güzeldiiiiBlueberry yazdı:madem filozofsun cevap ver bakimRehber yazdı:hep fadime abla işte kıymetimi bilmiyorlar gül68 Allah var hiç şüphen olmasın![]()
beyin mi kalbe ihtiyac duyar yoksa kalp mi beyine

güzeldiiiiBlueberry yazdı:madem filozofsun cevap ver bakimRehber yazdı:hep fadime abla işte kıymetimi bilmiyorlar gül68 Allah var hiç şüphen olmasın![]()
İnsanlar anlamadıkları şeylerden korkarlar , deli derler , tanrı ilan ederler , veya öldürürler , yok ederler . Ki günümüzde'de geri kalmış ülkelerde devam etmekte . Örnek verirsek ateistleri öldürmek istiyen insanlar , IŞID' in cihatları . Ülkemizde bir roportaj yapılmış , videosunu paylaşmak isterdim 'de yöneticiler nedense yorumlarımı siliyorlar anlamını bilmiyorum o yüzden paylaşmıcam . Siz anlatmak istediğimi anlmışsınızdır herhalde .gül68 yazdı:İlginc insalar cok degisik olmalilar,,tanismak konusmak isterdim dogrusu
Deli ilan ediomisler dislanmislar hatta oldurulmusler
Yasadigim cagda olmaktan xok mutluyum...farkliligini bile ortaya koyamadiktan sonra
Yasamak ne kadar zor olurdu
Bağnaz toplumların başında ateist devlet kuzey kore var mesela ateistlerede fazla sahip çıkmaya gerek yok haa elbette kesinlikle kimse ne olursa olsun başka bir canlıya (insan demiyorum dikkatinizi çekerim) zarar veremez hakkı yoktur bu dünya zaten büyük her kese her fikre yer var fakat filozofların düşünceleride işte bu tip bağnaz toplumlar yüzünden hep kötü gözle bakılmıştır en güzeli mö pagan toplulukları her fikre açıktı ne de güzeldi geldik 3 ilahi dinin coğrafyasında doğduk katliam yaptılar çok can aldılar ama nedense kitaplarında ki Allahtan başka kimse bir insanın canını alamaz kuralına dikkat etmedi bu da ayrı mesele keşke ilahi dinler daha düzgün işlese ama olmuyor her zaman bir yerden patlak veriyor biri !Dersatatürk yazdı:İnsanlar anlamadıkları şeylerden korkarlar , deli derler , tanrı ilan ederler , veya öldürürler , yok ederler . Ki günümüzde'de geri kalmış ülkelerde devam etmekte . Örnek verirsek ateistleri öldürmek istiyen insanlar , IŞID' in cihatları . Ülkemizde bir roportaj yapılmış , videosunu paylaşmak isterdim 'de yöneticiler nedense yorumlarımı siliyorlar anlamını bilmiyorum o yüzden paylaşmıcam . Siz anlatmak istediğimi anlmışsınızdır herhalde .gül68 yazdı:İlginc insalar cok degisik olmalilar,,tanismak konusmak isterdim dogrusu
Yasadigim cagda olmaktan xok mutluyum...farkliligini bile ortaya koyamadiktan sonra
Blueberry yazdı:madem filozofsun cevap ver bakimRehber yazdı:hep fadime abla işte kıymetimi bilmiyorlar gül68 Allah var hiç şüphen olmasın![]()
Yanlış anlamışsın ben örnek olarak gösterdim . Ateistleri savunucaz demiyorum ve ya diğer dinleri kötülücez . Ama herhangi gibi bir dinden ve ya inançtan , inançsızlıktan kimsenin kimseyi öldürmeye hakkı yoktur . Filazofları onların tarihinde ve coğrafyasında anlamamısına değindim ben . Günümüzde'de dinlerin birbirlerini anlmaması . Hatta insanların dini anlamaması gibi . Bunada verdiğin örnek çuk diye oturur .Cartenza yazdı:Bağnaz toplumların başında ateist devlet kuzey kore var mesela ateistlerede fazla sahip çıkmaya gerek yok haa elbette kesinlikle kimse ne olursa olsun başka bir canlıya (insan demiyorum dikkatinizi