tayfun29 yazdı:Dersatatürk yazdı:Cartenza yazdı:Cümlemden kötü bir ibare yok ve ben şuan ki durumu demedim her kes kendine dedim çelişki diye gösterdiğin şeyler zaten aynı şeyler çelişkiyi göremedim ikisinde de iyi saygı ve iyi şuan ki durumu kötü değil hala bile iyi fakat demek istediğim şu bizde seçilmiş kişi yoktur eğer kırıcı olduysa özür dilerim ve her kes kendinden sorumludur dedin ya hani her koyun kendi bacağından asılır diye işte aynen öyle demek istediğim sadece buydu

Hocam Tayfun bey herşeyden kötü bir ibare çalışıyor ona diyeceksin ki . İslam dini mükemmel içinde bir tane bile kötü birşey insanları o kadar iyiki dünyaya sadece barış getiriyor hepsi birer çiçek . O anca o zaman dicek evet kardeşim haklısın . İyi ama diyince beyfendi ''ama ? '' diye sorguluyor . IŞID , Taliban ve aklıma gelmeyenler müslüman değil islamın içinde değil . Bu arada bu gün iki kötü gün olarak tarhie geçiyor . Dün taliban Pakistan'da bir okulu basıp bir öğretmeni benzin dökerek yakmış ve 200 e yakın öğrenciyide kurşuna dizmiş . Ne güzel dinlerini icra ediyor . '' Tayfun burda anlatmak istediğimi sen yine anlamıcaksın ya da yalnış anlıcaksın ama bu Cartenza kardeşimin demek istediği şey her dinin içinde pislik vardır bu pislikler dinde değil dine mensup insanlardadır az muhalefet yapmayı kes! İnsanların söylemek istediklerini anlamaya çalış empati kur kimse senin dinine birşey demiyor ! Dinine mensup katillerden bahsediyor . İslam düşünce'de mükemmel bir din ama uglamada hatalı. Senle farklı bir ortamda konusmak isterdim ama elverişli değil burası . ''
Dersatatürk o kadar boş konuşuyorsun ki sana cevap yazmak istemiyorum ama yazmamam burada yanlış anlaşılsın istemiyorum diye yazacağım.
Şu forumda adam gibi birisi çıksın tercüme etsin dediklerini ve bana anlatsın yukarıda yazmış olduğun IŞID taliban ne alaka ?
Hani biraz önce İslam ve Hristiyanlıktı şimdi neden işi sadece İslam'a bağladın.Bak eğer ben senin özgürlüğüne saygı duyuyorsam sende benim dinime,örfüme,adetime her kim olursan ol saygı duyacaksın zorundasın.Ne ben senin inancına ne de sen benim inancıma tek teklime edebilirim.Sen benim dediklerimi çok anlıyorsun ya gelmişsin alakası olmayan şeyleri konuya yazmışsın.İslam dünyaya barış getirmez barış tevratta da yazar incil de de yazar zebur da da yazar Kur'an-ı Kerim ' de de yazar.Ama barışı insanlık getirir.Allah'a şükür zeka problemim ya da herhangi birşeye karşı ön yargım yok.İşte boş konuştuğunu belirten cümlelerden biriside bu "Dinine mensup katiller" katil dediğin kim IŞID mi ? müslümandan mı sayıyorsun onları ? Müslümanlığın şartları var şartları öyle müslümanım demekle müslüman olunmuyor bunları bil sonra konuş.Hz.Nuh'un camisini yıkmadılar mı yıktılar peygamberlere inanmayana müslüman denir mi denmez.Evet araplarda ya da biz Türklerde antisemitizm var ama bu katil olmamızı göstermez.İstediğimiz ortamda istediğimiz gibi konuşabiliriz.
Bu konuyu kapayalım arkadaşlar birbirimize saygı duyuyoruz boyle devam ettirelim ben kimsenin dinine laf edemem her kesin inancı kendine hem ders forumu zaten hoş sohbetler edelim

Sonuna kadar savaşmaya hazırım ve elimden geleni yapıcam !