Bilgilerim böyle kaç kredi gelirse mezun olurum?

Diploma ve Mezuniyet Hakkında Her Türlü Soru ve Cevaplarınızı Bu bölümde Paylaşabilirsiniz
golen72
Çırak

Bilgilerim böyle kaç kredi gelirse mezun olurum?

Mesaj gönderen golen72 » 28 Eki 2014, 11:57

Resim

kredim bu şekilde

Resim

burda ise ortak seçmeli 116 diyo bende ise 160 var geçmiş mi oluyorum sınavlara girmeme gerek yok mu acaba?

160 ın üstüne 82 kredi daha eklersem alandan veya ortaktan mezun olur muyum?

emrahk
Onursal Üye

Re: Bilgilerim böyle kaç kredi gelirse mezun olurum?

Mesaj gönderen emrahk » 28 Eki 2014, 13:32

Toplam kredinden alan kredini çıkarınca karşına ortak+seçmeli kredin çıkacaktır. Senin 128 ortak kredin olduğu görünüyor. Ancak, 116 kredi şartını tamamlasan da, öğrenci girişinde gördüğün "zorunlu dersler" kısmında ders kalmaması şartı da var. Orada 1 dersin de kalsa, 20 dersin de mezun olamazsın; dolayısıyla orada ders varsa seçip geçmeye veya muaf olmaya bakmalısın.

Yüz yüze eğitimle aldığın kredi ise alan kredisi kısmında yazar. Kaçıncı sınıfsın bilmem ama alan kredilerin düşük görünüyor. Belki de okulun henüz notları ve kredileri sisteme girmemiş olabilir. Tüm yüz yüze eğitim derslerini tamamlarsan da, kredin mezuniyet için gerekli olan 242'ye ulaşacaktır. Bu da meslek derslerinden 130 kadar kredi gelmesi demek.

İşin özeti;

- Ortak kredin tamam, zorunlu derslerin varsa onların sınavına gir ve o listeyi boşalt.
- Yüz yüze eğitimi staj dahil tamamla, mezun olacaksın...
..."iktidara sahip olanlar gaflet ve dalâlet ve hattâ hıyanet içinde bulunabilirler.
Hattâ bu iktidar sahipleri şahsî menfaatlerini, müstevlilerin siyasi emelleriyle tevhit edebilirler."

Mustafa Kemal Atatürk

golen72
Çırak

Mesaj gönderen golen72 » 28 Eki 2014, 14:35

emrahk yazdı:Toplam kredinden alan kredini çıkarınca karşına ortak+seçmeli kredin çıkacaktır. Senin 128 ortak kredin olduğu görünüyor. Ancak, 116 kredi şartını tamamlasan da, öğrenci girişinde gördüğün "zorunlu dersler" kısmında ders kalmaması şartı da var. Orada 1 dersin de kalsa, 20 dersin de mezun olamazsın; dolayısıyla orada ders varsa seçip geçmeye veya muaf olmaya bakmalısın.

Yüz yüze eğitimle aldığın kredi ise alan kredisi kısmında yazar. Kaçıncı sınıfsın bilmem ama alan kredilerin düşük görünüyor. Belki de okulun henüz notları ve kredileri sisteme girmemiş olabilir. Tüm yüz yüze eğitim derslerini tamamlarsan da, kredin mezuniyet için gerekli olan 242'ye ulaşacaktır. Bu da meslek derslerinden 130 kadar kredi gelmesi demek.

İşin özeti;

- Ortak kredin tamam, zorunlu derslerin varsa onların sınavına gir ve o listeyi boşalt.
- Yüz yüze eğitimi staj dahil tamamla, mezun olacaksın...
Teşekkür ederim hocam teknik lise 3 den 1 ay okuyup bıraktım kredi daha gelir mi? dönem olarak 5 bitti sanırım sadece yabancı dili veremedim ortak olanlardan diğerlerini verdim ortak 5 leri.

emrahk
Onursal Üye

Mesaj gönderen emrahk » 28 Eki 2014, 17:50

Şuan açık meslek liseli olarak okula yüz yüze eğitime gidiyor musun? Malum yüz yüze eğitim almadan ortak kredilerle mezun olunamıyor. Gidiyorsan, 4. sınıfı bitirirsin alan kredin tamamlanır. Toplam dönemin 5 ise, zorunlu derslerinde 8'e kadar ders görmelisin. (Dil ve Anlatım 7 ve 8 gibi) Görmüyorsan da, zamanla kayıt yeniledikçe ve dönemin arttıkça eklenecektir 8'e kadar tüm dersler. O dersleri de seçip, sınava gireceksin ve alman gereken tüm zorunlu dersleri alıp ortak+seçmeli ders şartını da tamamlayıp mezun olacaksın...
..."iktidara sahip olanlar gaflet ve dalâlet ve hattâ hıyanet içinde bulunabilirler.
Hattâ bu iktidar sahipleri şahsî menfaatlerini, müstevlilerin siyasi emelleriyle tevhit edebilirler."

Mustafa Kemal Atatürk

golen72
Çırak

Mesaj gönderen golen72 » 30 Eki 2014, 12:17

emrahk yazdı:Şuan açık meslek liseli olarak okula yüz yüze eğitime gidiyor musun? Malum yüz yüze eğitim almadan ortak kredilerle mezun olunamıyor. Gidiyorsan, 4. sınıfı bitirirsin alan kredin tamamlanır. Toplam dönemin 5 ise, zorunlu derslerinde 8'e kadar ders görmelisin. (Dil ve Anlatım 7 ve 8 gibi) Görmüyorsan da, zamanla kayıt yeniledikçe ve dönemin arttıkça eklenecektir 8'e kadar tüm dersler. O dersleri de seçip, sınava gireceksin ve alman gereken tüm zorunlu dersleri alıp ortak+seçmeli ders şartını da tamamlayıp mezun olacaksın...
yüzyüze eğitimlere gidiyorum ve ders seçiminde bu sefer 6. 7. ve 8. dönem dersleri de çıktı bütün ortakları seçtim seçmeliyle zaman harcamak istemedim

küçük bi soru: 3 kere girdim diyelim ortak derslerin sınavına muaf olunca mezun mu olurum illede geçmem mi gerekir

emrahk
Onursal Üye

Mesaj gönderen emrahk » 30 Eki 2014, 15:58

Dil ve Anlatım dersleri haricinde tüm derslerden 3 kez sınava girip kalınca muaf olursun ve o dersin zorunluluğu kalkar. Dolayısıyla bir daha o dersi seçmek zorunda olmazsın...

Mustafa Kemal Atatürk

golen72
Çırak

Mesaj gönderen golen72 » 30 Eki 2014, 16:24

emrahk yazdı:Dil ve Anlatım dersleri haricinde tüm derslerden 3 kez sınava girip kalınca muaf olursun ve o dersin zorunluluğu kalkar. Dolayısıyla bir daha o dersi seçmek zorunda olmazsın...
kredim 116 nın üstünde olduğuna göre yani yeterli krediye sahibim, dil anlatımı da geçmek şartıyla diğer ortak derslerden muaf olursam otomatik mezun mu olmuş oluyorum

emrahk
Onursal Üye

Mesaj gönderen emrahk » 30 Eki 2014, 18:48

Evet, Dil ve Anlatım dışındakilerin hepsini 3 kez kalıp muaf olsan da yine ortak kredi şartını tamamlamış sayılırsın...

Mustafa Kemal Atatürk

“Diploma ve Mezuniyet” sayfasına dön