi bitirmiş oluyorsun aöl dilinde. Kalıyor 3 dönem. Bu da demektir ki yeterince çalışıp zorunlu derslerini bitirir ve kredini tamamlarsan (yaşın tutuyor farz ederek yazıyorum) 2016 yılının ocak sınavı ile mezun olabilirsin.
Bu arada krediyi erken tamamlamak ifadesinden çok şöyle demen doğru olur. Zorunlu derslerimi erken bitirebilir miyim? Çünkü zorunlu dersler biterken zaten kredide otomatik tamamlanıyor. Yukarıda da dediğim gibi 3 dönemde biter en erken.
Tamam 1998 şubat doğumlu isen, şubat 2015 itibari ile 17 yaşını doldurup 18 yaşından gün almış oluyorsun. Dolayısıyla 2015 yılında 3 kez sınav hakkın var. Yani yukarıda yazdığım tarihte mezun olma ihtimalin var.heril yazdı: 1998 subat dogumluyum yinede erken bitiremezmiyim ? Orgun egitimde de acikogretimdede diploma puanim ayni olsa yine ygs lys ortalamama ayni ek puanlar eklenir de mi ?Zaten gunun 6 saati ygs lys yapsam aksam 2 saat zorunlu olupta sozel olan ddrsleri yapsam tamamdir diye dusunuyorum.Birde nicin alansiz kisma dahil oluyorum suanki alanim sayisal ama ?Ben sayisal oldugum icin fizik kimya biyoloji matematik geometri derslerinin yaninda zorunlu olarak hangi dersleri almam gerek verdiginiz linkteki tablodan bunu anlayamadim da ?
Örgün eğitimliler ile aynı haklara sahibiz. Güncel durum hakkında net bilgim yok ama mağdur edilmezsin.
Alanlar kaldırıldı artık tüm liselerden. Aslında sen şu an sayısal sınıfındasın ama örgünden mezun olduğunuzda diplomanızda sayısal değil ALANSIZ yazacak benim bildiğim. Bunu istersen okul müdüründen bi öğren. Açık lisede ise sınıf ortamı olmadığı için kafamıza göre dersleri kendimiz ayarlayıp seçiyoruz. Mesela ben sayısal derslerden sadece kimya ve biyolojiyi seçmeli olarak lise sona kadar seçip gördüm. Matematik ve fizik ise yapamam diye almadım. Bu örneği daha iyi anlaman için verdim.
O tabloda lise sona kadar zorunlu olan dersler dil anlatım, edebiyat, din kültürü ve yabancı dil. Tarih ve coğrafya ise lise 1 ve 2 de zorunlu. İnkılap ve felsefe 11. sınıfta zorunlu. Lİse sonda ise trafik dersi zorunlu.
Matematik, fizik, kimya, biyoloji ve sağlık bilgisi de sadece lise 1 konuları zorunlu.
Bunun dışında sen lise sona kadar görmek istediğin bir dersi mesela lise 2-3-4 sayısallarını, lise 3-4 coğrafya, tarih derslerini ve alttaki tabloda yazan istediğin seçmeli dersi seçmeli olarak alır ve görürsün.

anladim peki 30 kredi dolana kadar ders alayim de mi ? Mesela mat kimya biyoloji geometri inkilap edebiyat dil anlatim ingilizce din kulturu derslerini secsem30 kredi gelir mi ?birde 10.sinifta ogretmenlik dersi gormustuk bu derslerin kredileri dahil mi ? Bu derslerin yaninda 10.sinifta proje hazirlama 9.sinifta uluslararasi iliskiler bu ssene ise ekonomi secmeli derslerini aldim bunlar krediye dahil mi.Yeni cikan yonetmelikte 4 ders oldu fkb gecen sene 3 seneydi bunlarin kredi uzerinde etkisi olur mu ?kripton yazdı:Tamam 1998 şubat doğumlu isen, şubat 2015 itibari ile 17 yaşını doldurup 18 yaşından gün almış oluyorsun. Dolayısıyla 2015 yılında 3 kez sınav hakkın var. Yani yukarıda yazdığım tarihte mezun olma ihtimalin var.heril yazdı: 1998 subat dogumluyum yinede erken bitiremezmiyim ? Orgun egitimde de acikogretimdede diploma puanim ayni olsa yine ygs lys ortalamama ayni ek puanlar eklenir de mi ?Zaten gunun 6 saati ygs lys yapsam aksam 2 saat zorunlu olupta sozel olan ddrsleri yapsam tamamdir diye dusunuyorum.Birde nicin alansiz kisma dahil oluyorum suanki alanim sayisal ama ?Ben sayisal oldugum icin fizik kimya biyoloji matematik geometri derslerinin yaninda zorunlu olarak hangi dersleri almam gerek verdiginiz linkteki tablodan bunu anlayamadim da ?
Örgün eğitimliler ile aynı haklara sahibiz. Güncel durum hakkında net bilgim yok ama mağdur edilmezsin.
