2 YILLIK ÜNİVERSİTE HAKKINDA YARDIMMM

Diploma ve Mezuniyet Hakkında Her Türlü Soru ve Cevaplarınızı Bu bölümde Paylaşabilirsiniz
mıro

2 YILLIK ÜNİVERSİTE HAKKINDA YARDIMMM

Mesaj gönderen mıro » 29 Oca 2015, 16:58

maol'de okuyorum lise bitmek üzere yüz yüze egitimi bitti
duz lisesi kaldı 3 ortak kaldı bu sene 2015 in mayıs yada ağustos
sınavında bitircem benim sorum 2 yıllığa geçis
için ocağın 5 inde üniversite gidip 15 lira verip kayıt olunuyormuş
şubatında belli olyormuş yerim ağustos da da yerleşiliyormuş
2 yıllık üniversiteye ama ben yatırmadım bilmiyordum
2015 ocakta yatırılması gerekiyormuş para kayıt
2016 nın ocagında 5 inde parayı gidip okula
verip kayıt olsam 2016 nın eyilülünde
okula başlaya bilirmiyim?
benim 2015 den itibaren şubeye sorduk
2 yıl daha askerlik tecilim varmış 1 sene
kaybım olacak acaba 2016 ocağnda kayıt olunca üniversiteye
2016 nın eylülünde başlyana kadar beni tecilim bar 2015 den
itibaren ama askere cagılır mıyım ? lütfen yardımcı olun :(

Kullanıcı avatarı
Dersatatürk
Uzman Doktor

Re: 2 YILLIK ÜNİVERSİTE HAKKINDA YARDIMMM

Mesaj gönderen Dersatatürk » 29 Oca 2015, 17:24

Merhaba dostum . İki yıllı üniversite diye bir şey yok herkes bunu üniversite sanıyor .
İki yıllık bölümler Yüksek Okul olarak geçmekte . Eğer sen mesleki bir eğitim alıyorsan iki yıllık geçiş hakkın bulunmakta . Sanırım bu yıl ÖSYM 'ye geçiş hakkı için başvuru yapmamışsın . Önümüzdeki yıl ÖSYM' ye iki yıllık geçiş hakkını kullanmak için başvuru yapabilirsin başvurudan sonra okulların kayıt tarihinde kayıt yaptırıp okuluna başlayabilirsin . Tabi ki okul kayıtlarının başlangıc tarihine kadar mezun olmuş ve ya mezun olma ihtimalin var ise yoksa başvurunuda boşuna yapmış olursun.
Dünya vatanım, tüm insanlar kardeşim ve iyilik yapmak dinimdir. #Deizm

Resim

Okulun vereceği ilim ve irfan sayesindedir ki Türk Milleti, Türk Sanatı, Ekonomisi, Türk Şiir ve Edebiyatı bütün güzellikleriyle gelişir.

Mustafa Kemal ATATÜRK

emrahk
Onursal Üye

Mesaj gönderen emrahk » 29 Oca 2015, 17:25

Evet, üniversiteye geçiş için başvurular 20 Ocakta sona erdi. MAÖL'de okuduğun sürece tecil hakkın var, mezun olunca da alırsın diplomanı tecilini uzatırsın. Her halükarda 2016 Eylül'ünde üniversitene başlarsın, merak etme... :wink:
..."iktidara sahip olanlar gaflet ve dalâlet ve hattâ hıyanet içinde bulunabilirler.
Hattâ bu iktidar sahipleri şahsî menfaatlerini, müstevlilerin siyasi emelleriyle tevhit edebilirler."

Mustafa Kemal Atatürk

Berkeley
Acemi

Mesaj gönderen Berkeley » 29 Oca 2015, 20:22

Dersatatürk yazdı:Merhaba dostum . İki yıllı üniversite diye bir şey yok herkes bunu üniversite sanıyor .
İki yıllık bölümler Yüksek Okul olarak geçmekte . Eğer sen mesleki bir eğitim alıyorsan iki yıllık geçiş hakkın bulunmakta . Sanırım bu yıl ÖSYM 'ye geçiş hakkı için başvuru yapmamışsın . Önümüzdeki yıl ÖSYM' ye iki yıllık geçiş hakkını kullanmak için başvuru yapabilirsin başvurudan sonra okulların kayıt tarihinde kayıt yaptırıp okuluna başlayabilirsin . Tabi ki okul kayıtlarının başlangıc tarihine kadar mezun olmuş ve ya mezun olma ihtimalin var ise yoksa başvurunuda boşuna yapmış olursun.
Çok doğru bi bilgi, iki yıllık üniversite diye bir şey yoktur. Benim önerim, eğer ki imkan varsa kardeş seneye ÖSYM kaydını yaptırıp, YGS sınavına girerek bi yerlere yerleşmektir. Tabii tercih senin :)
** Mezun **

