Lise 3 öğrencisiyim kişisel sepeblerden dolayı açık liseye geçmeyi düşünüyorum
Sorumlu olduğum bir ders yok sınıfta kalmadım fakat lise 2 ve 3'de bazı derslerim zayıftı onlar için bir sınava vb girmem gerekecek mi?
Açık liseye geçmek için tek yapmam gereken okuldan kaydımı aldırıp açık liseye kayıt olmak mı?
Bir eşit ağırlık öğrencisi açık lisede ortalama kaç tane dersten sorumlu?
Bu dönemin sonunda açık liseye geçersem benim için bir negatif durum oluşur mu? yıl sonunu mu beklemeliyim
teşekkürler
Açık lise hakkında sorularım
Re: Açık lise hakkında sorularım
O zayıf olan derslerin ortak(zorunlu) bir ders ise açık lisede karşına çıkar. Zorunlu değilse çıkmaz. Alttan kalan derslerini dönem dersleri ile birlikte seçip aynı anda sınava girebilirsin sorun olmaz.levent88 yazdı:Lise 3 öğrencisiyim kişisel sepeblerden dolayı açık liseye geçmeyi düşünüyorum
Sorumlu olduğum bir ders yok sınıfta kalmadım fakat lise 2 ve 3'de bazı derslerim zayıftı onlar için bir sınava vb girmem gerekecek mi?
Açık liseye geçmek için tek yapmam gereken okuldan kaydımı aldırıp açık liseye kayıt olmak mı?
Bir eşit ağırlık öğrencisi açık lisede ortalama kaç tane dersten sorumlu?
Bu dönemin sonunda açık liseye geçersem benim için bir negatif durum oluşur mu? yıl sonunu mu beklemeliyim
teşekkürler
Sana en yakın halk eğitime gidip gereken belgeleri sorabilirsin. Seni yönlendirirler. Sanırım tastikname vs.. isterler.
Artık alanlar kalktı. Alansız olarak okursun. Ama istediğin diğer dersler olursa onları da seçmeli olarak alırsın. Şu linke gir http://www.aciklise.net/genel/okutulan-dersler.html orada
4 YILLIK ALANSIZ (ALAN YOK) SİSTEMİNE AİT DERSLER kısmına tıklarsan ortak(zorunlu) ve seçmeli dersleri görebilirsin.
Yıl sonunu beklemene gerek yok. Ama lise 3 ün ilk dönemini bitirip geçiş yap. Negatif bir durum olmaz. Eğer yılın bitmesini beklersen (yani 2015 haziran okulların tatil olmasını) mayıs sınavına girme şansını kaybedersin yani dönem kaybı olur. Sen 2015 mayıs sınavına girecek şekilde geçişini yap. Yeni kayıtlar sanırım şubat ayında olacak. 17 yaşını dolduranlar için ağustosta da sınav oluyor ona da katılabilirsin. Şu linkten iş takvimini takip edebilirsin. http://www.aciklise.net/