Mezuniyet İptali?!
-
Mezuniyet İptali?!
Meraba arkadaşlar. Balıkesir'de MAÖL Bilgisayar Bölümü öğrencisiyim. Bu sene yüzyüze eğitimimi tamamladım. Ağustostaki sınava giremedim eylüldeki ek sınavla da açık öğretimden kalan 2 dersimi verdim. Mezuniyet incelemesindeydi durumum. Bunun üzerine ben de üniversteye kaydımı yaptırdım geçen hafta. Bugün kampüse giderken siteye baktım ve mezuniyetimin iptal edildiğini gördüm. Sebebi ise örgün eğitimde devamsızlıktan kalmıştım. Açık öğretim lisesine ya da mesleki açık öğretim lisesine kaydolurken devamsızlıktan kalmış öğrencilerin 1. dönem notlarının girilmesi gerekiyomuş 2. dönem notları girilmiyomuş fakat güzel(!) okulumuzun güzel(!) müdür yardımcısı 2. dönem notlarımı da girmiş. Mezuniyet incelemesinde bu yanlış düzeltildikten sonra da 5 tane ortak dersim çıktı. Bu durumu düzeltebilir miyim diye araştırdım baya ama bi sonuca varamadım. Düzeltebilceğimin bi garantisi olmadığı için de 2. ek sınav için kaydımı yaptırdım.
Bu hata benim hatam değil öğretmenin tasdiknamemdeki notlarımı girerken yaptığı bi hata. Bunun suçunu bana yükleyemezler. Ben bu derslerden geçemezsem üniverste kaydım silinicek 1 senem boşuna gidicek. Bu meseleyi nasıl çözebilirim? Bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olabilirler mi?
Bu hata benim hatam değil öğretmenin tasdiknamemdeki notlarımı girerken yaptığı bi hata. Bunun suçunu bana yükleyemezler. Ben bu derslerden geçemezsem üniverste kaydım silinicek 1 senem boşuna gidicek. Bu meseleyi nasıl çözebilirim? Bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olabilirler mi?
Re: Mezuniyet İptali?!
Ben de örgün eğitim de sınıfta kalmıştım.
Acaba bu ilerde sorun olur mu?Benim de aklım karıştı şimdi?Senin durumuna düşmek istemiyorum.
Acaba bu ilerde sorun olur mu?Benim de aklım karıştı şimdi?Senin durumuna düşmek istemiyorum.
- Dersatatürk
- Uzman Doktor
2. Ek sınava kayıt yaptırmışsan girip muah olabilir ve okuluna devam edebilirsin . Yalnız yaptırmadıysan ne yazık kı birşey yapamazlar .
-
2. ek sınav için kaydımı yaptırdım bugün ama sınavlara ilk defa giriceğim için muaf kalma şansım yokDersatatürk yazdı:2. Ek sınava kayıt yaptırmışsan girip muah olabilir ve okuluna devam edebilirsin . Yalnız yaptırmadıysan ne yazık kı birşey yapamazlar .
- Dersatatürk
- Uzman Doktor
Örgünde iken iki yıl üst üste kalıp tasdikname aldıysan muah etme şansın var ama sadece bir yıl kalıp açıkögretime geçtiysen malesef ki yok . Eğer muaf edemiyorsun çok çalış zaten ikinci ek sınavlarda duyduguma göre sınavlar ögrenciyi mezun etmeye yönelik olduğu için kolay oluyormuş ama sen yinede sıkı çalış . Umarım mezun olur Üniversiteye devam edersin bol şans şimdiden .LordOfSummer yazdı:2. ek sınav için kaydımı yaptırdım bugün ama sınavlara ilk defa giriceğim için muaf kalma şansım yokDersatatürk yazdı:2. Ek sınava kayıt yaptırmışsan girip muah olabilir ve okuluna devam edebilirsin . Yalnız yaptırmadıysan ne yazık kı birşey yapamazlar .
-
Örgün eğitimde üst üste 2 defa devamsızlıktan kaldım bu nedenden ötürü de okuldan atıldım zaten. Ama aölde mezun olmam için o derslerden sınava 3 kez girip başarısız olmam gerekmiyo mu? Teşekkür ederim hocam. Bu hafta üniye gitmicem evden de hiç çıkmayıp komple çalışıcam zaten. Soruları ısıtıp ısıtıp veriyolar da aklım karışıcak bilgiler karman çorman olcak diye endişe ediyorum ve tek vuruş hakkım varDersatatürk yazdı:Örgünde iken iki yıl üst üste kalıp tasdikname aldıysan muah etme şansın var ama sadece bir yıl kalıp açıkögretime geçtiysen malesef ki yok . Eğer muaf edemiyorsun çok çalış zaten ikinci ek sınavlarda duyduguma göre sınavlar ögrenciyi mezun etmeye yönelik olduğu için kolay oluyormuş ama sen yinede sıkı çalış . Umarım mezun olur Üniversiteye devam edersin bol şans şimdiden .LordOfSummer yazdı:2. ek sınav için kaydımı yaptırdım bugün ama sınavlara ilk defa giriceğim için muaf kalma şansım yokDersatatürk yazdı:2. Ek sınava kayıt yaptırmışsan girip muah olabilir ve okuluna devam edebilirsin . Yalnız yaptırmadıysan ne yazık kı birşey yapamazlar .
