Gerçekten harika bir şey yazmışsın,Ama bende şöyle bir duygu var hangi konu üzerinde yoğunlaşırsam yoğunlaşayım,Mesela gitar çalmayı çok seviyorum ama aklıma sürekli şu sorular takılıyor gitarın bana ilerleyen yaşlarda faydası olacakmı beni ünlü yapacakmı,Para kazandıracakmı,dost ortamı sağlayacakmı,gibi bir sürü sorular aklıma takılıp duruyor.Bazıları şöyle diyor,sen gitarı para için,ünlü olmak içinmi çalıyorsun öyle yapacaksan hiç uğraşma deyip hevesimi kırıyor.Bana göre gitar çalmak sadece sanat değil adeta bir meslektir kurs açarsın öğrencilere ders verirsin gitar dükkanı açarsın satış yaparsın falan felan sürekli böyle şeyleri düşünmekten işimde başarılı olmakta zorlanıyorum.Buda feci halde canımı sıkıyor.Birde gitarda solo çalarken değil en çok bare basarken zorlanıyorum kafam bozuluyor 1 yıldır çalıyorum hala bare basmaya alışamadımepidoras yazdı:Nefes kontrolü, ideallere olan odaklanma, ilginin belirli bir noktada toplanarak yoğunlaşmanın sağlanması ve sonucunda ders çalışarak hedeflere olan mesafenin kısaltılması can sıkıntısının ne olduğunu bile unutturuyor.
Can neden sıkılır ki?
İdeliniz mi yok?
Hedefiniz mi yok?
Yoksa hepsi var fakat ortada olmayan sizmisiniz?
Canını sıkmayacak kafana şapkadan başka bir şey takmayacaksın gibi boş ve kuru sözleri bir kenara bırakıp
geleceğinizi düşünün, hedeflerinizi belirleyin. Hedefiniz yok ise hedefiniz olsun, idealiniz olsun.
Hedefi ideali ve amacı olmayan insanlar erken yaşta ölüyor. Bu Dünya da istediğim herşeyi gerçekleştirdim ve doydum dersen
ilk yaşlılık emaresinde ebediyete intikalin kaçınılmaz olur. Her şeyi yaptım gencim ama ölmüyorum diyenlere ise söylenebilecek sözüm
En kötüsü arabanın bile bir kullanım ömrü vardır, bu ömür dolduktan sonra en ufak bir bahane o arabayı hurdaya çıkartır.
Sizlerde kendinizi araba gibi düşünün, iyi kullanırsanız klasik bir araba gibi uzun zaman yaşarsınız, aksi olursada sonuç kaçınılmaz olur zaten.
Kendinize iyi davranın

Dediğim gibi bir iş üzerine yoğunlaşmaya çalışıyorum başaramazsam hemen pes ediyorum sonra keşke bırakmasaydım diyorum böyle olmasıda fena halde canımı sıkıyor çabuk pes eden birisiyim ne yapmam gerektiğini bilmiyorum hayat bana boş geliyor bütün işler boş geliyor bunaldığımın farkına varıyorum,ve bu can sıkıntısını göğüsümden söküp atmak istiyorum ama bir türlü başarılı olamıyorum