ayşegülnur yazdı:arkadaşlar

ben de son anda ygs ve lys sınavına girme hakkımın olduğunu öğrendim

nerden ve nasıl çalışacağım bilmiyorum

hangi konulara nerden nasıl çalışırım bilgisi olanlar ALLAH rızası için bizlerle paylaşırlarsa sevinirim. derslerle ilgili ders notu olanlar paylaşırlar mı? ve hangi sorulardan çıkıyor hangi siteler faydalı biz bilmeyenleri aydınlatırsanız sizler bizi ALLAH ta sizi aydınlatsın.

tşk.
İlk önce neye ve nasıl çalışacağını bilmelisin.
http://www.osym2015.com/node/701 sitesinden kendi bölümüne ait derslerin konularına bakmalısın.
Kaynak olarak diyorsan internette ki tüm kaynaklar senindir (telif hakkına girmediğin sürece) özellikle Türkçe,Coğrafya sakın 1 kaynakla yetinme.Yukarıda ki linkten konularına bakıp ona göre youtubeden yazdın mı konuyu birsürü hoca çıkacak zaten.
Bana ait dersler hangisi diyosanda Üniversite sınavında 3 bölüm var Sözel-Eşit Ağırlık-Sayısal.
Bunlardan birini seçmelisin Sayısal-da adından da anlaşılacağı gibi Matematik-Biyoloji-Fizik-Kimya gibi dersler ağırlıkta.Eşit ağırlık ta ise Türkçe-Coğraya-Matematik-Felsefe-Tarih var bu tavsiyemdir.Sözelde ise Tarih-Türkçe-Coğrafya-Felsefe gibi dersler ağırlıktadır.Dediğim gibi sana tavsiyem Eşit ağırlıktır.Aralarında ki fark ne diyorsan En iyi iş olanakları Sayılsal-Eşit ağırlık-Sözel diye sıralanmaktadır o yüzden dolayı.Ve Sözelin sadece ezber olduğu aklını bulandırmasın Tarih sözele bu saatten sonra başlamak bile çok zor çünkü herşeyi ezberliyosun.Ama EA 'da LYS de Tarih görmeyeceksin YGS'de ise kısmen ezber var fazla birşey yok.
Kolay gelsin kardeşim.