çekerim) zarar veremez hakkı yoktur bu dünya zaten büyük her kese her fikre yer var fakat filozofların düşünceleride işte bu tip bağnaz toplumlar yüzünden hep kötü gözle bakılmıştır en güzeli mö pagan toplulukları her fikre açıktı ne de güzeldi geldik 3 ilahi dinin coğrafyasında doğduk katliam yaptılar çok can aldılar ama nedense kitaplarında ki Allahtan başka kimse bir insanın canını alamaz kuralına dikkat etmedi bu da ayrı mesele keşke ilahi dinler daha düzgün işlese ama olmuyor her zaman bir yerden patlak veriyor biri !Dersatatürk yazdı:İnsanlar anlamadıkları şeylerden korkarlar , deli derler , tanrı ilan ederler , veya öldürürler , yok ederler . Ki günümüzde'de geri kalmış ülkelerde devam etmekte . Örnek verirsek ateistleri öldürmek istiyen insanlar , IŞID' in cihatları . Ülkemizde bir roportaj yapılmış , videosunu paylaşmak isterdim 'de yöneticiler nedense yorumlarımı siliyorlar anlamını bilmiyorum o yüzden paylaşmıcam . Siz anlatmak istediğimi anlmışsınızdır herhalde .gül68 yazdı:İlginc insalar cok degisik olmalilar,,tanismak konusmak isterdim dogrusu
Özgür değiller , sözde öyleler en azından günümüz Türkiyesin'de böyle .Cartenza yazdı:felsefe ve din aynı şey değil tam bu nokta da dini sorgulayamayan kesimle zıt düştükleri için bu kadar idam ve saldırıya mahkum kaldılar islam hristiyanlık putperest dinler her birinde dini sorgulayan yanlışını düzeltmek isteyenler hep ölümle durduruldular bugün okuyunca imreniyorsunuz vay be diyorsunuz ama sizin dininizi sorguladıkları an bu tip insanlar orada hemen arkanızı dönüyorsunuz işte bu insanlar yanlışları saçmalıkları eleştiriyor günümüzde pek fazla kalmadı sivri dilli insan en son 18yy zaten filozoflar akıp gitti diyebiliriz Martin Luther gibi adamlar sayesinde dinlerin saçmalıklarını büyük kitlelere duyarabildikleri için insanların yorum yapma hakkı doğdu ve bağnazların önüne muthiş bir şekilde taş konuldu bugün insanlar onlar sayesinde özgürler![]()
Hocam şimdi bunu neye göre söylüyorsunuz örneğin binlerce felsefeci içinden Friedrich Nietzsche "Hiççilik" yani yok oluşçuluk kavramını kabul eder aile ve din (Allah,Tanrı) gibi inançlara karşı çıkar.Ama gel gelelim Türk,Fars kökenli Türk felsefesinin temelini atmış kişilerden birisi olan Farabi ise Din felsefesinin ünlü düşünürlerindendir.Anlatmak istediğim birisinde felsefe ile din apayrı bir dünya ikincisinde ise birleşmiş bir konu.Cartenza yazdı:felsefe ve din aynı şey değil tam bu nokta da dini sorgulayamayan kesimle zıt düştükleri için bu kadar idam ve saldırıya mahkum kaldılar islam hristiyanlık putperest dinler her birinde dini sorgulayan yanlışını düzeltmek isteyenler hep ölümle durduruldular bugün okuyunca imreniyorsunuz vay be diyorsunuz ama sizin dininizi sorguladıkları an bu tip insanlar orada hemen arkanızı dönüyorsunuz işte bu insanlar yanlışları saçmalıkları eleştiriyor günümüzde pek fazla kalmadı sivri dilli insan en son 18yy zaten filozoflar akıp gitti diyebiliriz Martin Luther gibi adamlar sayesinde dinlerin saçmalıklarını büyük kitlelere duyarabildikleri için insanların yorum yapma hakkı doğdu ve bağnazların önüne muthiş bir şekilde taş konuldu bugün insanlar onlar sayesinde özgürler![]()
