DERS SECİMİ HAKKINDA

Yukarıdaki Başlıkların Dışında Kalan Her Türlü Soru ve Cevaplarınızı Bu bölümde Paylaşabilirsiniz
nebneb42

DERS SECİMİ HAKKINDA

Mesaj gönderen nebneb42 » 09 Mar 2015, 23:41

ARKADAŞLAR ACIK LİSEYE NORMAL LİSEDEN 2. DÖNEM KAYIT OLDUM 169 KREDİM VAR DERS SECİMİ FALAN NASIL OLACAĞI HAKKINDA HİÇ Bİ FİKRİM YOK YARDIM EDERMİSİNİZ. BİRDE MUAF YAZIYOR 2 TANE MATEMATİĞİN YANINDA NE ANLAMA GELDİĞİNİ BİLMİYORUM.LÜTFEN YARDIMCI OLUN ÜNİVERSİTEYE HAZIRLANIYORUM BU SENE MEZUN OLMAM GEREK ŞİMDİDEN ALLAH RAZI OLSUN.

Kullanıcı avatarı
foundreform
Doçent

Re: DERS SECİMİ HAKKINDA

Mesaj gönderen foundreform » 09 Mar 2015, 23:56

nebneb42 yazdı:ARKADAŞLAR ACIK LİSEYE NORMAL LİSEDEN 2. DÖNEM KAYIT OLDUM 169 KREDİM VAR DERS SECİMİ FALAN NASIL OLACAĞI HAKKINDA HİÇ Bİ FİKRİM YOK YARDIM EDERMİSİNİZ. BİRDE MUAF YAZIYOR 2 TANE MATEMATİĞİN YANINDA NE ANLAMA GELDİĞİNİ BİLMİYORUM.LÜTFEN YARDIMCI OLUN ÜNİVERSİTEYE HAZIRLANIYORUM BU SENE MEZUN OLMAM GEREK ŞİMDİDEN ALLAH RAZI OLSUN.
Merhaba,açık liseden mezun olman için 192 kredin olması lazım ve döneminin 8 olması lazım.Ardından ders seçimi yaparken ortak dersleri ilk önce seç çünkü mezun olman için hiç ortak dersinin kalmaması lazım.Dil ve anlatım dersi hariç diğer ortak derslerden 3 kere kalınca muaf olursun,muaf olunca o dersin kredisini alamazsın,sorumlu olmazsın yani bir örnek ile geçmiş sayılırsın,muaf olduğun dersi istersen seçebilirsin fakat not olarak 2 aldığın zaman kredisini alırsın.En fazla 35 kredilik ders seçimi yapabilirsin.
AÇIK ÖĞRETİM LİSESİ - 4 YILLIK / ALAN YOK
TOPLAM KREDİ : 204 / MEZUN
MEZUNİYET TARİHİ : 10/08/2015

Kullanıcı avatarı
Köylü Kızı
Onursal Üye

Mesaj gönderen Köylü Kızı » 10 Mar 2015, 00:25

nebneb42 yazdı:ARKADAŞLAR ACIK LİSEYE NORMAL LİSEDEN 2. DÖNEM KAYIT OLDUM 169 KREDİM VAR DERS SECİMİ FALAN NASIL OLACAĞI HAKKINDA HİÇ Bİ FİKRİM YOK YARDIM EDERMİSİNİZ. BİRDE MUAF YAZIYOR 2 TANE MATEMATİĞİN YANINDA NE ANLAMA GELDİĞİNİ BİLMİYORUM.LÜTFEN YARDIMCI OLUN ÜNİVERSİTEYE HAZIRLANIYORUM BU SENE MEZUN OLMAM GEREK ŞİMDİDEN ALLAH RAZI OLSUN.
sınıfın kaç yazmamışsın onu, 23 krediye ihtiyacın var, önce ortak dersleri seç yani zorunlu olanları ki hiç bir zorunlu dersin kalmasın eğer kalırsa mezun olamazsın, o iki muaf dersi yani artık bu derslerden sorumlu değilsin anlamına geliyor, yani seçmesen de olur...

YGSde başarılar dilerim, İnşallah hedefine ulaşırsın :nazarlik:

nebneb42

Mesaj gönderen nebneb42 » 10 Mar 2015, 01:25

8. dönem , sınavlar nasıl 23 kredi yapabilirmiyim hangi dersleri şeceyim yani hangisisinin kredisi yüksek başarı dilekleriniz için teşekkür ederim :)

Kullanıcı avatarı
Köylü Kızı
Onursal Üye

Mesaj gönderen Köylü Kızı » 10 Mar 2015, 01:29

önce ortak (zorunlu) dersleri seç, sonra eksik krediler varsa tamamlamak için kredisi yüksek ve sana göre kolay dersleri seç
en fazla 35 kredilik ders seçebiliyorsun yani 35e tamamlayabilirsin tabi garanti amaçlı

“Diğer Konular Hakkında Sorularınız” sayfasına dön