Alanlar kaldırıldı artık tüm liselerden. Aslında sen şu an sayısal sınıfındasın ama örgünden mezun olduğunuzda diplomanızda sayısal değil ALANSIZ yazacak benim bildiğim. Bunu istersen okul müdüründen bi öğren. Açık lisede ise sınıf ortamı olmadığı için kafamıza göre dersleri kendimiz ayarlayıp seçiyoruz. Mesela ben sayısal derslerden sadece kimya ve biyolojiyi seçmeli olarak lise sona kadar seçip gördüm. Matematik ve fizik ise yapamam diye almadım. Bu örneği daha iyi anlaman için verdim.
O tabloda lise sona kadar zorunlu olan dersler dil anlatım, edebiyat, din kültürü ve yabancı dil. Tarih ve coğrafya ise lise 1 ve 2 de zorunlu. İnkılap ve felsefe 11. sınıfta zorunlu. Lİse sonda ise trafik dersi zorunlu.
Matematik, fizik, kimya, biyoloji ve sağlık bilgisi de sadece lise 1 konuları zorunlu.
Bunun dışında sen lise sona kadar görmek istediğin bir dersi mesela lise 2-3-4 sayısallarını, lise 3-4 coğrafya, tarih derslerini ve alttaki tabloda yazan istediğin seçmeli dersi seçmeli olarak alır ve görürsün.
30 krediyi doldurup doldurmayacağına sen karar vereceksin. Sana verilen krediye ve kalan zamana vs.. göre kendi stratejini oluşturursun. Mesela ben ilk dönemlerde hep 30 krediyi dolduruyordum. Sonraki dönemlerde baktım kredi miktarım yeterli. Az ve öz çalışmak için zorunlu derslerimi seçip üzerine de biraz seçmeli ders ekledim görmek istediklerimden. 24 kredilik seçtim mesela. Son dönemlerde ise daha da düştü. Kısacası sen belirleyeceksin durumuna göre.heril yazdı: anladim peki 30 kredi dolana kadar ders alayim de mi ? Mesela mat kimya biyoloji geometri inkilap edebiyat dil anlatim ingilizce din kulturu derslerini secsem30 kredi gelir mi ?birde 10.sinifta ogretmenlik dersi gormustuk bu derslerin kredileri dahil mi ? Bu derslerin yaninda 10.sinifta proje hazirlama 9.sinifta uluslararasi iliskiler bu ssene ise ekonomi secmeli derslerini aldim bunlar krediye dahil mi.Yeni cikan yonetmelikte 4 ders oldu fkb gecen sene 3 seneydi bunlarin kredi uzerinde etkisi olur mu ?
Ama kısa sürede mezun olmak için öncelik her zaman ortak(zorunlu) derslerden yana yapılmalı. Onları seçtikten sonra ise kafana göre seçmeli derslerden seçersin.
Tam bilmiyorum ama mantıken örgünde seçmeli olarak gördüğün derslerin de kredisinin verilmesi lazım. Kredi konusunda mağduriyet yaşayacağını zannetmiyorum.
""""Yeni cikan yonetmelikte 4 ders oldu fkb gecen sene 3 seneydi bunlarin kredi uzerinde etkisi olur mu """"" Bu soruyu anlamadım.
Ama şunu da ilave edeyim. Açık lisede sadece krediye odaklanmak yanlış. Kredi isterse 100000 olsun bir tane zorunlu dersin kaldığı sürece mezun olamazsın. Ya geçmen ya da muaf olman gerekiyor zorunlu derslerini. Zaten sen dersleri geçtikçe kredi artıyor. Önemli olan ders seçerken stratejini güzel belirle.
Kredinin gereğinden fazla olması çok bi fark oluşturmaz. Mezuniyet için gereken kredi 192. Ha biraz fazla olsun mesela 200 hedeflenebilir. Ama ondan önemlisi seçtiğin dersleri yükjsek not ile geçmeye çalış. Diploma puanını yükseltecek olan kredi değil not ortalamasıdır. Kolay gelsin.

Tesekkur ederim.Orada demek istegidim gectigimiz yillarda fkb dersleri 2 dersti bu sene 4 ders oldu bu ders sayisinin artisi krediyi etkiler mi dmek iatemistim ama onemi kalmadi agustosta mezun olma olayi kafama oturdu artik kesin gececegim 147 yide soracagim tamam derse oldu bi is.peki hocam ortalamami dahada yukseltmek icin kredim dolmasina ragmen secmeli ders secip artirabilir miyi m ?kripton yazdı:30 krediyi doldurup doldurmayacağına sen karar vereceksin. Sana verilen krediye ve kalan zamana vs.. göre kendi stratejini oluşturursun. Mesela ben ilk dönemlerde hep 30 krediyi dolduruyordum. Sonraki dönemlerde baktım kredi miktarım yeterli. Az ve öz çalışmak için zorunlu derslerimi seçip üzerine de biraz seçmeli ders ekledim görmek istediklerimden. 24 kredilik seçtim mesela. Son dönemlerde ise daha da düştü. Kısacası sen belirleyeceksin durumuna göre.heril yazdı: anladim peki 30 kredi dolana kadar ders alayim de mi ? Mesela mat kimya biyoloji geometri inkilap edebiyat dil anlatim ingilizce din kulturu derslerini secsem30 kredi gelir mi ?birde 10.sinifta ogretmenlik dersi gormustuk bu derslerin kredileri dahil mi ? Bu derslerin yaninda 10.sinifta proje hazirlama 9.sinifta uluslararasi iliskiler bu ssene ise ekonomi secmeli derslerini aldim bunlar krediye dahil mi.Yeni cikan yonetmelikte 4 ders oldu fkb gecen sene 3 seneydi bunlarin kredi uzerinde etkisi olur mu ?
