Askerlik tecil,başvuru,uyuşmazlık,kayıt yenileme

Askerlik Tecili ve İşlemleri Hakkında Her Türlü Soru ve Cevaplarınızı Bu bölümde Paylaşabilirsiniz
Kullanıcı avatarı
foundreform
Doçent

Askerlik tecil,başvuru,uyuşmazlık,kayıt yenileme

Mesaj gönderen foundreform » 10 Mar 2015, 18:47

Merhaba arkadaşlar,genel olarak bir konu açtım soru ve sorunları yazmaya çalışacağım

Aöl öğrencisi olan bir kişi kayıt yenileme işlemleri için halk eğitim merkezine gitmiş fakat askerlik yaşın geldiği için askerlik şubesinden bir belge getirmen gerekiyor demişler,şubeden belgeyi aldıktan sonra kayıt yenileme işlemi yapılmış.Ben böyle bir şeyi ilk defa duydum.Bahsi geçen belge "ismi geçen şahsın filan tarihine kadar askerlik ile ilişkisi yoktur veya filan tarihe kadar askerlik işlemleri yönünden bir sakınca yoktur yazılı bir belge.Şimdi asker kaçakları kayıt yenileme işlemleri yaptıramayacak mı? Ve buna hangi halk eğitim merkezi dikkat eder ki ?

Bir sonraki mesele ise aöl öğrencilerinin tecil hakkı var ve bu haklardan yararlanabilir peki döneminde 1 dönemi pasif olan birisinin neden tecil işlemi yapılmıyor,neden bütün dönemlerinin hepsi aktif olması gerekiyor.Tabi bu bütün şubelerde böyle değil kabul edenler var ama sıkıntı çıkaranlar da var.Asal sıkça sorulan sorular ile örnek verildiğinde bir uyuşmazlık daha yaşanıyor;

SORU 16 : Açık öğretim veya uzaktan eğitim yapanlar ile açık öğretimde üst üste aynı sınıfta iki yıl kalanların askerlikleri ertelenecek mi?

CEVAP 16 : Öğrencilerin askerlik ertelemesinde, devam mecburiyeti veya açık öğretimde üst üste aynı sınıfta iki yıl kalma gibi bir şart aranmayacaktır.

Benim bütün dönemlerim aktif tecil ettirmek istesem %100 tecil ederler fakat ben tecil ettirmedim askerliğe başvuru yaptım.Bana verilen belgede "Aşağıda kimliği yazılı yükümlünün 04.11.2016 tarihine kadar askerlik işlemleri yönünden bir sakıncası yoktur yazıyor.Celp dönemim Kasım 2016.Askerlik başvuru formunda hem okuyup hem askerlik yapmak istiyorum seçeneğini işaretledim fakat kayıt yenileme yaptıracağım zaman bahsi geçen belgeyi götürmeme gerek varmı? Bu arada nüfusumun kayıtlı olduğu il değilde başka bir ilde yoklamaya katıldım,karışıklık olup araya kaynama gibi bir durum olabilirmi? E-devlet üzerinden yoklama işlemleri ve cep dönem tercihi kısımlarına girmeye çalıştığımda dahili sistem hatası alıyorum,acaba e-devlet üzerine benim askerlik işlemlerim daha girilmedimi?

Not:Maalesef ülkemizde 5 dakikalık bir işlem için sıkıntı çıkarıyorlar uğraştırıp duruyorlar,bu da personelin sistem hakkındaki bilgisizliğinden kaynaklanıyor.

AÇIK ÖĞRETİM LİSESİ - 4 YILLIK / ALAN YOK
TOPLAM KREDİ : 204 / MEZUN
MEZUNİYET TARİHİ : 10/08/2015

“Askerlik Tecili” sayfasına dön