arkadaşlar rehber artık aramızda değilRehber yazdı:ELVEDA

hesabını sildirdi

Kime dinsiz diyorsunuz ?Ebu Bekir yazdı:Rehber haksızlık etmişsin şimdi.Yani %99 u İslam düşmanı olabilir ama sen genelleme yapamazsın maalesef.
Bende batı'nın karşısında en öndeki neferlerden birisiyim ama bu beni hepsine karşı ön yargılı yaklaştırmıyor.
Sadece şu kıssa ile konuyu özetliyeyim ; Peygamber efendimiz tebliğ için gittiği Taif'te taşlanmış kan revan içinde kalmıştı. O sıra da Hz. Cebrail gelerek ve efendimize istersen dağları başlarına geçireyim ya Muhammed demiş.Ancak efendimiz birden ürpermiş ve ellerini semaya kaldırarak; Ya Rabbi, onlar beni bilmiyorlar; eğer yüz sene sonra bile olsa içlerinden bir tane hayırlı insan çıkacaksa, ne olur onları helak etme diye dua etmiştir.
O yüzden hiçbirine ne lanet ne de beddua etmememiz gerekiyor belki içlerinden dinimize gelen olacak ?
Ayrıca ben ülkemde savaşmış ya da yaşamış birisi dinsiz diye sevmeyecekmiyim hayır seveceğim dinsiz olması Allah ile onun arasındadır.Ben Kur-an'ın dediği gibi yaymak isterim görevimi yaparım ama kabul etmiyor diye de onu dışlamam.Bununla ilgili sahabelerden ve halifelerimizden yüzlerce örnek var.
Herhangi birisinin adını vermedim yani kim olursa olsun ben benim dinimin mensubu değil diye dışlamam o manada dedim.Dersatatürk yazdı:Kime dinsiz diyorsunuz ?Ebu Bekir yazdı:Rehber haksızlık etmişsin şimdi.Yani %99 u İslam düşmanı olabilir ama sen genelleme yapamazsın maalesef.
Bende batı'nın karşısında en öndeki neferlerden birisiyim ama bu beni hepsine karşı ön yargılı yaklaştırmıyor.
Sadece şu kıssa ile konuyu özetliyeyim ; Peygamber efendimiz tebliğ için gittiği Taif'te taşlanmış kan revan içinde kalmıştı. O sıra da Hz. Cebrail gelerek ve efendimize istersen dağları başlarına geçireyim ya Muhammed demiş.Ancak efendimiz birden ürpermiş ve ellerini semaya kaldırarak; Ya Rabbi, onlar beni bilmiyorlar; eğer yüz sene sonra bile olsa içlerinden bir tane hayırlı insan çıkacaksa, ne olur onları helak etme diye dua etmiştir.
O yüzden hiçbirine ne lanet ne de beddua etmememiz gerekiyor belki içlerinden dinimize gelen olacak ?
Ayrıca ben ülkemde savaşmış ya da yaşamış birisi dinsiz diye sevmeyecekmiyim hayır seveceğim dinsiz olması Allah ile onun arasındadır.Ben Kur-an'ın dediği gibi yaymak isterim görevimi yaparım ama kabul etmiyor diye de onu dışlamam.Bununla ilgili sahabelerden ve halifelerimizden yüzlerce örnek var.
Anladım çok güzel yazmışsınız . Tebrik ederim sizin gibi dindar insanların böyle düşünmesi çok güzel . Günümüzde din sömürüsü yapıp , farklı dinlere mensup olan insanları ucube olarak görüyorlar ki bence bu ucubelik . Yalnız bu dinsizlik değil herkes kendi dinine mensuptur herkes kendi inancına sahiptir . Bir Hristiyanın Müslümana gelip dinsiz demesi , Bir Müslümanın Hristiyan'a dinsiz demesi ile aynı şey ama ikisi'de kendi dinlerine mensup . Bu bence dinsizlik değil bu inanç özgürlüğü . ''Yüce Allah Kur'an-ı Kerim'de öldürme !''diyor . Bizim cahil , aciz insanlarımız Allah'ı Ekber diye kafa kesiyor . Bu çok trajikomik bu acizlik .Ebu Bekir yazdı:Herhangi birisinin adını vermedim yani kim olursa olsun ben benim dinimin mensubu değil diye dışlamam o manada dedim.Dersatatürk yazdı:Kime dinsiz diyorsunuz ?Ebu Bekir yazdı:Rehber haksızlık etmişsin şimdi.Yani %99 u İslam düşmanı olabilir ama sen genelleme yapamazsın maalesef.
Aynı şeyleri söylüyoruz . Tekrar tebrik ederim sizi . Hangi mezhep'den olursa olsun gerçek dindarlar sizler gibi bilgili , anlayış ve saygı gösteren insanlardır . Kindar , ölüm ve sömürü getirenler değil .Ebu Bekir yazdı:Eğer müslümanlıkla hristiyanlık arasında konuşursak bu tür şahıslar,gruplar her iki taraftada var.İki taraftaki kişilerinde asıl amacı din değil sömürmek.Örneğin İslam'da muska yazıp para alır bazıları Hristiyanlarda ise cennetten arsa satar papalar.İslam'dan olduğu söyleyip kafa kesenler var,ama hristiyanım diyip çocukları bile acımadan öldüren ve yüzyıllar boyu hastalığa neden olacak silahları kullananlar var.Ki iki tarafta da öldürmek çok ağır sözlerle ifade edilmiştir Kuran =>(4:93 - Kim bir mümini kasten öldürürse, cezası, içinde ebedî olarak kalacağı cehennemdir. Allah ona gazab ve lanet etmiş ve onun için büyük bir azab hazırlamıştır.) İncil => (6) (Altıncı buyrukta, Tanrı şöyle dedi: “Adam öldürmeyeceksin.)” (Mısır’dan Çıkış 20:13) Anlayacağın iki taraftada var tür şeyler.
günaydınCartenza yazdı:Kimse yok galiba