2015 ygs sonuçları açıklandı

YKS ( TYT, AYT, YDT ) Hakkında Her Türlü Soru ve Cevaplarınızı Bu bölümde Paylaşabilirsiniz
Kullanıcı avatarı
Köylü Kızı
Onursal Üye

Re: 2015 ygs sonuçları açıklandı

Mesaj gönderen Köylü Kızı » 30 Mar 2015, 12:53

Teşekkürler Gamzecim, İnşallah LYSye girecek tüm arkadaşlarıma başarılar dilerim :nazarlik: Allah hepinize zihin açıklğı versin

Kullanıcı avatarı
jass
Doktor

Mesaj gönderen jass » 04 Nis 2015, 17:41

açık liseden sonra hangi sınavlara giriliyor ve yapılması gerekenler neler kpss lys ygs vs bunların anlamları neler.yerleştirme sınavı baya karışık bir soru oldu. :01:

Kullanıcı avatarı
foundreform
Doçent

Mesaj gönderen foundreform » 04 Nis 2015, 18:59

jass yazdı:açık liseden sonra hangi sınavlara giriliyor ve yapılması gerekenler neler kpss lys ygs vs bunların anlamları neler.yerleştirme sınavı baya karışık bir soru oldu. :01:
Örgün liseden diplomayı aldıktan sonra girebileceğiniz sınavlara,açık lise diplomasını aldıktan sonrada girebilirsiniz haklarınız aynı.
Ygs,Lys ve liseler için yapılan kpss sınavlarına girebilirsiniz.
AÇIK ÖĞRETİM LİSESİ - 4 YILLIK / ALAN YOK
TOPLAM KREDİ : 204 / MEZUN
MEZUNİYET TARİHİ : 10/08/2015

Kullanıcı avatarı
jass
Doktor

Mesaj gönderen jass » 04 Nis 2015, 19:11

foundreform yazdı:
jass yazdı:açık liseden sonra hangi sınavlara giriliyor ve yapılması gerekenler neler kpss lys ygs vs bunların anlamları neler.yerleştirme sınavı baya karışık bir soru oldu. :01:
Örgün liseden diplomayı aldıktan sonra girebileceğiniz sınavlara,açık lise diplomasını aldıktan sonrada girebilirsiniz haklarınız aynı.

nasıl yani.lise sınavları kpss'mi oluyor anlayamadım lys ygs sınavlarıda üniversiye yani yüksek öğretim sınavları açık liseden diplomayı aldıktan yani mezun olduktan sonra direk aöf kaydolup ygs 'ye mi gireceğiz.? :11:

Kullanıcı avatarı
foundreform
Doçent

Mesaj gönderen foundreform » 04 Nis 2015, 19:49

jass yazdı:
foundreform yazdı:

nasıl yani.lise sınavları kpss'mi oluyor anlayamadım lys ygs sınavlarıda üniversiye yani yüksek öğretim sınavları açık liseden diplomayı aldıktan yani mezun olduktan sonra direk aöf kaydolup ygs 'ye mi gireceğiz.? :11:
Yüksek öğretim sınavlarına mezun olmadan öncede girebilirsiniz,ösym ye kayıt yapılırken son sınıf düzeyinde okuduğunuz oraya yazılıyor.Ygs için en az 100 kredi ve 6 dönemin olması gerektiğini biliyorum.Kpss sınavları lise mezunları,2 yıllık üniversite mezunları,4 yıllık üniversite mezunları için ayrı ayrı yapılır,kpss den istenilen puanı aldığınız zaman kamu personeli olarak göreve başlarsınız.Aöf ye kaydolmak için ygs sınavından 180 puan barajını geçmeniz gerekir.
AÇIK ÖĞRETİM LİSESİ - 4 YILLIK / ALAN YOK
TOPLAM KREDİ : 204 / MEZUN
MEZUNİYET TARİHİ : 10/08/2015

Kullanıcı avatarı
jass
Doktor

Mesaj gönderen jass » 04 Nis 2015, 20:18

şimdi jeton düştü çok teşekkürler.açık liseden mezun olan birisi ygs veya lys sınavlarına giriyor oradanda üniversiteyi bitirdikten sonra yani mezun olduktan sonra kpss kamu şeçme ve yerleştirme sınavlarına giriyor.dogrumuyum. oradanda başarılı olursa sigortalı devlet kurumlarında vs çalışıyor.ögretmen müh doktor.vs. :sinsi:

“YKS ( TYT, AYT, YDT )” sayfasına dön