Isınma Köşesi

Forumumuzda yer almayan konu ve başlıkları burada oluşturabilirsiniz.

Kullanıcı avatarı
Berber
Uzman Doktor

Re: Isınma Köşesi

Mesaj gönderen Berber » 23 Oca 2015, 03:27

DOĞUDAN SİZ VE BATILI GENÇLERE MESAJ VAR....
İmam Hamanei, Fransa’da yaşanan terör olayları ile ilgili Avrupa ve Amerika’daki gençlere önemli bir mesaj gönderdiler.
Geçtiğimiz haftalarda Fransa’da gelişen terör olayları nedeni ile Avrupa ve Amerika’da yaşayan gençlere hitaben mesaj gönderen İran Lideri Ayetullah Seyyid Ali Hamanei’nin yazdıkları mesaj şöyledir:

Bismillah ir-Rahman ir-Rahim

Avrupa ve Kuzey Amerika’daki Gençlere

Fransa’da yaşanan terör ve diğer batılı ülkelerdeki bazı olaylar, siz gençler ile doğrudan iletişime girmeme gerektirmiştir. Sizler ile konuşmam, anne veya babalarınızı gözardı ettiğim anlamında değil, belki ülkeleriniz geleceğini sizin ellerinizde gördüğüm ve doğruluk yolunda ilerleme isteğinin sizlerde daha canlı olduğu inancında olduğum içindir. Bu mesajı ülkeleriniz politikacıları ve devlet adamları için de göndermiyorum, çünkü onların bilinçli olarak politikayı doğru ve hak yolundan ayırdıkları görüşündeyim.

Siz gençler ile İslam ve özel olarak sizlere gösterilen İslam hakkında konuşacağım. Yaklaşık 20 yıl önce, yani hemen hemen Soviyetler Birliği’nin yok olmasından sonra, büyük İslam dininin korkunç bir düşmanmış gibi gösterilmesi için çabalar gerçekleşti. Nefret ve korku duygularının tahrik edilmesi ve bu duyguların kendi çıkarları doğrultusunda kullanılması, batılı ülkelerin politik tarihinde çok eski bir geçmişe sahiptir. Burda batılı ülkelere empoze edilen farklı korkulara değinmek istemiyorum. Kendiniz de tarih konusunda yapılan çağdaş ve eleştirisel çalışmaları okuyarak, batılı devletlerin diğer uluslar ve kültürler karşısındaki dürüstlükten yoksun çalışmaları ve davranışlarının kınandığını görebileceğinize inanıyorum. Avrupa ve Amerika tarihi, kölelik dönemi, sömürgecilik dönemi, ırkçılık ve Hristiyan olmayan insanlara karşı yapılan zulümden utanıyor. Avrupa ve Amerika tarihi, Katolik ve Protestanlar arasında din adı altında yapılan savaşlar, veya millet ve ülkeye bağlılık adı altında gerçekleşen I. ve II. Dünya Savaşları’nda utanıyor.

Bu olayları tekrar hatırlatmaktan amacım, tarihi kınamak değildir. Sadece siz gençlerden ülkenizdeki aydınlar ve düşünürlerden, neden batılı ülkelerin vicdanının her zaman on yıllar ve hatta yüzyıllar sonra acımaya ve aydınlamaya başlığını sormanızı istiyorum. Neden toplumsal vicdan, bugün yaşanan olaylara dikkat etmek yerine, uzak geçmişlerde yaşanan olaylara dikkat çekiyor? İslami kültür ve İslami düşünce gibi önemli bir konu hakkında, neden toplumsal bilinçlendirmenin önüne geçiliyor?

Sizler, başkasını korkutmak ve nefret yaratmanın, tarih boyunca yaşayan tüm zalim ve çıkarcı insanların ortak yönü olduğunu biliyorsunuz. Şimdi kendinizden, neden bu korku ve nefretin de tarih boyunca eşi ve benzeri olmayan bir şekilde İslam ve müslümanlara karşı gerçekleşmekte olduğunu sormanızı istiyorum. Neden çağdaş dünyadaki güç yapıları, İslam’ın bir köşeye atılması ve yalnızlaşmasını istiyorlar? İslami değerler ve öğretiler, büyük güçlerin tasarladıkları planlar için nasıl çelişkiler yaratıyor ve İslam’ı kötüleyerek, nasıl çıkarlar sağlanıyor? Bu doğrultuda ilk olarak, İslam’ı kötülemek doğrultusunda yapılan çalışmaları sorgulamanızı istiyorum.

