Yeni sorun: Bu elbise ne renk?
Re: Yeni sorun: Bu elbise ne renk?
Kardeşim mavi siyah görüyor ben hala altın sarısı ve beyaz görüyorum. Kendimi çok tuhaf hissediyorum. Bu elbise mevzusu herhangi bir göz kusurunu göstermiyor kesinlikle değil mi? yoksa benim gözlerde iş geçmiş. 

- Köylü Kızı
- Onursal Üye
ya ben mavi siyah görüyorum
sarı ile alakası yokki hayda nasıl bişey bu yaa
sarı ile alakası yokki hayda nasıl bişey bu yaa
- foundreform
- Doçent
Göz kusuru yok,sadece algı meselesi ve resmin kalitesinden dolayı farklı görülmeler oluyor...KGamze yazdı:Kardeşim mavi siyah görüyor ben hala altın sarısı ve beyaz görüyorum. Kendimi çok tuhaf hissediyorum. Bu elbise mevzusu herhangi bir göz kusurunu göstermiyor kesinlikle değil mi? yoksa benim gözlerde iş geçmiş.
AÇIK ÖĞRETİM LİSESİ - 4 YILLIK / ALAN YOK
TOPLAM KREDİ : 204 / MEZUN
MEZUNİYET TARİHİ : 10/08/2015
- rüfeyde
- Doçent
aynen kardeşim haklısın cunkü ekranı karartınca mavi- siyaha dönüşüyor yavascafoundreform yazdı:Göz kusuru yok,sadece algı meselesi ve resmin kalitesinden dolayı farklı görülmeler oluyor...KGamze yazdı:Kardeşim mavi siyah görüyor ben hala altın sarısı ve beyaz görüyorum. Kendimi çok tuhaf hissediyorum. Bu elbise mevzusu herhangi bir göz kusurunu göstermiyor kesinlikle değil mi? yoksa benim gözlerde iş geçmiş.

Gülene neden gülüyorsun diye sorulmaz; ama ağlayana neden ağladığı sorulur.
Sen de dualarında ağla ki, Rabbin sebebini sorsun!
Sen de dualarında ağla ki, Rabbin sebebini sorsun!
Tamamen ışıkla ilgili. Geçen gün ilk baktığımda beyaz gold görmüştüm. Dün akşam arkadaşın gösterdiğine bir kaç kişi beyaz gold dedi ve sonra bana gösterdi ve ben de eminim beyaz göreceğime ama şok oldum siyah mavi gördüm.
Ama olayı şu an çözdüm emrahk. Senin eklediğin resmi de ilk başta beyaz gold gördüm. Ama şu an ikisini de görebiliyorum şöyle ki:
Resim ekranın alt tarafında iken beyaz gold, ekranın üstüne yaklaştırınca mavi siyaha dönüyor. Ayrıca ekrana sol taraftan bakınca beyaz, sağdan bakınca mavi siyah oluyor.
Ama olayı şu an çözdüm emrahk. Senin eklediğin resmi de ilk başta beyaz gold gördüm. Ama şu an ikisini de görebiliyorum şöyle ki:
Resim ekranın alt tarafında iken beyaz gold, ekranın üstüne yaklaştırınca mavi siyaha dönüyor. Ayrıca ekrana sol taraftan bakınca beyaz, sağdan bakınca mavi siyah oluyor.

Ben şu an emrahk nın paylaştığı resmi hem beyaz gold, hem de mavi siyah görmenin bahtiyarlığına erişmiş bulunmaktayaım 
Tamamen yanılsama. Burada renkler tam beyaz ya da siyah seçilmemiş. Ara tonlarda ve gözün ve ışığın ayarına göre farklı görülebiliyor. Paintten rengi seçip tonlarına bakın.
Mesela çok güneşli bir ortamdan az ışık alan bir yere girdiğimizde nasıl göremiyoruz ama biraz durunca seçmeye başlıyoruz eşyaları ve renkleri. Ya da elimizin birini sıcak su dolu kapta, diğerini buz gibi suda beklettikten sonra, iki elimizi de oda sıcaklığındaki su kabını batırınca nasıl bir elimize sıcak diğerine soğuk gibi geliyor aynı derecedeki su.
Bu da bu şekilde bir yanılsama. Ortalığı karıştırmaya gerek yok. Yok mavi görenler depresifmiş de beyaz gören böyleymiş de... Biraz teknik ve fizik bilgisi işi hallediyor. İşe efsun katmaya gerek yok
Bunu piyasaya süren de akıllı adammış

