fatihemin yazdı:Merhaba arkadaşlar,
Lise 3. sınıfta 1.dönemi bitirdim ancak ikinci dönemde yaşadığım sağlık sorunları sebebiyle devamsızlıktan kaldım. Bu sene açık liseye geçmeye karar verdim. Bununla alakalı sorularım olacak...
1) Kredi olarak tahmini kaç kredi alırım veya bunu hesaplama şansım var mı?
2) Okulda TM bölümü öğrencisiydim.Açık lisde ortak ders olan fizik,kimya vs. sayısak dersleri vermek zorunda mıyım ? Bunlardan muaf olmak için 3 dönem geçmesi mi lazım?
3) Ygs'ye giriş şartları nelerdir ? Bu sene girebileceğim söylendi ALO 147 hattından. Bitirme koşullarım ne olacak ?
Beni bilgilendirirseniz sevinirim. Teşekkür ederim...

Merhaba, eğer kaldığın ders sayısı çok değilse yıl başına tahmini 50 ila 60 kredi gelir. Yani toplamda sana yaklaşık 125- 150 arası kredi gelir.
Açık liseye geçerken alansız sisteme dahil olursun. Şu linke
http://www.aciklise.net/genel/okutulan-dersler.html tıkla. Orada 4 YILLIK ALANSIZ (ALAN YOK) SİSTEMİNE AİT DERSLER kısmını açarsan, zorunlu(ortak) dersler hangisi, seçmeliler hangisi bakabilirsin.
Açık lise alansız programda sadece lise 1 sayısalı zorunludur. Diğer sınıflarda(dönemlerde) sayısal dersleri seçmeli olarak alabilirsin. Eğer lise 1 de sayısal derslerden kaldıysan bunlar karşına çıkar. Muaf olmak için her birinden 3 er kez sınava girmen lazım. Ama muaf olduğun bir dersin kredisini alamazsın. Eksik kalan krediyi seçmeli bir ders ile tamamlayabilirsin.
ygs ye başvurmak için toplam dönemin en az 6, toplam kredin ise en az 102 olmalı. Yani anladığım kadarıyla bu sene ygs ye girmek için şartların tutuyor gibi.
Açık liseden mezun olmak için toplam kredin en az 192 olmalı. Zorunlu derslerin ise bitmeli. Ya geçmelisin veya muaf olmalısın (dil anlatım dersinden muaf olma imkanı yok, o dersi mutlaka geçmelisin) Toplam dönemin en az 8 olmalı.