Yeni kayıt oldum yardıma ihtiyacım varrr :((

Yeni Kayıt ve Kayıt Yenileme Hakkında Her Türlü Soru ve Cevaplarını Paylaşabileceğiniz Bölüm
Kullanıcı avatarı
kripton
Onursal Üye

Re: Yeni kayıt oldum yardıma ihtiyacım varrr :((

Mesaj gönderen kripton » 08 Kas 2014, 20:52

nisandemir yazdı:
kripton yazdı:Açık lisede lise 1 sayısalı zorunludur. (hatta yeniler için matematik lise 2 de de zorunlu olacak diye duydum ama seni kapsar mı bilemiyorum. Bunu zorunlu ders ekranına bakarak görebilirsin)

Mezun olmak için 2 seçeneğin var. Ya sınavına girip geçeceksin zorunlu(ortak) dersleri. Veya her birinden 3 er kez sınava girip başarısız olup muaf olacaksın. Yoksa kredin 1000000 de olsa seni mezun etmezler. O yüzden muaf olmak istediğin dersleri de mutlaka seç, ihmal etme.

Ha seçmeli dersin fonksiyonu nedir? Şimdi sen muaf olduğun derslerin kredisini alamayacaksın. Eksik kalan kredileri de seçmeli dersler ile tamamlayacaksın. Umarım anlatabilmişimdir.

Son bir not: Dil anlatım dersinden muaf olma şansın yok. Zorunlu olanları mutlaka geçmen lazım.

Ben biraz geç anlıyorum kusura bakmayın.. Yabancı dil ve tarih çıkarıp matematik ekledim uygunmudur?:)
Yabancı dil ve tarih ortak ders ise seçmen daha iyi olur ama sen karar vereceksin.

Resim

nisandemir

Mesaj gönderen nisandemir » 13 Kas 2014, 16:13

Kitapları aldım. Sınavlara nasıl hazırlanabilirim? Sınavlar nasıl oluyo ne kadar sürüyo ve tüm dersleri toptan mı veriyoruz açıklarmısınız?

Kullanıcı avatarı
rüfeyde
Doçent

Mesaj gönderen rüfeyde » 13 Kas 2014, 16:21

Hayırlı olsun öncelikle..
Sınavlar Cumartesi sabah 1'inci ve ögleden sonra 2'inci pazar sabah 3'üncü oturumla son buluyor :25:
Bunları Seçtigin derslerin yanınnda görebilirsin mesela; MAtematik-2 6 kredi 1 oturum gibi misal verdim böylece 1 2 ve 3 oturumdaki ders sayılarını tespit etmiş olursun.
Sınavlarda süre 180 dakika gayet yeterli oluyor yani :26:
Gülene neden gülüyorsun diye sorulmaz; ama ağlayana neden ağladığı sorulur.
Sen de dualarında ağla ki, Rabbin sebebini sorsun!

“Yeni Kayıt ve Kayıt Yenileme” sayfasına dön