Üni ye geçiş hakkı nasıl oluyor?
Üni ye geçiş hakkı nasıl oluyor?
Merhabalar Açık Öğretim Lisesinde 2. yılım 11. sınıftayım ancak bu sene dönemim ve kredim yetmediği için seneye ygs ye girmeyi düşünüyorum ygsye girme şartları nelerdir biliyor musunuz acaba?YGS ye girmeden üniversiteye 2 yıllık geçiş hakkı varmış bu konu hakkında bir bilginiz var mı acaba?eğer geçilebiliyorsa açık üniversiteye mi yoksa normal üniversiteye mi geçiliyor bilgi veririrseniiz çok sevinirim.
-
Re: Üni ye geçiş hakkı nasıl oluyor?
Meslek liselerine taninan bir hak dikey geçiş haki diye biliyorum 2 yılık bölümüne goreMeliis yazdı:Merhabalar Açık Öğretim Lisesinde 2. yılım 11. sınıftayım ancak bu sene dönemim ve kredim yetmediği için seneye ygs ye girmeyi düşünüyorum ygsye girme şartları nelerdir biliyor musunuz acaba?YGS ye girmeden üniversiteye 2 yıllık geçiş hakkı varmış bu konu hakkında bir bilginiz var mı acaba?eğer geçilebiliyorsa açık üniversiteye mi yoksa normal üniversiteye mi geçiliyor bilgi veririrseniiz çok sevinirim.
Mobilden yazdım yazım yanlısı olabili
Re: Üni ye geçiş hakkı nasıl oluyor?
YGS sınavına giriş için toplam dönemin en az 6, toplam kredin de 80-100 arası falan olması gerekiyor (102 krediydi ama artık çok takmıyorlar). Arkadaşın da dediği gibi, sınavsız 2 yıllık MYO'lara geçiş sadece meslek lisesi çıkışlılara tanınan bir hak. Düz lise okuyorsan, AÖF dahil her bölüme YGS veya LYS ile yerleşebilirsin...
..."iktidara sahip olanlar gaflet ve dalâlet ve hattâ hıyanet içinde bulunabilirler.
Hattâ bu iktidar sahipleri şahsî menfaatlerini, müstevlilerin siyasi emelleriyle tevhit edebilirler."
Mustafa Kemal Atatürk
Hattâ bu iktidar sahipleri şahsî menfaatlerini, müstevlilerin siyasi emelleriyle tevhit edebilirler."
Mustafa Kemal Atatürk