Hayır hocam ne alakası var ben mesela kendi adıma konuşayım gerçek Hristiyan,Yahudiler Tek tanrı inancına sahipler Allah'a inanıyorlar ama Hz.İsa'yı seçiyor bu müslümanlara karşı ters bir düşünce.Ama Allah'a inandıklarını biliyoruz.Ayrıca ve ayrıca şeytana yapıyormuş gibi görünüyor diyorsunda "Zerdüştler" neye tapıyor acaba ? Ateistler ise hiçbirşeye tapmıyor.Dersatatürk yazdı:Özgür değiller , sözde öyleler en azından günümüz Türkiyesin'de böyle .Cartenza yazdı:felsefe ve din aynı şey değil tam bu nokta da dini sorgulayamayan kesimle zıt düştükleri için bu kadar idam ve saldırıya mahkum kaldılar islam hristiyanlık putperest dinler her birinde dini sorgulayan yanlışını düzeltmek isteyenler hep ölümle durduruldular bugün okuyunca imreniyorsunuz vay be diyorsunuz ama sizin dininizi sorguladıkları an bu tip insanlar orada hemen arkanızı dönüyorsunuz işte bu insanlar yanlışları saçmalıkları eleştiriyor günümüzde pek fazla kalmadı sivri dilli insan en son 18yy zaten filozoflar akıp gitti diyebiliriz Martin Luther gibi adamlar sayesinde dinlerin saçmalıklarını büyük kitlelere duyarabildikleri için insanların yorum yapma hakkı doğdu ve bağnazların önüne muthiş bir şekilde taş konuldu bugün insanlar onlar sayesinde özgürler![]()
İnsanlar ateistleri , hristiyanları , yahudileri vb insanları şeytana tapıyormuş gibi görüyor . Biri inanmıyor diğlerleride aynı senin gibi tek bir tanrıya inanıyor . İman şekli farklı diye onu öldürmen mi gerekiyor . Çok komik bir durum trajikomik adeta .
Tayfun çok güzel anlatmışsın tebrik ederim . Benimde burda demek istediğim şey Platonun eve gidip bunu düşünmesi . Ama bağnaz veya aşırı dinci kişiler bunu böyle algılamayıp deli diyebiliyor , öldürebiliyor hatta tanrı ilan edebiliyor . Örnek şii ve sünni toplumun savaşları gibi . Neden birbirlerini anlamayıp öldürüyor .tayfun29 yazdı:Hocam şimdi bunu neye göre söylüyorsunuz örneğin binlerce felsefeci içinden Friedrich Nietzsche "Hiççilik" yani yok oluşçuluk kavramını kabul eder aile ve din (Allah,Tanrı) gibi inançlara karşı çıkar.Ama gel gelelim Türk,Fars kökenli Türk felsefesinin temelini atmış kişilerden birisi olan Farabi ise Din felsefesinin ünlü düşünürlerindendir.Anlatmak istediğim birisinde felsefe ile din apayrı bir dünya ikincisinde ise birleşmiş bir konu.Cartenza yazdı:felsefe ve din aynı şey değil tam bu nokta da dini sorgulayamayan kesimle zıt düştükleri için bu kadar idam ve saldırıya mahkum kaldılar islam hristiyanlık putperest dinler her birinde dini sorgulayan yanlışını düzeltmek isteyenler hep ölümle durduruldular bugün okuyunca imreniyorsunuz vay be diyorsunuz ama sizin dininizi sorguladıkları an bu tip insanlar orada hemen arkanızı dönüyorsunuz işte bu insanlar yanlışları saçmalıkları eleştiriyor günümüzde pek fazla kalmadı sivri dilli insan en son 18yy zaten filozoflar akıp gitti diyebiliriz Martin Luther gibi adamlar sayesinde dinlerin saçmalıklarını büyük kitlelere duyarabildikleri için insanların yorum yapma hakkı doğdu ve bağnazların önüne muthiş bir şekilde taş konuldu bugün insanlar onlar sayesinde özgürler![]()
Yani felsefe hem özneldir hem nesneldir.Konuştuğunuz şey bilimsel verilere dayanmadığı için öznel felsefeye girmektedir bu nedenle kişiden kişiye değişir.