İkinci olarak, önyargılar ve kötüleştirme reklamları karşısında, İslam’ı direkt ve dolaysız bir şekilde tanımaya çalışmanızı istiyorum. Sağlıklı bir düşünce, sizleri korkuttukları şeyin asıl ne olduğu ve nasıl bir içerik taşıdığını öğrenmenizi gerektiriyor. Benim İslam’dan anladığım şeyleri kabul etmeniz için ısrar etmiyorum, sadece çağdaş dünyadaki bu etkili gerçeğin, kirli amaçlar ve çıkarlar ile size tanıtılmasına izin vermemenizi istiyorum. Kendilerinin kölesi olan teröristleri, size İslam’ın temsilcileri olarak tanıtmalarına izin vermeyin. İslam’ı asil ve birinci el kaynaklar kullanarak tanıyın. İslam ile Kuran ve peygamberimiz Hz. Muhammed (s.a.v.)’in yaşamını okuyarak tanışın. Sizlerden, şimdiye kadar direkt olarak Kuran’ı hiç okudunuz mu diye soruyorum. Hz. Muhammed (s.a.v.)’in öğretileri ve insanı ve ahlaki tavsiyelerini okudunuz mu? Medya ve basın tarafından bilgiler dışında, İslam’ın gerçek mesajını almaya çalıştınız mı? Aynı İslam’ın nasıl ve hangi değerler üzerine yüzyıllar boyunca dünyanın en büyük bilim ve düşünce uygarlığını yarattığı ve en büyük bilim adamları ve düşünürleri yetiştirdiğini sordunuz mu?

Sizlerden, yalan ve yanlış kötüleştirme çalışmalardan faydalanarak, siz ve gerçek arasında duygusal bir engel yaratılması ve tarafsız bir şekilde yargılama gücünün sizden alınmasına izin vermemenizi istiyorum. İletişim araçlarının tüm coğrafi sınırları yok ettiği bugünlerde, sizleri kendilerinin yarattıkları düşünce sınırları içinde hapsetmelerine izin vermeyin. Hiç kimse tek başında tüm ayırım ve çatlakları ortadan kaldıramaz, ama siz gençler, kendiniz ve etrafınızdaki insanları aydınlatmak amacı ile, bu çatlaklar ve ayırımların üzerine, bir düşünce ve insaf köprüsü yaratabilirsiniz. Siz gençlerin İslam’dan uzak kalmanız için tasarlanan bu çalışmalar, bir yandan üzüntü kaynağı olmasına rağmen, öte yandan sizlerin araştırmacı ve sorgulayıcı zihninizin yeni sorular ile karşılaşmasını sağlıyor. Bu soruların cevabını bulmak için çaba göstermeniz, yeni gerçekler öğrenebilmeniz için size eşsiz bir fırsat sunuyor. Böylece gelecek nesillerin İslam ve batı arasındaki ilişkilerin bu dönemini daha rahat bir vicdan yazmalarını sağlamak için, İslam’ı doğru ve önyargısız bir şekilde tanımanız için gelişen bu fırsattan yararlanmanız ve gerçeği öğrenmek karşısında sorumlu davranmanız gerekmektedir.

Kullanıcı avatarı
Cartenza
Uzman Doktor

Mesaj gönderen Cartenza » 23 Oca 2015, 11:40

Bence gayet iyi bir dille anlatmış fakat çok fazla bir faydası olmayabilir orada da koru körüne bağlı milyonlarca Hristiyan varken ayrıca pis siyasetçiler oldukça ne yazık ki Müslümanlık pekte gözüktüğü imanjdan kurtulamayacak çünkü pislikler buna izin vermeyeceklerdir ama zaten zeki insanlar bir dinin temelinin ahlak ve saygıyla kurulduğunu da iyi bilirler .
En son Cartenza tarafından 23 Oca 2015, 11:53 tarihinde düzenlendi, toplamda 1 kere düzenlendi.
Sonuna kadar savaşmaya hazırım ve elimden geleni yapıcam !

Kullanıcı avatarı
Narbe
Uzman

Mesaj gönderen Narbe » 23 Oca 2015, 11:46

Okumaya üşendim -.-
      • Bende esamesi yok .

