Düşük notla geçsem üniversite sınavı için iyi olur mu

Sınavlar Hakkında Her Türlü Soru ve Cevaplarınızı Bu bölümde Paylaşabilirsiniz
Optimized
Acemi

Düşük notla geçsem üniversite sınavı için iyi olur mu

Mesaj gönderen Optimized » 26 May 2015, 21:09

Merhabalar maol olarak yüz yüze eğitimimi bu dönem tamamlıyorum.Meslek derslerimin notları çok iyi 90 - 100 çoğu, 30 tane zorunlu genel kültür dersim var bundan 17 tanesini (toplam 30 kredilik) bu dönem için seçtim ancak sadece tarih 3 dersine çalışabildim. Sınava 3 gün var 17 dersin hepsini nasıl okuyup da vereceğimi düşünüyorum hepsini okuyup bitirebilir miyim ki acaba hemen hepsini çalışabilmenin kısa bir yolu var mı? Ben 2 yıllık sınavsız geçiş hakkımı kullanıp üniversiteye geçeceğim sınavsız olarak, mezun olunca. Fakat 2 yıllık bitirdikten sonra da YGS-LYS'ye girmeyi düşünüyorum o nedenle çalışamadığım derslerin de sınavına girip düşük not ile örneğin 50 -60 - 70 gibi geçersem diploma notuma etki eder ve YGS-LYS sınavına da 2 yıllık üniyi okup bitirdikten sonra girdiğimde puan hesaplamasında olumsuz etkisi olur mu yani örneğin iyi bir üniversitenin bir bölümünü kazandım diploma notum düşük diye olumsuz etkisi olur mu yani çalışamadığım derslerin sınavına girip 100 - 90 - 80 - 70 gibi notlar yerine 50 - 55 - 60 gibi notlarla geçiyim mi yoksa YGS LYS'ye etkisi yok mu ?

Kullanıcı avatarı
foundreform
Doçent

Re: Düşük notla geçsem üniversite sınavı için iyi olur mu

Mesaj gönderen foundreform » 26 May 2015, 21:29

Şöyle etkisi olur;notların yüksek olunca diploma notunda yükselir tabi diploma notunda yüksek olursa mezun olurken okulun sana vereceği obp puanıda yüksek olur...
AÇIK ÖĞRETİM LİSESİ - 4 YILLIK / ALAN YOK
TOPLAM KREDİ : 204 / MEZUN
MEZUNİYET TARİHİ : 10/08/2015

Optimized
Acemi

Re: Düşük notla geçsem üniversite sınavı için iyi olur mu

Mesaj gönderen Optimized » 26 May 2015, 22:26

foundreform yazdı:Şöyle etkisi olur;notların yüksek olunca diploma notunda yükselir tabi diploma notunda yüksek olursa mezun olurken okulun sana vereceği obp puanıda yüksek olur...
Yani YGS ve LYS'ye etkisi oluyor,anladım teşekkürler.

“Sınavlar” sayfasına dön