Hangi Dersleri Geçtim & Kaldım ??

Sınavlar Hakkında Her Türlü Soru ve Cevaplarınızı Bu bölümde Paylaşabilirsiniz
YunusEmre53
Yardımcı Asistan

Hangi Dersleri Geçtim & Kaldım ??

Mesaj gönderen YunusEmre53 » 13 Şub 2015, 16:06

Arkadaşlar sınav sonuçları açıklandı girdim baktım bişey anlamadım zaten yüksek not beklemiyorum hiç çalışmadım daha doğrusu çalışamadım diyebilirim anladığım kadarı ile bayağı kötü gözüküyor sizde bakarmısınız şimdi ben hangi dersleri geçtim hangi derslerden kaldım ve hangi kitapları alıcam ??

Resim

Furkan K.

Re: Hangi Dersleri Geçtim & Kaldım ??

Mesaj gönderen Furkan K. » 13 Şub 2015, 16:23

Türk edebiyatı ve matematik hariç kalmışsın.Kaldığın derslerin içinden ortak yazanları gelecek sınavlarda geçmen gerekiyor ama seçmeli olanları almasan da olur.

Kullanıcı avatarı
Narbe
Uzman

Mesaj gönderen Narbe » 13 Şub 2015, 16:23

Türk Edebiyatı 1 ve Matematik 1 den geçmişsin, diğerlerinden maalesef kalmışsın onları tekrar alacaksın -eğer muaf değilsen- . geçme puanı 45 :)
Seçmeli dersleri kredi tamamlamak için de alabilirsin , ortak dersleri vermeye çalış .
En son Narbe tarafından 13 Şub 2015, 16:26 tarihinde düzenlendi, toplamda 1 kere düzenlendi.
      • Bende esamesi yok .

YunusEmre53
Yardımcı Asistan

Mesaj gönderen YunusEmre53 » 13 Şub 2015, 16:25

Kaldığım Derslerin 2.Dönem kitaplarınımı alıcam yani ve geçtiğim 2 dersin kitaplarını almıyımı ??

Kullanıcı avatarı
Narbe
Uzman

Mesaj gönderen Narbe » 13 Şub 2015, 16:29

YunusEmre53 yazdı:Kaldığım Derslerin 2.Dönem kitaplarınımı alıcam yani ve geçtiğim 2 dersin kitaplarını almıyımı ??
Ben verdiğim derslerin kitaplarını teslim ediyorum. kaldığım ders kitaplarını tekrar edip geçmiş sınav sorularına bakıyorum.. 2.dönem kitapları diye bir şey yok anlayacağın.
      • Bende esamesi yok .

YunusEmre53
Yardımcı Asistan

Mesaj gönderen YunusEmre53 » 13 Şub 2015, 16:32

Narbe yazdı:
YunusEmre53 yazdı:Kaldığım Derslerin 2.Dönem kitaplarınımı alıcam yani ve geçtiğim 2 dersin kitaplarını almıyımı ??
Ben verdiğim derslerin kitaplarını teslim ediyorum. kaldığım ders kitaplarını tekrar edip geçmiş sınav sorularına bakıyorum.. 2.dönem kitapları diye bir şey yok anlayacağın.
örnek veriyorum Türk Edebiyatı 2 var o ne oluyor öyleyse

yani şuanda geçmiş olduğum derslerin kitaplarını alma diyorsun ??

Kullanıcı avatarı
Narbe
Uzman

Mesaj gönderen Narbe » 13 Şub 2015, 16:39

YunusEmre53 yazdı:
Narbe yazdı:
örnek veriyorum Türk Edebiyatı 2 var o ne oluyor öyleyse

yani şuanda geçmiş olduğum derslerin kitaplarını alma diyorsun ??
Şuan Türk Edebiyatı 1'i geçtiğine göre 2 kitabını seçebilirsin,Türk edebiyatı 1'den 8e kadar ben sırayla gitmeni tavsiye ederim. örneğin: Türk edebiyatı 2 ve 3 kitaplarını al çalış. tek tek zaman kaybetme. verdiğin dersleri zaten alamazsın. iade etsen daha iyi olur.
      • Bende esamesi yok .

kurt cobain
Asistan

Mesaj gönderen kurt cobain » 13 Şub 2015, 16:53

Dostum ders seçimin bana göre yanlış çünkü hep birbirinden farklı ders seçmişsin tüm dersler çorba olmuş. bu ders seçimi ile mezun olsan bile diploma notun kötü gelir. Sana tavsiyem ilk önce mesela dil anlatım 1,2,3,4,5,6,7,8, böyle sırasıyla aynı derslere çalışabilirsin ayriyetten diyelim coğrafya 3 dersini aldın onun seçmeli dersini'de alırsan bir derse çalışıp 4 kredi alırsın.

Kullanıcı avatarı
foundreform
Doçent

Mesaj gönderen foundreform » 13 Şub 2015, 16:59

"Puan" yazan kısımda 45 den fazla notu olan derslerden geçmişsin,hep de 40 dan kalmışsın keşke 1 soru daha yapabilseymişsin :( Senin yapman gereken şuan ortak(zorunlu)olan dersleri seçip geçmen eğer geçemezsen,3 kere ortak derslerden kalınca muaf oluyorsun,muaf olduğun dersleri bir daha seçmene gerek yok ama muaf olduğun derslerden kredi alamazsın.Geçmiş olduğun derslerin kitaplarını almana gerek yok çünkü geçtiğin dersin sınavına bir daha girmeyeceksin.Ders seçip kitap almaya giderken sende kitabı olan dersin kitabını alıp almaman sana kalmış

Zaten seçtiğimiz derslerin bütün kitaplarını alamıyoruz,kitaplarını alamadığınız dersleri internet ten çalışın diyorlar,alamadığımız kitapları sonra almaya gelelim diyincede yok bir daha gelmeyin diyorlar.Bir diğer sorun ise şöyle baskı tarihi eski kitapları en az 5 yıllık kitapları veriyorlar bunu halk eğitim merkezlerinin müdürlerine bizzat gidip şikayetimi belirttiğim halde bizim yapacağımız bir şey yok istediğiniz yere şikayet edin diyorlar...

Not:Dil ve Anlatım dersinden kesinlikle geçmen lazım o dersten muaf olunmuyor.Bu sınav 45 üzerinden hesaplandı ama diğer sınavlarda 50 üzerinden hesaplanacak geçme notu,yani Dil ve Anlatım dersinden 50 alman lazım
AÇIK ÖĞRETİM LİSESİ - 4 YILLIK / ALAN YOK
TOPLAM KREDİ : 204 / MEZUN
MEZUNİYET TARİHİ : 10/08/2015

“Sınavlar” sayfasına dön