merhabalar
ben liseyi 3 sene türkçe-matematik bölümünde, 2000 yılında bitirdim. fakat kaldığım 4 adet dersim vardı, 3 ünü kurtarma sınavlarında verdim, 1 dersten geçemedim ve mezun olamadım.
bu sene açık liseye kayıt oldum çünkü üniversiteye hazırlanıyorum. birinci dönem sınavlarına da girdim. fakat bugün dikkatimi çekti ki beni 4 yıllık/alan yok olarak kayıt yapmışlar.
AOL'de Okuduğu Dönem: 2
Toplam Dönemi: 8
Toplam Kredi: 172
Kalan Zorunlu Ders Sayısı: 6
sayfamda ki bilgiler bu şekilde. aklıma takılan ben neden 8 dönem olarak görünüyorum? sadece lise 3 ü geçemedim, 8 dönem ne demek?
şimdi lys ye hazırlanıyorum ve bu sene bana mezun olabilirsin ve üniversiteye kayıt yaptırabilirsin demişti görevli memur. bu 8 dönem zorunluluğunu görünce başımdan aşağı kaynar sular döküldü...
lütfen bilgisi olan birisi açıklarsa çok mutlu olurum.
8 dönem sorunsalı
Re: 8 dönem sorunsalı
bir sorun yok gayet herşeyin normalperapera yazdı:merhabalar
ben liseyi 3 sene türkçe-matematik bölümünde, 2000 yılında bitirdim. fakat kaldığım 4 adet dersim vardı, 3 ünü kurtarma sınavlarında verdim, 1 dersten geçemedim ve mezun olamadım.
bu sene açık liseye kayıt oldum çünkü üniversiteye hazırlanıyorum. birinci dönem sınavlarına da girdim. fakat bugün dikkatimi çekti ki beni 4 yıllık/alan yok olarak kayıt yapmışlar.
AOL'de Okuduğu Dönem: 2
Toplam Dönemi: 8
Toplam Kredi: 172
Kalan Zorunlu Ders Sayısı: 6
sayfamda ki bilgiler bu şekilde. aklıma takılan ben neden 8 dönem olarak görünüyorum? sadece lise 3 ü geçemedim, 8 dönem ne demek?
şimdi lys ye hazırlanıyorum ve bu sene bana mezun olabilirsin ve üniversiteye kayıt yaptırabilirsin demişti görevli memur. bu 8 dönem zorunluluğunu görünce başımdan aşağı kaynar sular döküldü...
lütfen bilgisi olan birisi açıklarsa çok mutlu olurum.

evet bi aksilik olmasa mezun olursun ...8 dönem aöl de örgüne karşılık gelen sınıf kavramı olmadığı için dönem olarak geçer...
lise1...2 dönem
lise2...4 dönem
lise3...6 dönem
lise4...8 dönem sen sondasın

Gerek yok her sözü laf ile beyana. Bir bakış bin söz eder, bakıştan anlayana.
çok teşekkür ederim cevap için! içim içimi yedi akşamdan beri 

- foundreform
- Doçent
Açık lisede alan kaldırıldı fakat sizi 3 yıllık olarak kaydetmeleri lazımdı çünkü sizin okuduğunuz zaman lise 3 yıldı.Mezun olmak için toplam kredinizin 192 olması lazım ve hiç zorunlu dersinizin kalmaması lazım.
AÇIK ÖĞRETİM LİSESİ - 4 YILLIK / ALAN YOK
TOPLAM KREDİ : 204 / MEZUN
MEZUNİYET TARİHİ : 10/08/2015
o zaman tekrardan bürolarına gidip düzelttirmem gerekiyor, dönemin ortasındayız umarım düzeltebilirler...
- foundreform
- Doçent
Bence de bu konu için,gidip bir görüşme yapın aldığınız cevabı burada paylaşınız lütfen.perapera yazdı:o zaman tekrardan bürolarına gidip düzelttirmem gerekiyor, dönemin ortasındayız umarım düzeltebilirler...
AÇIK ÖĞRETİM LİSESİ - 4 YILLIK / ALAN YOK