Örneğin bir gün Platon hocası Sokrates'in evine gider ve kapıyı çalar Sokrates' de der ki kimsin ? Platon hocam ben Platon.Sokrates kapıyı açmaz.Platon tanımadınız mı hocam ben 10 yıllık öğrencinizim der ama yinede açmaz.Platon evine gider 2 sene evinden dışarı çıkmaz düşünür hocasının neden böyle yaptığını daha sonra tekrar gider ve hiçbirşeyin kesin olarak bilenemeyeceğini düşünür.Tekrar kapıyı çalar Sokrates tekrar kimsin dediğinde Platon galiba ben Platonum hocam der.Ve burada Sokrates'in düşüncelerini anlamış olur.
Şimdi bu sana göre saçma gelebilir ama birisi akılcılık birisi deneycilik der hepsinin tek bir çatı altında toplanması mümkün değil.
Anlatmak istediğim şey şu . İman farklılıkları yüzünden onları öldürmek mi gerek sence ? Diğer yorumumda örnek verdiğim gibi sünni ve şii savaşları gibi . Bırakalım diğer dinleri çünkü yalnış anlaşılıyor sanki hristiyan veya yahudi gibiyim gibi cevaplar veriyorsunuz .tayfun29 yazdı:Hayır hocam ne alakası var ben mesela kendi adıma konuşayım gerçek Hristiyan,Yahudiler Tek tanrı inancına sahipler Allah'a inanıyorlar ama Hz.İsa'yı seçiyor bu müslümanlara karşı ters bir düşünce.Ama Allah'a inandıklarını biliyoruz.Ayrıca ve ayrıca şeytana yapıyormuş gibi görünüyor diyorsunda "Zerdüştler" neye tapıyor acaba ? Ateistler ise hiçbirşeye tapmıyor.Dersatatürk yazdı:Özgür değiller , sözde öyleler en azından günümüz Türkiyesin'de böyle .Cartenza yazdı:felsefe ve din aynı şey değil tam bu nokta da dini sorgulayamayan kesimle zıt düştükleri için bu kadar idam ve saldırıya mahkum kaldılar islam hristiyanlık putperest dinler her birinde dini sorgulayan yanlışını düzeltmek isteyenler hep ölümle durduruldular bugün okuyunca imreniyorsunuz vay be diyorsunuz ama sizin dininizi sorguladıkları an bu tip insanlar orada hemen arkanızı dönüyorsunuz işte bu insanlar yanlışları saçmalıkları eleştiriyor günümüzde pek fazla kalmadı sivri dilli insan en son 18yy zaten filozoflar akıp gitti diyebiliriz Martin Luther gibi adamlar sayesinde dinlerin saçmalıklarını büyük kitlelere duyarabildikleri için insanların yorum yapma hakkı doğdu ve bağnazların önüne muthiş bir şekilde taş konuldu bugün insanlar onlar sayesinde özgürler![]()
İnsanlar ateistleri , hristiyanları , yahudileri vb insanları şeytana tapıyormuş gibi görüyor . Biri inanmıyor diğlerleride aynı senin gibi tek bir tanrıya inanıyor . İman şekli farklı diye onu öldürmen mi gerekiyor . Çok komik bir durum trajikomik adeta .