Dönem: 13
Kredi: 212
Diploma Notu: 56,08
Mezuniyet Donemi: 2014-1

emrahk
Onursal Üye

Mesaj gönderen emrahk » 29 Oca 2015, 20:43

Yanlış düşünüyorsunuz, nasıl ki 4 yıllık bölümlere lisans deniyorsa; 2 yıllıklara da ön lisans deniyor. İkisi de üniversitelere bağlı kendilerine özgü eğitim kurumları. İş imkanları vs. tartışılabilir ama "bunlar üniversite bile değil" diye kestirip atılmamalı.

MYO'lar piyasaya ara eleman yetiştirme görevini üstlenirler. Bitirenler DGS'ye girip mühendislik bölümlerine 3. sınıftan başlama şansına sahip olabilir. Ayrıca MYO mezunları bir çok AÖF bölümüne de lisans tamamlama olarak kayıt yaptırabilir...
..."iktidara sahip olanlar gaflet ve dalâlet ve hattâ hıyanet içinde bulunabilirler.
Hattâ bu iktidar sahipleri şahsî menfaatlerini, müstevlilerin siyasi emelleriyle tevhit edebilirler."

Mustafa Kemal Atatürk

Kullanıcı avatarı
Dersatatürk
Uzman Doktor

Mesaj gönderen Dersatatürk » 29 Oca 2015, 22:08

emrahk yazdı:Yanlış düşünüyorsunuz, nasıl ki 4 yıllık bölümlere lisans deniyorsa; 2 yıllıklara da ön lisans deniyor. İkisi de üniversitelere bağlı kendilerine özgü eğitim kurumları. İş imkanları vs. tartışılabilir ama "bunlar üniversite bile değil" diye kestirip atılmamalı.

MYO'lar piyasaya ara eleman yetiştirme görevini üstlenirler. Bitirenler DGS'ye girip mühendislik bölümlerine 3. sınıftan başlama şansına sahip olabilir. Ayrıca MYO mezunları bir çok AÖF bölümüne de lisans tamamlama olarak kayıt yaptırabilir...
Ben bunlar üniversite bile değil demedim . İki yıllık bölümlerin üniversite değil Meslek Yüksek Okulu olduğunu söyledim . Ayrıca bilirsiniz ki MYO okuyanların üniversite okuyanlarla aynı imkanlara sahip değiller askerliği 12 ay yapmak zorundalar .

Resim

Okulun vereceği ilim ve irfan sayesindedir ki Türk Milleti, Türk Sanatı, Ekonomisi, Türk Şiir ve Edebiyatı bütün güzellikleriyle gelişir.

Mustafa Kemal ATATÜRK

Kullanıcı avatarı
nemesis
Uzman

Mesaj gönderen nemesis » 30 Oca 2015, 14:11

Dersatatürk yazdı:Merhaba dostum . İki yıllı üniversite diye bir şey yok herkes bunu üniversite sanıyor .

Kardeş meslek yüksekokulu yazsaydın keşke benim okuduğum bölüm 4 yıllık yüksekokul yanlış bilinçlendirme yapmıyalım :sinsi:

Berkeley
Acemi

Mesaj gönderen Berkeley » 30 Oca 2015, 15:05

nemesis yazdı:

Kardeş meslek yüksekokulu yazsaydın keşke benim okuduğum bölüm 4 yıllık yüksekokul yanlış bilinçlendirme yapmıyalım :sinsi:

bi üst mesajda yazmış bilader
** Mezun **

Dönem: 13
Kredi: 212
Diploma Notu: 56,08
Mezuniyet Donemi: 2014-1

Kullanıcı avatarı
Dersatatürk
Uzman Doktor

Mesaj gönderen Dersatatürk » 30 Oca 2015, 16:34

nemesis yazdı:

Dikkatli bakarsanız bir üst mesajda yazdım zaten . Yanlış bilgilendirme yapmam belki eksik olabilir onuda tamamlıyorum fark edince . :)

Resim

Mustafa Kemal ATATÜRK

betulozturk

Mesaj gönderen betulozturk » 04 Nis 2015, 22:24

ygs ye girmeden 2 yıllık geçiş hakkı kullanılamıyo 2016 nın ocak ayının ilk haftasından sonra takip et ygs başvurularını

“Diploma ve Mezuniyet” sayfasına dön