Açık Lise

Diploma ve Mezuniyet Hakkında Her Türlü Soru ve Cevaplarınızı Bu bölümde Paylaşabilirsiniz
Kullanıcı avatarı
fatihemin
Çırak

Açık Lise

Mesaj gönderen fatihemin » 17 Eki 2014, 12:45

Merhaba arkadaşlar,

Lise 3. sınıfta 1.dönemi bitirdim ancak ikinci dönemde yaşadığım sağlık sorunları sebebiyle devamsızlıktan kaldım. Bu sene açık liseye geçmeye karar verdim. Bununla alakalı sorularım olacak...

1) Kredi olarak tahmini kaç kredi alırım veya bunu hesaplama şansım var mı?

2) Okulda TM bölümü öğrencisiydim.Açık lisde ortak ders olan fizik,kimya vs. sayısak dersleri vermek zorunda mıyım ? Bunlardan muaf olmak için 3 dönem geçmesi mi lazım?

3) Ygs'ye giriş şartları nelerdir ? Bu sene girebileceğim söylendi ALO 147 hattından. Bitirme koşullarım ne olacak ?

Beni bilgilendirirseniz sevinirim. Teşekkür ederim... :ok:

YGS!

emrahk
Onursal Üye

Re: Açık Lise

Mesaj gönderen emrahk » 17 Eki 2014, 14:38

Merhaba, açık liseye geçince alansız sisteme geçirileceksin. Tahminim 110 civarı kredin gelecektir. Şu sıralar gündemde müfredat değişiklikleri olduğu için sayılsal dersler hakkında net bir şey diyemem.

Sen sanırım açık liseye kayıt olmadın değil mi? İkinci dönem kayıt olacaksan YGS'ye bu sene giremezsin. Çünkü, YGS kayıtları AÖL ikinci dönem yeni kayıtlarından önce yapılıyor. YGS'ye girme şartı, toplam 6 dönem ve 100 civarı krediye sahip olmak...
..."iktidara sahip olanlar gaflet ve dalâlet ve hattâ hıyanet içinde bulunabilirler.
Hattâ bu iktidar sahipleri şahsî menfaatlerini, müstevlilerin siyasi emelleriyle tevhit edebilirler."

Mustafa Kemal Atatürk

Kullanıcı avatarı
fatihemin
Çırak

Mesaj gönderen fatihemin » 17 Eki 2014, 16:13

Şuan kayıtlıyım ben pazartesi günü ders seçeceğim.
YGS!

emrahk
Onursal Üye

Mesaj gönderen emrahk » 17 Eki 2014, 16:20

Anladım. Peki toplam dönemin yazıyor mu öğrenci girişinde? Dediğim gibi dönemin 6 olma şartı aranıyor. Önceden YGS şartı 102 kredinin en az olmasıydı ama artık daha esnek davranıyorlar. Tabi yine de kredilerin falan da bir belli olsun o zaman YGS'ye girip girmeyeceğin daha da netleşir.
..."iktidara sahip olanlar gaflet ve dalâlet ve hattâ hıyanet içinde bulunabilirler.
Hattâ bu iktidar sahipleri şahsî menfaatlerini, müstevlilerin siyasi emelleriyle tevhit edebilirler."

Mustafa Kemal Atatürk

Kullanıcı avatarı
fatihemin
Çırak

Mesaj gönderen fatihemin » 18 Eki 2014, 00:20

Dönem yazmıyor şuanda. Verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim.
YGS!

emrahk
Onursal Üye

Mesaj gönderen emrahk » 18 Eki 2014, 00:31

Durumun netleşince tekrar yazarsan forumda bir değerlendirme yaparız. Şuan erken...

Mustafa Kemal Atatürk

Kullanıcı avatarı
fatihemin
Çırak

Mesaj gönderen fatihemin » 18 Eki 2014, 15:13

Peki son olarak...

11. Sınıfta devamsızlıktan kalmıştım. Peki Açık Lisede kaç dönem olarak görünecek?Yani mezuniyetime ve YGS sınavına girişime etki edecek midir?
YGS!

emrahk
Onursal Üye

Mesaj gönderen emrahk » 18 Eki 2014, 15:27

Dönemin 5 veya 6 olarak işlenebilir sisteme. Şuan net bir şey diyemeyiz...

Mustafa Kemal Atatürk

Kullanıcı avatarı
fatihemin
Çırak

Mesaj gönderen fatihemin » 21 Eki 2014, 17:13

emrahk yazdı:Dönemin 5 veya 6 olarak işlenebilir sisteme. Şuan net bir şey diyemeyiz...

Dönem 6, Kredi 140 değerlendirebilir misiniz ?
YGS!

“Diploma ve Mezuniyet” sayfasına dön