Tamamen yanılsama. Burada renkler tam beyaz ya da siyah seçilmemiş. Ara tonlarda ve gözün ve ışığın ayarına göre farklı görülebiliyor. Paintten rengi seçip tonlarına bakın.
Mesela çok güneşli bir ortamdan az ışık alan bir yere girdiğimizde nasıl göremiyoruz ama biraz durunca seçmeye başlıyoruz eşyaları ve renkleri. Ya da elimizin birini sıcak su dolu kapta, diğerini buz gibi suda beklettikten sonra, iki elimizi de oda sıcaklığındaki su kabını batırınca nasıl bir elimize sıcak diğerine soğuk gibi geliyor aynı derecedeki su.
Bu da bu şekilde bir yanılsama. Ortalığı karıştırmaya gerek yok. Yok mavi görenler depresifmiş de beyaz gören böyleymiş de... Biraz teknik ve fizik bilgisi işi hallediyor. İşe efsun katmaya gerek yok

- foundreform
- Doçent
Aslında piyasaya süren adam elbisenin bu kadar tartışılacağını zannetmiyordurkripton yazdı:Ben şu an emrahk nın paylaştığı resmi hem beyaz gold, hem de mavi siyah görmenin bahtiyarlığına erişmiş bulunmaktayaım
Bu da bu şekilde bir yanılsama. Ortalığı karıştırmaya gerek yok. Yok mavi görenler depresifmiş de beyaz gören böyleymiş de... Biraz teknik ve fizik bilgisi işi hallediyor. İşe efsun katmaya gerek yok![]()

Kripton, ben ilk başta gördüğüm beyaz-altın renkleri şimdi hangi ekranda, hangi açıdan bakarsam bakayım göremiyorum. Bunun monitörle veya açıyla ilgisi yok. Aynı fotoğrafa iki kişi aynı açıyla bakıp da farklı renkleri görmek beynimizin renkleri farklı yorumladığının kanıtı.
Mesela baştan beri mavi görenler hiçbir zaman beyaz görmüyormuş ama benim gibi başta beyaz görenler bir süre sonra mavi görmeye başlıyor. Yani değişiklik gösteren taraf bizimkisi. Renk körlüğü olmasa bile, beynimiz farklı mı çalışıyor nedir?
Mesela baştan beri mavi görenler hiçbir zaman beyaz görmüyormuş ama benim gibi başta beyaz görenler bir süre sonra mavi görmeye başlıyor. Yani değişiklik gösteren taraf bizimkisi. Renk körlüğü olmasa bile, beynimiz farklı mı çalışıyor nedir?

..."iktidara sahip olanlar gaflet ve dalâlet ve hattâ hıyanet içinde bulunabilirler.
Hattâ bu iktidar sahipleri şahsî menfaatlerini, müstevlilerin siyasi emelleriyle tevhit edebilirler."
Mustafa Kemal Atatürk
Hattâ bu iktidar sahipleri şahsî menfaatlerini, müstevlilerin siyasi emelleriyle tevhit edebilirler."
Mustafa Kemal Atatürk
Ben şimdi bakınca yine açık bir şekilde beyaz gold gördüm. Gözümü iyiyce kısıp bakınca mavi siyah oldu. Siz de gözlerinizi iyice kısıp bir bakın arkadaşlar renkte değişme oluyor mu?emrahk yazdı:Kripton, ben ilk başta gördüğüm beyaz-altın renkleri şimdi hangi ekranda, hangi açıdan bakarsam bakayım göremiyorum. Bunun monitörle veya açıyla ilgisi yok. Aynı fotoğrafa iki kişi aynı açıyla bakıp da farklı renkleri görmek beynimizin renkleri farklı yorumladığının kanıtı.
Bence her iki rengi de görenler daha zeki olabilir

