Açık lise mezun ve YGS başvurusunda hata çok acil!!!!!

YKS ( TYT, AYT, YDT ) Hakkında Her Türlü Soru ve Cevaplarınızı Bu bölümde Paylaşabilirsiniz
hsyhsy
Çırak

Açık lise mezun ve YGS başvurusunda hata çok acil!!!!!

Mesaj gönderen hsyhsy » 05 Oca 2015, 15:21

Ben geçen sene açık liseye geçmiştim ve mezun oldum. Bu sene bir daha sınava girmek için başvuru yapıyordum fakat sınav yeri konusunda hata çıktı. Okul ili ile ev ili aynı olmalı diyor. Ben İstanbul'da yaşıyorum ama bildiğiniz gibi AÖL'ün merkezi Ankara bu yüzden okulu Ankara olarak algılıyor sistem galiba ve başvurumu kabul etmiyor arkadaşlar ne yapmalıyım, başvurabilen var mı yardım edin çooook acil!!!!!!

Kullanıcı avatarı
Köylü Kızı
Onursal Üye

Re: Açık lise mezun ve YGS başvurusunda hata çok acil!!!!!

Mesaj gönderen Köylü Kızı » 05 Oca 2015, 15:24

meb 147 ara
ben pek bilmyorum daha başvuramadım

hsyhsy
Çırak

Mesaj gönderen hsyhsy » 05 Oca 2015, 15:25

Başvuran varsa bi yardım etsin bana

Kullanıcı avatarı
dreamemrahkurt
Yardımcı Uzman

Mesaj gönderen dreamemrahkurt » 05 Oca 2015, 15:33

ikametgah durumu ankara da olabilir mi?
veya direk okuldan başvuru yapın

tayfun29
Uzman Doktor

Mesaj gönderen tayfun29 » 05 Oca 2015, 15:43

Kardeşim onda başka bir iş vardır öyle olursa binlerce mezun kişi var aolden hespi Ankaradan'mı tercih yapıcak :D
Etrafında ki kurt görünümlü kuzulara değil kuzu görünümlü kurtlara dikkat et

hsyhsy
Çırak

Mesaj gönderen hsyhsy » 05 Oca 2015, 17:04

tayfun29 yazdı:Kardeşim onda başka bir iş vardır öyle olursa binlerce mezun kişi var aolden hespi Ankaradan'mı tercih yapıcak :D
İstanbulda yasayan ogrenciler icin gecerliymis ve bu sene getirilen bi yonetmelikmis osym kilavuzdan baktim, ne yapacagim hic bilmiyorum bu sene basvuran biri varsa beni bi bilgilendirsin lutfen!!!!

tayfun29
Uzman Doktor

Mesaj gönderen tayfun29 » 05 Oca 2015, 17:06

hsyhsy yazdı:
tayfun29 yazdı:Kardeşim onda başka bir iş vardır öyle olursa binlerce mezun kişi var aolden hespi Ankaradan'mı tercih yapıcak :D
İstanbulda yasayan ogrenciler icin gecerliymis ve bu sene getirilen bi yonetmelikmis osym kilavuzdan baktim, ne yapacagim hic bilmiyorum bu sene basvuran biri varsa beni bi bilgilendirsin lutfen!!!!
Kardeş yarın ÖSYM merkezine gidicem bizim orda ki ben sana haber vericem inşAllah özelden mesaj at.

hsyhsy
Çırak

Mesaj gönderen hsyhsy » 05 Oca 2015, 17:38

tayfun29 yazdı:
hsyhsy yazdı:
Kardeş yarın ÖSYM merkezine gidicem bizim orda ki ben sana haber vericem inşAllah özelden mesaj at.

Allah razi olsun ya haber beklicem sizden cok zor durumda kaldim cunku yardimci olursaniz sevinirim, sagolun!!!

tayfun29
Uzman Doktor

Mesaj gönderen tayfun29 » 05 Oca 2015, 17:40

hsyhsy yazdı:
tayfun29 yazdı:
hsyhsy yazdı:

Allah razi olsun ya haber beklicem sizden cok zor durumda kaldim cunku yardimci olursaniz sevinirim, sagolun!!!
Önemli değil.

emrahk
Onursal Üye

Mesaj gönderen emrahk » 05 Oca 2015, 18:22

Öyle şey olmaz, AÖL'nin merkezi Ankara'da olsa da, öğrencilerinin çok büyük kısmı diğer 80 ilde okuyor. Diğer arkadaşlar ne yaptı onu açıklarlarsa iyi olacak...
..."iktidara sahip olanlar gaflet ve dalâlet ve hattâ hıyanet içinde bulunabilirler.
Hattâ bu iktidar sahipleri şahsî menfaatlerini, müstevlilerin siyasi emelleriyle tevhit edebilirler."