Kullanıcı avatarı
Köylü Kızı
Onursal Üye

Mesaj gönderen Köylü Kızı » 23 Oca 2015, 12:15

Narbe yazdı:
htc-directioner yazdı:
Narbe yazdı:Geçmiş olsun Hatice . Hiç canını sıkma. :.)
sağol büşra çok teşekkür ederim :29:
Le havle çek :yemek:
o nasıl oluyor canım...?

Kullanıcı avatarı
Köylü Kızı
Onursal Üye

Mesaj gönderen Köylü Kızı » 23 Oca 2015, 12:20

güzel payşaiım olmuş rehber :wink:

Kullanıcı avatarı
Narbe
Uzman

Mesaj gönderen Narbe » 23 Oca 2015, 12:20

Lâ havle ve lâ kuvvete illâ billâhil aliyyil azîm gibi. :.)
      • Bende esamesi yok .

Kullanıcı avatarı
Köylü Kızı
Onursal Üye

Mesaj gönderen Köylü Kızı » 23 Oca 2015, 12:23

Narbe yazdı:Lâ havle ve lâ kuvvete illâ billâhil aliyyil azîm gibi. :.)
evet ya doğru
nasıl da anlamadım
teşekkür ederim canım benim :29:

Kullanıcı avatarı
Berber
Uzman Doktor

Mesaj gönderen Berber » 23 Oca 2015, 13:38

Cartenza batıya karşı mücade var oldukça ben de var olacağım
Ben zalimlerle yaşamayı zillet şehadeti ise saadet biliyorum ölümden korkmayın şehadetten korkmayin rabbiniz size gelin bana ey kullarim diye cagiriyor ölümü size korkunç anlatmslar olum her yasayana nasip olmayan mukemmel bir nimet ama Allah onun Ehlibeytine sarlmakla kurtulursunuz.
Lebbeyk Ya Hüseyin i kerbela
Lebbeyk Ya Mehdi kaimullah
Lebbeyk Ya Ali Murtaza
Lebbeyk Ya Zeynep selamullahi aleyha
Lebbeyk ya Fatımatu Zehra selamullahi aleyha

Kullanıcı avatarı
Berber
Uzman Doktor

Mesaj gönderen Berber » 23 Oca 2015, 18:18

Pazar günü saat 22.00 de Isınma Köşesinde ismini verdiğim arkadaşlar toplanabilir mi acaba maksat biraz can katalım muhabbet edelim ne dersiniz.

Emrahk
Rüfeyde
Tebessüm ( Fatıma )
Hatice
Narbe
Not
Cartenza ( Umut )
Ebu Bekir

Arkadaşlar bu toplantıya gelmenizi istiyorum. Arada bir yapalım böyle aktiviteler.

Kullanıcı avatarı
Narbe
Uzman

Mesaj gönderen Narbe » 23 Oca 2015, 18:52

Rehber yazdı:Pazar günü saat 22.00 de Isınma Köşesinde ismini verdiğim arkadaşlar toplanabilir mi acaba maksat biraz can katalım muhabbet edelim ne dersiniz.

Emrahk
Rüfeyde
Tebessüm ( Fatıma )
Hatice
Narbe
Not
Cartenza ( Umut )
Ebu Bekir

Arkadaşlar bu toplantıya gelmenizi istiyorum. Arada bir yapalım böyle aktiviteler.

Kendimi gördüm
Tabii,çaylar senden di mi? :22:
      • Bende esamesi yok .

Kullanıcı avatarı
Berber
Uzman Doktor

Mesaj gönderen Berber » 23 Oca 2015, 19:12

çayda boğacam hepinizi :mrgreen:

emrahk
Onursal Üye

Mesaj gönderen emrahk » 23 Oca 2015, 19:22

Gelmiyorum işte... :43:
..."iktidara sahip olanlar gaflet ve dalâlet ve hattâ hıyanet içinde bulunabilirler.
Hattâ bu iktidar sahipleri şahsî menfaatlerini, müstevlilerin siyasi emelleriyle tevhit edebilirler."

Mustafa Kemal Atatürk

Kullanıcı avatarı
Narbe
Uzman

Mesaj gönderen Narbe » 23 Oca 2015, 19:23

Rehber yazdı:çayda boğacam hepinizi :mrgreen:
Çay varsa varım. :tipik:
      • Bende esamesi yok .

Kullanıcı avatarı
Narbe
Uzman