Mesleki lisede tescil hakkı
Mesleki lisede tescil hakkı
Merhabalar mesleki lisede okuyorum bu dönem kayıt oldum 28.10.1995 doğumluyum askerliğim yaklaştı ve bunu tescil ettirmek istiyorum böyle bir hakkım var mı ? ve ne kadar bir süre tescil edebilirim ?
Re: Mesleki lisede tescil hakkı
MAÖL öğrencisi olarak tecil hakkın var. Kayıt olduğun (yüz yüze eğitim aldığın/alacağın) okuldaki idareciden "EK-C2 belgesini" isteyip, kütüğünün bağlı olduğu askerlik şubesine göndereceksin. Tecilini her yıl yenilemeni de isteyebilirler, birkaç yıl birden de tecil edebilirler...
..."iktidara sahip olanlar gaflet ve dalâlet ve hattâ hıyanet içinde bulunabilirler.
Hattâ bu iktidar sahipleri şahsî menfaatlerini, müstevlilerin siyasi emelleriyle tevhit edebilirler."
Mustafa Kemal Atatürk
Hattâ bu iktidar sahipleri şahsî menfaatlerini, müstevlilerin siyasi emelleriyle tevhit edebilirler."
Mustafa Kemal Atatürk
Peki ne kadar süre tescil edebilirim http://maol.meb.gov.tr/html_files/sss.html "Burada Askerliğimi erteleyebilir miyim?" 29 yaşımıza kadar yazıyor ancak güncel bilgi mi ?emrahk yazdı:MAÖL öğrencisi olarak tecil hakkın var. Kayıt olduğun (yüz yüze eğitim aldığın/alacağın) okuldaki idareciden "EK-C2 belgesini" isteyip, kütüğünün bağlı olduğu askerlik şubesine göndereceksin. Tecilini her yıl yenilemeni de isteyebilirler, birkaç yıl birden de tecil edebilirler...
Okuduğun süre boyunca tecil edebilirsin. 29 yaşına kadar okursan, o yaşa kadar erteletebilirsin tabi ki...
..."iktidara sahip olanlar gaflet ve dalâlet ve hattâ hıyanet içinde bulunabilirler.
Mustafa Kemal Atatürk
Mustafa Kemal Atatürk
Çok teşekkür ederim bilgi içinemrahk yazdı:Okuduğun süre boyunca tecil edebilirsin. 29 yaşına kadar okursan, o yaşa kadar erteletebilirsin tabi ki...
Merhaba gecen gün askerlik şubesine gittim ek-c2 belgesini verdim. Belgenin üzerine telefon numaranı yazdılar ve tamamdır dediler her hangi bir tescil belgesi yada şu kadar süre tescil oldun diye bilgi vermediler. Ne kadar süre tescil oldum ve hafta içi gidip belge istemeli miyim ?emrahk yazdı:Okuduğun süre boyunca tecil edebilirsin. 29 yaşına kadar okursan, o yaşa kadar erteletebilirsin tabi ki...
Belge isteyebilirsin, verirler mi bilmiyorum...
Mustafa Kemal Atatürk
Mustafa Kemal Atatürk
Bu durumda şuanda tecilli mi olmuş oluyorum ?emrahk yazdı:Belge isteyebilirsin, verirler mi bilmiyorum...
Evet, tecillisin şuan. Bazı askerlik şubeleri okurken tecil edenlere bir anda 3 yıl tecil ederken, bazıları her yıl yeniden EK-C2 belgesi doldurt getir diyor ve 1 yıl tecil ediyorlar. Sen seneye yine şubene sorarsın, belge isterlerse hazırlatıp götürürsün...
Mustafa Kemal Atatürk
Mustafa Kemal Atatürk