Gerçi bu söylediklerim yukarıda yazdıklarımla çelişiyor ama

Gerçi beyaz görenler için bazılar "gidin bir doktora görünün"kripton yazdı:Ben şimdi bakınca yine açık bir şekilde beyaz gold gördüm. Gözümü iyiyce kısıp bakınca mavi siyah oldu. Siz de gözlerinizi iyice kısıp bir bakın arkadaşlar renkte değişme oluyor mu?emrahk yazdı:Kripton, ben ilk başta gördüğüm beyaz-altın renkleri şimdi hangi ekranda, hangi açıdan bakarsam bakayım göremiyorum. Bunun monitörle veya açıyla ilgisi yok. Aynı fotoğrafa iki kişi aynı açıyla bakıp da farklı renkleri görmek beynimizin renkleri farklı yorumladığının kanıtı.
Bence her iki rengi de görenler daha zeki olabilirbeynimiz tek yönlü değil daha kompleks çalışabiliyor demek ki
![]()
Gerçi bu söylediklerim yukarıda yazdıklarımla çelişiyor ama

..."iktidara sahip olanlar gaflet ve dalâlet ve hattâ hıyanet içinde bulunabilirler.
Mustafa Kemal Atatürk
Mustafa Kemal Atatürk
- foundreform
- Doçent
Beyaz görenler için bilgisayar,tasarım,renk bu gibi işlerle daha fazla uğraştıklarını söylüyorlar ama ben ilk önce dediğim gibi gene algı meselesi olarak görüyorum.Ekranın rengini değiştirince mavi siyah ve beyaz sarı gördüklerini söyleyenler var mesela kripton hocam.emrahk yazdı:Gerçi beyaz görenler için bazılar "gidin bir doktora görünün"kripton yazdı:Ben şimdi bakınca yine açık bir şekilde beyaz gold gördüm. Gözümü iyiyce kısıp bakınca mavi siyah oldu. Siz de gözlerinizi iyice kısıp bir bakın arkadaşlar renkte değişme oluyor mu?emrahk yazdı:Kripton, ben ilk başta gördüğüm beyaz-altın renkleri şimdi hangi ekranda, hangi açıdan bakarsam bakayım göremiyorum. Bunun monitörle veya açıyla ilgisi yok. Aynı fotoğrafa iki kişi aynı açıyla bakıp da farklı renkleri görmek beynimizin renkleri farklı yorumladığının kanıtı.
Bence her iki rengi de görenler daha zeki olabilirbeynimiz tek yönlü değil daha kompleks çalışabiliyor demek ki
![]()
Gerçi bu söylediklerim yukarıda yazdıklarımla çelişiyor amadiyorlar ama bence de beynimizi daha fazla kullanıyoruz biz. Ben şuan beyaz görmesem de ilk bakışta o şerefe nail oldum...
Foundreform, kesinlikle algı meselesi. Ben daha önce herkesin farklı renk gördüğü bir cisim görmedim. Optik illüzyonlar ile ilgili belgeseller izledim ama oradaki ilginçlikleri tüm insanlar aynı görüyordu. Yani herkesin beyni oyun oynuyordu kendisine. Ama, bu elbise gibi bir cisim gösterilip de benim farklı, senin farklı renk gördüğün bir duruma hiç şahit olmadım. Eğer bildiğiniz varsa link atarsanız sevinirim...
Mustafa Kemal Atatürk
Mustafa Kemal Atatürk
- Köylü Kızı
- Onursal Üye
aynen... bende ilk gördüğümden beri hep mavi-siyah, yani hiç değişmedifoundreform yazdı:
Aslında piyasaya süren adam elbisenin bu kadar tartışılacağını zannetmiyordurBen hangi açıdan bakarsam bakayım mavi ve siyah görüyorum değişmiyor bende