Isınma Köşesi

Forumumuzda yer almayan konu ve başlıkları burada oluşturabilirsiniz.

Kullanıcı avatarı
H1N1
Uzman Doktor

Re: Isınma Köşesi

Mesaj gönderen H1N1 » 06 Şub 2015, 21:20

Malesef ülkemizdeki insanlara sorsanız en iyi padişah kim derse 10 kişeden 8 i kanuni diyecek.
Fatih sultan mehmet yalnız olduğu için şuan ki insanlar arasında popüler olamadı.

Sonunda hepimiz ölürüz

Kullanıcı avatarı
Köylü Kızı
Onursal Üye

Mesaj gönderen Köylü Kızı » 06 Şub 2015, 21:23

H1N1 yazdı:Malesef ülkemizdeki insanlara sorsanız en iyi padişah kim derse 10 kişeden 8 i kanuni diyecek.
Fatih sultan mehmet yalnız olduğu için şuan ki insanlar arasında popüler olamadı.
İstanbulda evet Fatihi söylerler belki ama başka şehirlerde başka padişahlar anılır
kanuni pek söyleyen duymadım, şu muhteşem yüzyıl dizisinden önce yani film etkili oldu demekki osmanlıyı anlatacak filmler insanar üzerinde etki bırakıyor
ben şahsen izlemedim etkide göremedim ders kitaplarından başka
gerçi ben sadece islam tarihinden etkilendim, osmanlı tarihi pek değil

Kullanıcı avatarı
H1N1
Uzman Doktor

Mesaj gönderen H1N1 » 06 Şub 2015, 22:07

Pers imparatoru büyük iskenderin bir sözü vardır beni meşhur edecek bir homerosum yoktu :) kanuniyi meşhur edecek hürremi vardı fatihin yokdu :)
Sonunda hepimiz ölürüz

Ebu Bekir
Yardımcı Asistan

Mesaj gönderen Ebu Bekir » 06 Şub 2015, 22:49

Köylü Kızı yazdı:
H1N1 yazdı:
emrahk yazdı:Rehber haklı, yaptırım gelmek üzere. :sopa: Sürekli chat yapmak yerine beyin fırtınası yapın arkadaşlar bu başlıkta. Biriniz bir fikir ortaya atsın, diğerleri tartışsın yine... :11:
Tamam emrah ben bi laf atıyorum ortaya :C

Sizce Fatih Sultan Mehmetin hakkın yenmiyormu ?
FAtih Sultan Mehmet ne hakkı yenecek yaa
tamam İsatnbulu fethetti ee ne olmuşki ona rahmetli
hem başka konu bulamadın mı
rahmeti ile ilgili pek bilgim yok kusura bakmayın
Hakkı yenip yenmemesi hakkında birşey demiyorum sadece dediğin lafa istinaden düşüncelerimi söylüyorum Hatice.
Öyle bir demişsin ki İstanbulu fethetti ee ne olmuşki diye :D yani İstanbulu fethetmek sıradan birşeymiş gibi demişsin.Ya İstanbulu görmediğin için böyle diyorsun ya da önemini bilmediğin için :D
İstanbul demek iki kıtayı birleştiren tek şehir demek,İstanbul demek 120 imparatorun medeniyetinin beşiği demek,İstanbul demek efendimizin sözlerine kadir olmak demektir.Belki bir İstanbul sevdalısı olmaktan dolayı bu dediklerimi söylediğimi sanabilirsin ancak yenilmez ve önemli şahsiyetlerden biri olarak bilinen Napoleon şöyle diyor bu resmi kaynaklarda da geçmektedir : "Eğer dünya tek bir ülke olsaydı başkenti İstanbul olurdu." İkinci bir sözü "Aslında büyük bir soru yerinde durmaktadır: Kim İstanbul'u elinde tutacaktır.

Şöyle iki resim ortaya atmak istiyorum arkadaşlar herkes internetten bakabilir İstanbul haritalarına.Coğrafya ile az çok alakası olan bilir kıtalarda her yıl cm de olsa kaymalar çökmeler olur.

Resim

Kullanıcı avatarı
Köylü Kızı
Onursal Üye

Mesaj gönderen Köylü Kızı » 06 Şub 2015, 23:10

ebu bekircim yanlış anladın tolga hakkı yeniyormu diyor ya bende ne yenecek anlamında söyledim
istanbulu görmedim ama hep gitmek istemişimdir benim ülkemde böyle bir şehir olduğu için çok şanslıyız
ben fatihi kötülemeyede çalışmıyorum sadece demek istediğim ne hakkı yenmiş zaten onunla ilgili pek bir bilgimin olmadığınıda söyledim canım
yinede özür dilerim yanlış bişey dediysem eğer.. :23:

emrahk
Onursal Üye

Mesaj gönderen emrahk » 06 Şub 2015, 23:32

Köylü Kızı yazdı:ebu bekircim yanlış anladın tolga hakkı yeniyormu diyor ya bende ne yenecek anlamında söyledim
istanbulu görmedim ama hep gitmek istemişimdir benim ülkemde böyle bir şehir olduğu için çok şanslıyız
ben fatihi kötülemeyede çalışmıyorum sadece demek istediğim ne hakkı yenmiş zaten onunla ilgili pek bir bilgimin olmadığınıda söyledim canım
yinede özür dilerim yanlış bişey dediysem eğer.. :23:
Sen yanlış bir şey söylemedin, merak etme. Bu arada İstanbul'a gel, gel de "ecdadımız Osmanlı" diye diye duygu sömürüsü yapanların bu binlerce yıllık şehre yaptığı nankörlüğü gör. Rant için bugüne kadar silüeti korunmuş şehri işte bu hale getirdiler;

Resim
..."iktidara sahip olanlar gaflet ve dalâlet ve hattâ hıyanet içinde bulunabilirler.
Hattâ bu iktidar sahipleri şahsî menfaatlerini, müstevlilerin siyasi emelleriyle tevhit edebilirler."

