[ACİL]Sınıfta kalmış durumdayım ikinci dönem açıköğretime ge
[ACİL]Sınıfta kalmış durumdayım ikinci dönem açıköğretime ge
Merhabalar, elimden geldiğince kısa yazmaya çalışacağım. Üsküdarda bir meslek lisesinde 9.sınıfı tekrar okuyorum notlarım berbat ve dönem içerisinde pek çok kez gelmediğim günleri velilerime sildirmiştim fakat akıllanmıyorum ve devamsızlık yapmaya devam ediyorum. Son olarak devamsızlığım 19 gün idi ve geçen cuma günü annem okula giderek dilekçe yazdı müdür çok kızmış bir daha karşıma gelmeyin demiş ve ben bugün yine okula gitmedim. Sabahın 5buçuğunda kalkamıyorum bıktım artık. Bugün e okula baktım devamsızlığım 19dan 14e düşmüş bugün de dahil. Şimdi idareyle gidip konuşmaya yüzüm yok zaten çoğu sınava girmedim notlarım berbat. Sizlere sorum, şu anda devamsızlıktan kaldığım halde ikinci dönem açıköğretime kaydımı yaptırırsam baştanmı okuyacağım yoksa 2.dönem notlarımı düzelterek sınıfımı geçebilecekmiyim ?
Re: [ACİL]Sınıfta kalmış durumdayım ikinci dönem açıköğretim
Örgünde derslerini aksatan bir kişi %100 Açık Lise'de de aksatır.Menthol yazdı:Merhabalar, elimden geldiğince kısa yazmaya çalışacağım. Üsküdarda bir meslek lisesinde 9.sınıfı tekrar okuyorum notlarım berbat ve dönem içerisinde pek çok kez gelmediğim günleri velilerime sildirmiştim fakat akıllanmıyorum ve devamsızlık yapmaya devam ediyorum. Son olarak devamsızlığım 19 gün idi ve geçen cuma günü annem okula giderek dilekçe yazdı müdür çok kızmış bir daha karşıma gelmeyin demiş ve ben bugün yine okula gitmedim. Sabahın 5buçuğunda kalkamıyorum bıktım artık. Bugün e okula baktım devamsızlığım 19dan 14e düşmüş bugün de dahil. Şimdi idareyle gidip konuşmaya yüzüm yok zaten çoğu sınava girmedim notlarım berbat. Sizlere sorum, şu anda devamsızlıktan kaldığım halde ikinci dönem açıköğretime kaydımı yaptırırsam baştanmı okuyacağım yoksa 2.dönem notlarımı düzelterek sınıfımı geçebilecekmiyim ?
Kesinlikle ve kesinlikle örgünden yani okula giderek devam et.Açık liseden hiç kimseden hiçbirşey görmeden yapamazsın annen de ne güzel senin için uğraşıyor.Açığa geçip heves eden ancak binlerce okumayıp boşlayan var.Meslek liseside olsa eğitimciden eğitim göreceksin illa ki birşeyler öğrenirsin.Sabah 5.30 ta kalkmak sana mazeret olmasın ben maddi durum yüzünden okula gidemedip 15 yaşında çalışmaya başladığımda hergün sabah kalkıp işe gidiyordum.Keşke durumumuz olsaydıda örgünden okuyup sabahın 5 inde okulun kapısında olsaydım.
Çekeceğin 4 senen var Hz.Ömer ne demiş "İlim Çinde'de olsa alınız" lakin şuan ki gençlik okula gitmekten aciz.Kusura bakma senin için değil bu genelleme olarak söylenmiş bir söz.Birşeyin değerini bilmek için illa ki elinde olması gerekmiyor, tıpkı okuyamayıp işte çalışanların okumanın ne demek olduğunu bildiği gibi.
Soruna gelince ilk dönemde verecekleri puan o kadar önemli değil yani senin mezun olmanda o kadar fazla rol oynamaz.Verselerde vermeselerde önemli değil sıkı çalışan birisi o kredinin neredeyse 2 katını alır bi dönemde.
- Köylü Kızı
- Onursal Üye
Re: [ACİL]Sınıfta kalmış durumdayım ikinci dönem açıköğretim
evet ya
ebu bekir keşke örgün okusak ya
ben erkenden kalkıpta okula gitmeyi çok isterdim
bizde kız çocuğu olduğumuz için okumamıştık ama sonradanda olsa okuyoruz
ama örgün gibi olamaz yani öğretmenler arkadaşlar başka yaa
ordaki atmosfer
onun için üniyi örgünden okumak için çok çalışıyorum
bu arada arkadaşım
2. dönemden başlayacaksın