Ama kısa sürede mezun olmak için öncelik her zaman ortaorunlu) derslerden yana yapılmalı. Onları seçtikten sonra ise kafana göre seçmeli derslerden seçersin.
Tam bilmiyorum ama mantıken örgünde seçmeli olarak gördüğün derslerin de kredisinin verilmesi lazım. Kredi konusunda mağduriyet yaşayacağını zannetmiyorum.
""""Yeni cikan yonetmelikte 4 ders oldu fkb gecen sene 3 seneydi bunlarin kredi uzerinde etkisi olur mu """"" Bu soruyu anlamadım.
Ama şunu da ilave edeyim. Açık lisede sadece krediye odaklanmak yanlış. Kredi isterse 100000 olsun bir tane zorunlu dersin kaldığı sürece mezun olamazsın. Ya geçmen ya da muaf olman gerekiyor zorunlu derslerini. Zaten sen dersleri geçtikçe kredi artıyor. Önemli olan ders seçerken stratejini güzel belirle.
Kredinin gereğinden fazla olması çok bi fark oluşturmaz. Mezuniyet için gereken kredi 192. Ha biraz fazla olsun mesela 200 hedeflenebilir. Ama ondan önemlisi seçtiğin dersleri yükjsek not ile geçmeye çalış. Diploma puanını yükseltecek olan kredi değil not ortalamasıdır. Kolay gelsin.
En erken mezun olabilme tarihin 2016 ocak sınavı ile olur gibi duruyor. Yani 2015 ağustos sınavı ile mezun olamazsın. Umarım yanlış anlamadın. Sen şu an 11. sınıf birinci dönemi okuyorsun ve mayıs 2015 sınavı senin 11. sınıfın 2. dönemi (aöl dilinde 6.dönem) olmuş olacak. Ağustos 2015 sınavı 12. sınıf ilk dönem(7.dönem), ocak 2016 da 12. sınıf 2. döneme (8.dönem) denk gelecek.heril yazdı:Tesekkur ederim.Orada demek istegidim gectigimiz yillarda fkb dersleri 2 dersti bu sene 4 ders oldu bu ders sayisinin artisi krediyi etkiler mi dmek iatemistim ama onemi kalmadi agustosta mezun olma olayi kafama oturdu artik kesin gececegim 147 yide soracagim tamam derse oldu bi is.peki hocam ortalamami dahada yukseltmek icin kredim dolmasina ragmen secmeli ders secip artirabilir miyi m ?
Seçmiş olduğun seçmeli derslerden yüksek not alırsan bu ortalamanı yükseltir ama düşük not alırsan ortalaman düşer. Yani yüksek not alacağını umduğun dersleri seçip ortalamanı yükseltebilirsin.

kripton yazdı:En erken mezun olabilme tarihin 2016 ocak sınavı ile olur gibi duruyor. Yani 2015 ağustos sınavı ile mezun olamazsın. Umarım yanlış anlamadın. Sen şu an 11. sınıf birinci dönemi okuyorsun ve mayıs 2015 sınavı senin 11. sınıfın 2. dönemi (aöl dilinde 6.dönem) olmuş olacak. Ağustos 2015 sınavı 12. sınıf ilk dönem(7.dönem), ocak 2016 da 12. sınıf 2. döneme (8.dönem) denk gelecek.heril yazdı:Tesekkur ederim.Orada demek istegidim gectigimiz yillarda fkb dersleri 2 dersti bu sene 4 ders oldu bu ders sayisinin artisi krediyi etkiler mi dmek iatemistim ama onemi kalmadi agustosta mezun olma olayi kafama oturdu artik kesin gececegim 147 yide soracagim tamam derse oldu bi is.peki hocam ortalamami dahada yukseltmek icin kredim dolmasina ragmen secmeli ders secip artirabilir miyi m ?
Seçmiş olduğun seçmeli derslerden yüksek not alırsan bu ortalamanı yükseltir ama düşük not alırsan ortalaman düşer. Yani yüksek not alacağını umduğun dersleri seçip ortalamanı yükseltebilirsin.