Mustafa Kemal Atatürk

tayfun29
Uzman Doktor

Mesaj gönderen tayfun29 » 05 Oca 2015, 18:30

emrahk yazdı:Öyle şey olmaz, AÖL'nin merkezi Ankara'da olsa da, öğrencilerinin çok büyük kısmı diğer 80 ilde okuyor. Diğer arkadaşlar ne yaptı onu açıklarlarsa iyi olacak...

Abi bende öyle düşündüm ancak bugün başladı başvurular yapan kişiler aktif olmadı sanırım daha.Yarın detaylı bir bilgi alacağım inşAllah.

hsyhsy
Çırak

Mesaj gönderen hsyhsy » 05 Oca 2015, 18:57

emrahk yazdı:Öyle şey olmaz, AÖL'nin merkezi Ankara'da olsa da, öğrencilerinin çok büyük kısmı diğer 80 ilde okuyor. Diğer arkadaşlar ne yaptı onu açıklarlarsa iyi olacak...
Bu kural sadece İstanbulda yasayan ogrenciler icin getirilmis. Oyle bile olsa cok sacma cunku en fazla nufus İstanbulda ve bir suru insani madur etmis olacaklar!

emrahk
Onursal Üye

Mesaj gönderen emrahk » 05 Oca 2015, 22:07

hsyhsy yazdı:
Bu kural sadece İstanbulda yasayan ogrenciler icin getirilmis. Oyle bile olsa cok sacma cunku en fazla nufus İstanbulda ve bir suru insani madur etmis olacaklar!
Ortada bir yanlış anlaşılma veya sistemsel bir sorun vardır. Böyle bir şeyin olma ihtimali yok. Elbet durum netliğe kavuşacak ama İstanbul'dan başvurusunu yapan açık liseli arkadaşlar da bir yanıt verse keşke...
..."iktidara sahip olanlar gaflet ve dalâlet ve hattâ hıyanet içinde bulunabilirler.
Hattâ bu iktidar sahipleri şahsî menfaatlerini, müstevlilerin siyasi emelleriyle tevhit edebilirler."

Mustafa Kemal Atatürk

hsyhsy
Çırak

Mesaj gönderen hsyhsy » 05 Oca 2015, 22:42

emrahk yazdı:
hsyhsy yazdı:
Ortada bir yanlış anlaşılma veya sistemsel bir sorun vardır. Böyle bir şeyin olma ihtimali yok. Elbet durum netliğe kavuşacak ama İstanbul'dan başvurusunu yapan açık liseli arkadaşlar da bir yanıt verse keşke...
2015 Osym klavuzunun 8.sayfasina bakarsan gorursun dostum. Ben de yanlistir filan diyordum ama maalesef gercek!

emrahk
Onursal Üye

Mesaj gönderen emrahk » 05 Oca 2015, 22:56

• Adres ili ve okul ilinin ikisi de İstanbul olan adaylar, İstanbul’daki bölgelerden istediklerini,
sınav merkezi olarak birinci ve ikinci tercihlerinde gösterebilirler.
• Adres ili ve okul ilinden yalnız biri İstanbul olan adaylar, sınav merkezi tercihlerinden sadece
birini İstanbul’daki bölgelerden yapabilirler.
• Adres ili ve okul ilinin ikisi de İstanbul olmayan adaylar İstanbul’da sınava girme tercihi
yapamazlar.

Burada açık liselileri gözden kaçırmışlar. Dolayısıyla ortadaki sorun, yaygın eğitim gören açık liselilerin ikamet ettikleri şehir ile AÖL Müdürlüğünün farklı illerde olabileceğini ÖSYM'nin idrak edememelerinden kaynaklanıyor. ÖSYM'yi arayıp durumunuzu bildirirseniz bunu düzelteceklerdir...

Mustafa Kemal Atatürk

“YKS ( TYT, AYT, YDT )” sayfasına dön