Diploma Gelmezse Askere mi Gidiyorum ? Acil Yardım

Askerlik Tecili ve İşlemleri Hakkında Her Türlü Soru ve Cevaplarınızı Bu bölümde Paylaşabilirsiniz
yasarcan66

Diploma Gelmezse Askere mi Gidiyorum ? Acil Yardım

Mesaj gönderen yasarcan66 » 15 Eki 2014, 05:20

1995 doğumluyum ve 2014 yılının sonuna kadar askerliğimi tecil etmem gerekiyordu.11 Haziran 2014 tarihinde , Halk Eğitim Merkezi'nden aldığım Ek-C2 belgesi ile askerlik şubesine gittim ve aşağıdaki resimde kağıtta görüldüğü üzere askerliğimi tecil ettirdim.

23-24 Ağustos 2014 tarihinde yapılan 3. dönem sınavları sonrasında mezun oldum.Fakat askerlik şubesindeki görevli bana bu kağıdı verirken ''Eğer mezun olursan , o zaman bu kağıdın bir önemi kalmaz.Diplomanı getirmen gerekir yoksa asker kaçağı sayılırsın'' dedi ve resimde görüldüğü gibi en aşağıdaki not kısmına kırmızı kalemle önemli yazdı.Not kısmında şöyle yazıyor ''Bu belgedeki erteleme bitim tarihi, yükümlünün öğrenciliğinden dolayı askerlik erteleme şartlarını taşıdığı sürece geçerlidir.''Yani mezun olduğuma göre okulla ilişiğim kesildi ve tecil bozuldu galiba.
Şimdi şöyle bir sorun ortaya çıktı , 2014'ün 12. ayına kadar diplomam basılıp gönderilmezse askere gidiyorum. :isyan: Yılbaşına tam 2.5 ay var.Bu süre içerisinde diplomayı askerlik şubesine götürmem gerekiyor.Diploma 2.5 ay içinde gelir mi ? Nasıl olacak bu iş şimdi şaşırdım kaldım ben.
1 senedir de YGS çalışıyordum.Yazık olacak.

Resim

emrahk
Onursal Üye

Re: Diploma Gelmezse Askere mi Gidiyorum ? Acil Yardım

Mesaj gönderen emrahk » 15 Eki 2014, 12:40

Git Halk Eğitime, "mezun oldum, çıkma belgesi istiyorum" de ve belgeyi al. O belgeyle askerlik şubende tecilini yaparlar. Diploma beklemene gerek yok...
..."iktidara sahip olanlar gaflet ve dalâlet ve hattâ hıyanet içinde bulunabilirler.
Hattâ bu iktidar sahipleri şahsî menfaatlerini, müstevlilerin siyasi emelleriyle tevhit edebilirler."

Mustafa Kemal Atatürk

yasarcan66

Mesaj gönderen yasarcan66 » 15 Eki 2014, 16:15

Halk eğitim'e gittim çıkma belgesini veremiyoruz sonra gel bir daha bakalım dedi.Diploma gelmezse artık çıkma belgesini götüreceğim.Çıkma belgesini kabul ederlerse tabi.

emrahk
Onursal Üye

Mesaj gönderen emrahk » 15 Eki 2014, 16:29

Acelem var, üniversiteye kaydolacağım deseydin şıp diye verirlerdi. Vermek zorundalardı. Bu arada stres yapmana gerek yok, daha 19 yaşındasın. Askere alma yaşı 21 oldu, kimse seni 2015'te askere almaz...
..."iktidara sahip olanlar gaflet ve dalâlet ve hattâ hıyanet içinde bulunabilirler.
Hattâ bu iktidar sahipleri şahsî menfaatlerini, müstevlilerin siyasi emelleriyle tevhit edebilirler."

Mustafa Kemal Atatürk

biliryum
Acemi

Mesaj gönderen biliryum » 15 Eki 2014, 20:06

emrahk yazdı:Acelem var, üniversiteye kaydolacağım deseydin şıp diye verirlerdi. Vermek zorundalardı. Bu arada stres yapmana gerek yok, daha 19 yaşındasın. Askere alma yaşı 21 oldu, kimse seni 2015'te askere almaz...
ne askerlik yaşı 21 mi oldu ben 1995 doğumluyum senin için geçerli değil demişlerdi bana askerlik şubesinde ama?

yasarcan66

Mesaj gönderen yasarcan66 » 15 Eki 2014, 20:43

biliryum yazdı:
emrahk yazdı:Acelem var, üniversiteye kaydolacağım deseydin şıp diye verirlerdi. Vermek zorundalardı. Bu arada stres yapmana gerek yok, daha 19 yaşındasın. Askere alma yaşı 21 oldu, kimse seni 2015'te askere almaz...
ne askerlik yaşı 21 mi oldu ben 1995 doğumluyum senin için geçerli değil demişlerdi bana askerlik şubesinde ama?
Ben de öyle biliyorum.95'lilere vurmadı bu kanun diyorlardı.

emrahk
Onursal Üye

Mesaj gönderen emrahk » 15 Eki 2014, 21:07

Gençler, bakın bunu hiç düşünmemiştim. Haklısınız, siz 95'li olarak bu yeni düzenlemede tartışmalı durumdasınız. Biraz araştırma yaptım ama kimi 2015, kimi 2016'da gideceksiniz diyor. Net bir şey bulamadım ben de.

Neyse, çıkma belgeni alıp tecilini yaparsın hiç olmadı. Askerlik şubeleri tecili kabul ederler çıkma belgesi ile.

Bu arada 95'liler ne zaman büyüdü de asker oldu desem kızacaksınız, hiç demeyeyim... :mrgreen:

Mustafa Kemal Atatürk

yasarcan66

Mesaj gönderen yasarcan66 » 29 Ara 2014, 05:28

Bu konu hakkında özelden mesaj alıyorum o yüzden sonucu belirteyim ;

Diplomam geldi , şubeye götürdüm ve askerliği 31.12.2017 senesine kadar tecil ettiler.

“Askerlik Tecili” sayfasına dön