8 dönem sorunsalı

Diploma ve Mezuniyet Hakkında Her Türlü Soru ve Cevaplarınızı Bu bölümde Paylaşabilirsiniz
perapera

8 dönem sorunsalı

Mesaj gönderen perapera » 13 Nis 2015, 21:27

merhabalar
ben liseyi 3 sene türkçe-matematik bölümünde, 2000 yılında bitirdim. fakat kaldığım 4 adet dersim vardı, 3 ünü kurtarma sınavlarında verdim, 1 dersten geçemedim ve mezun olamadım.
bu sene açık liseye kayıt oldum çünkü üniversiteye hazırlanıyorum. birinci dönem sınavlarına da girdim. fakat bugün dikkatimi çekti ki beni 4 yıllık/alan yok olarak kayıt yapmışlar.

AOL'de Okuduğu Dönem: 2
Toplam Dönemi: 8
Toplam Kredi: 172
Kalan Zorunlu Ders Sayısı: 6

sayfamda ki bilgiler bu şekilde. aklıma takılan ben neden 8 dönem olarak görünüyorum? sadece lise 3 ü geçemedim, 8 dönem ne demek?

şimdi lys ye hazırlanıyorum ve bu sene bana mezun olabilirsin ve üniversiteye kayıt yaptırabilirsin demişti görevli memur. bu 8 dönem zorunluluğunu görünce başımdan aşağı kaynar sular döküldü...
lütfen bilgisi olan birisi açıklarsa çok mutlu olurum.

Kullanıcı avatarı
Doçent
Forum Moderatörü

Re: 8 dönem sorunsalı

Mesaj gönderen Doçent » 13 Nis 2015, 22:05

perapera yazdı:merhabalar
ben liseyi 3 sene türkçe-matematik bölümünde, 2000 yılında bitirdim. fakat kaldığım 4 adet dersim vardı, 3 ünü kurtarma sınavlarında verdim, 1 dersten geçemedim ve mezun olamadım.
bu sene açık liseye kayıt oldum çünkü üniversiteye hazırlanıyorum. birinci dönem sınavlarına da girdim. fakat bugün dikkatimi çekti ki beni 4 yıllık/alan yok olarak kayıt yapmışlar.

AOL'de Okuduğu Dönem: 2
Toplam Dönemi: 8
Toplam Kredi: 172
Kalan Zorunlu Ders Sayısı: 6

sayfamda ki bilgiler bu şekilde. aklıma takılan ben neden 8 dönem olarak görünüyorum? sadece lise 3 ü geçemedim, 8 dönem ne demek?

şimdi lys ye hazırlanıyorum ve bu sene bana mezun olabilirsin ve üniversiteye kayıt yaptırabilirsin demişti görevli memur. bu 8 dönem zorunluluğunu görünce başımdan aşağı kaynar sular döküldü...
lütfen bilgisi olan birisi açıklarsa çok mutlu olurum.
bir sorun yok gayet herşeyin normal :)
evet bi aksilik olmasa mezun olursun ...8 dönem aöl de örgüne karşılık gelen sınıf kavramı olmadığı için dönem olarak geçer...

lise1...2 dönem
lise2...4 dönem
lise3...6 dönem
lise4...8 dönem sen sondasın :)
Gerek yok her sözü laf ile beyana. Bir bakış bin söz eder, bakıştan anlayana.

perapera

Mesaj gönderen perapera » 13 Nis 2015, 22:21

çok teşekkür ederim cevap için! içim içimi yedi akşamdan beri :)

Kullanıcı avatarı
foundreform
Doçent

Mesaj gönderen foundreform » 14 Nis 2015, 18:27

Açık lisede alan kaldırıldı fakat sizi 3 yıllık olarak kaydetmeleri lazımdı çünkü sizin okuduğunuz zaman lise 3 yıldı.Mezun olmak için toplam kredinizin 192 olması lazım ve hiç zorunlu dersinizin kalmaması lazım.
AÇIK ÖĞRETİM LİSESİ - 4 YILLIK / ALAN YOK
TOPLAM KREDİ : 204 / MEZUN
MEZUNİYET TARİHİ : 10/08/2015

perapera

Mesaj gönderen perapera » 19 Nis 2015, 23:25

o zaman tekrardan bürolarına gidip düzelttirmem gerekiyor, dönemin ortasındayız umarım düzeltebilirler...

Kullanıcı avatarı
foundreform
Doçent

Mesaj gönderen foundreform » 20 Nis 2015, 02:19

perapera yazdı:o zaman tekrardan bürolarına gidip düzelttirmem gerekiyor, dönemin ortasındayız umarım düzeltebilirler...
Bence de bu konu için,gidip bir görüşme yapın aldığınız cevabı burada paylaşınız lütfen.
AÇIK ÖĞRETİM LİSESİ - 4 YILLIK / ALAN YOK
TOPLAM KREDİ : 204 / MEZUN
MEZUNİYET TARİHİ : 10/08/2015

“Diploma ve Mezuniyet” sayfasına dön