O kredisi silinen dersler ortak ders mi yoksa yüz yüze eğitim dersi mi? Ortak dersler ise, geçmiş sınav sorularına çok çalış ve geç. Hazır üniversite kazanmışsın sana yapılan bu haksızlık eğer o derslerden kalırsan itirazlarını en net şekilde Ankara'ya bile bildir. Hazır ikinci ek sınav Ankara'dayken AÖL Müdürlüğüne de uğra...
..."iktidara sahip olanlar gaflet ve dalâlet ve hattâ hıyanet içinde bulunabilirler.
Hattâ bu iktidar sahipleri şahsî menfaatlerini, müstevlilerin siyasi emelleriyle tevhit edebilirler."
Mustafa Kemal Atatürk
Hattâ bu iktidar sahipleri şahsî menfaatlerini, müstevlilerin siyasi emelleriyle tevhit edebilirler."
Mustafa Kemal Atatürk
- Dersatatürk
- Uzman Doktor
Dediğim gibi iki yıl üst üste kalıp atıldıysan muaf edebiliyorsun ama (Dil ve Anlatım) haricinde .
-
Kredim silinmemiş. Şu an çıkan ortak dersleri muaf olarak gördüğü için sistem düzeltilince başıma tekrar çıktı. Kredilerim aynı şekilde duruyo. Bu dersleri geçersem eğer bunların kredisi de eklenicek. Yüzyüze eğitim derslerini tamamladım onda bi sorun yok. 5 tane ortak dersim var. 2. ek sınav için Ankara'ya gidicem müdürlüğe de gitmeyi düşünüyorum zaten ama çözülüceğini sanmıyorum. Hoca hata yapsın ceremesini öğrenci çeksin hoca da oturup maaşını almaya devam etsin oh ne güzel iş ya. (M)ağdur (E)tme (B)akanlığı'na sevgilerimi sunuyorum burdanemrahk yazdı:O kredisi silinen dersler ortak ders mi yoksa yüz yüze eğitim dersi mi? Ortak dersler ise, geçmiş sınav sorularına çok çalış ve geç. Hazır üniversite kazanmışsın sana yapılan bu haksızlık eğer o derslerden kalırsan itirazlarını en net şekilde Ankara'ya bile bildir. Hazır ikinci ek sınav Ankara'dayken AÖL Müdürlüğüne de uğra...
-
Dil Anlatım benim için kolay ondan her türlü geçerim de diğerleri biraz kafamı karıştırabilir diye endişe ediyorum işte. Ezbere dayalı bi sistemimiz olduğu için iyice karman çorman olcak kafam. Ben dediğiniz olayı bi araştırayım umarım öyle bi şey vardırDersatatürk yazdı:Dediğim gibi iki yıl üst üste kalıp atıldıysan muaf edebiliyorsun ama (Dil ve Anlatım) haricinde .
-
Girdim sınavlara. Trafik, İnkilap ve Dil Anlatım basitti. Çıkmış sorulara çalışmıştım çoğunluğu da çalıştığım yerlerden geldi soruların. Fakat Felsefe ve Edebiyattan bilmediğim, çıkmış sorularda olmayan sorular mevcuttu o açıdan tedirginim bu 2 ders için. Kendime göre en kötü ihtimali düşünüp doğru cevap sayısını hesapladım 9-10 soruyu buluyo zaten 9 soruya doğru cevap vermiş olmam yeticek. Umarım geçebilirim hepsini yoksa 1 senem boş yere gidicek üni kaydım da silinicek :/
Inşallah mağdur olmazsın...LordOfSummer yazdı:Girdim sınavlara. Trafik, İnkilap ve Dil Anlatım basitti. Çıkmış sorulara çalışmıştım çoğunluğu da çalıştığım yerlerden geldi soruların. Fakat Felsefe ve Edebiyattan bilmediğim, çıkmış sorularda olmayan sorular mevcuttu o açıdan tedirginim bu 2 ders için. Kendime göre en kötü ihtimali düşünüp doğru cevap sayısını hesapladım 9-10 soruyu buluyo zaten 9 soruya doğru cevap vermiş olmam yeticek. Umarım geçebilirim hepsini yoksa 1 senem boş yere gidicek üni kaydım da silinicek :/
..."iktidara sahip olanlar gaflet ve dalâlet ve hattâ hıyanet içinde bulunabilirler.
Mustafa Kemal Atatürk
Mustafa Kemal Atatürk
-
Teşekkür ederim hocam. Pazar gününden beri sabırsızlıkla ve heycanla bekliyorum sonuçları. Umarım geçebilirimemrahk yazdı:Inşallah mağdur olmazsın...LordOfSummer yazdı:Girdim sınavlara. Trafik, İnkilap ve Dil Anlatım basitti. Çıkmış sorulara çalışmıştım çoğunluğu da çalıştığım yerlerden geldi soruların. Fakat Felsefe ve Edebiyattan bilmediğim, çıkmış sorularda olmayan sorular mevcuttu o açıdan tedirginim bu 2 ders için. Kendime göre en kötü ihtimali düşünüp doğru cevap sayısını hesapladım 9-10 soruyu buluyo zaten 9 soruya doğru cevap vermiş olmam yeticek. Umarım geçebilirim hepsini yoksa 1 senem boş yere gidicek üni kaydım da silinicek :/