Mustafa Kemal Atatürk

Kullanıcı avatarı
Köylü Kızı
Onursal Üye

Mesaj gönderen Köylü Kızı » 06 Şub 2015, 23:38

Aman Allahım,, tarihi yerler böylemi görünüyordu...?
o arkadaki gökdelenleri hiç sevmem zaten çok çirkin bir görüntü olmuş; daha doğrusu tarihi yapıtları kapatmışlar ya.
valla ne olacak halimiz Allah bilir
Emrah, İnşallah kısmet olur istanbulu görmek bana
İstanbulu hiç görmemiştim inan çok şaşırdım şu gökdelenlere, nerden çıktı onlar yaa

Kullanıcı avatarı
Berber
Uzman Doktor

Mesaj gönderen Berber » 07 Şub 2015, 00:01

Peygamber Efendimiz saa diyor ki İstanbul fethedilecek onu fetheden komutan ne güzel komutandır. Sözünden kimse kendi ceddine rant sağlamasın o komutan fatih değildir. İstanbul tekrar fethedilecek onu fethedecek olan İmam Mehdi as dır.

Kullanıcı avatarı
H1N1
Uzman Doktor

Mesaj gönderen H1N1 » 07 Şub 2015, 00:15

Rehber yazdı:Peygamber Efendimiz saa diyor ki İstanbul fethedilecek onu fetheden komutan ne güzel komutandır. Sözünden kimse kendi ceddine rant sağlamasın o komutan fatih değildir. İstanbul tekrar fethedilecek onu fethedecek olan İmam Mehdi as dır.
Burdan yalnışsın istanbulu son kez fatih fet etti ve noktayı koydu mehdi sadece gelip geçecek
Sonunda hepimiz ölürüz

tebessümm
Doçent

Mesaj gönderen tebessümm » 07 Şub 2015, 00:15

ben geldim :04: :04: :04:
Kredi:193
Dönem:8
<3mezun<3 :tipik:

Kullanıcı avatarı
H1N1
Uzman Doktor

Mesaj gönderen H1N1 » 07 Şub 2015, 00:19

tebessümm yazdı:ben geldim :04: :04: :04:
Nereye geldin /))
Sonunda hepimiz ölürüz

tebessümm
Doçent

Mesaj gönderen tebessümm » 07 Şub 2015, 00:30

köşeme :27: :25: :25:
herkes nerede?
Kredi:193
Dönem:8
<3mezun<3 :tipik:

Ebu Bekir
Yardımcı Asistan

Mesaj gönderen Ebu Bekir » 07 Şub 2015, 00:43

Rehber yazdı:Peygamber Efendimiz saa diyor ki İstanbul fethedilecek onu fetheden komutan ne güzel komutandır. Sözünden kimse kendi ceddine rant sağlamasın o komutan fatih değildir. İstanbul tekrar fethedilecek onu fethedecek olan İmam Mehdi as dır.
Rehber İstanbulu fetheden bizim askerlerimizdir.Gemileri karadan yürütürken bacağı,kolu kopan bizim askerlerimizdir.Ve en önemli olaylarından biri olan şeylerden biriside Akşemseddin Hz.'nin Fatih'e öncülük etmesi ve Hz.Eyüp 'ün mezarına götürerek İstanbul'u Hz.Eyüp'ün kuşattığını ancak ömrünün yetmediğini söylemiş ve ona tavsiyeler vermiştir.Hz.Ebubekir'in 15. batından torunu olan Akşemseddin Hz.Peygamberin iletmiş olduğu mesajı Fatih'in uygulayacağına inanıyordu.Burada sıradan kişilerden bahsetmiyorum Hz.Ebubekir'in torunundan bahsediyorum.Ayrıca hadisi 1.ağızdan dinlemediğin halde nasıl bu kadar kesin bir karara varabiliyorsun ? O zamanda peygamber efendimiz öyle dediğinde kaç kişi orayı fethetmeye çalışmıştır.Dediğin gibi birşey olsa efendimiz demezmiydi Hz.Mehdi fethedecek siz çabalamayın diye ? Ayrıca tezinin çürüdüğü bir nokta var fethetmek savaşarak almak demektir,ancak Hz.Mehdi İstanbul'u savaşarak almayacaktır hatta ve hatta hiçbir şiddet uygulamayacaktır hadislerde geçer.Ayrıca bizim kimseye rant sağlama amacımızda hiçbir zaman olmamıştır biz ceddimizle her daim gurur duymuşuzdur.Atatürkümüzlede,Kanunimizlede,Fatihimizlede,Mete Han'ımız ile de,Atillamız ile de diğer Türk yöneticileri ile de.

Kullanıcı avatarı
Köylü Kızı
Onursal Üye

Mesaj gönderen Köylü Kızı » 07 Şub 2015, 00:53

tebessümm yazdı:köşeme :27: :25: :25:
herkes nerede?
burdayım sen nerdesin canım
of ben geldim herkes gitti yaaaa

tebessümm
Doçent