doğru bilgiye deney,gözlem,ve aklın bir arada kullanılarak ulaşabileceğini savunan rasyonlizm ve emprizm akınlarını sentez yapan yaklaşım hangisidir?
a-kristisizm
b-septisizm
c-pragmatizm
d-entüisyonizm
bana göre b ve o şıkkı işaretledim sizce hangisi?
fesefe1 10. sorusu
- Köylü Kızı
- Onursal Üye
Re: fesefe1 10. sorusu
A seçeneği... %100 A şıkkı diyorum
Cevap a Kristisizm(eleştiricilik) Immanuel Kant temsil ediyor
peki neye göre A şıkkı diyorsunuz?
Türkiye Laik'tir Laik kalacak !!!
kredi 170 dönem 10
kredi 170 dönem 10
- Köylü Kızı
- Onursal Üye
-Kritisizm (Eleştiricilik) : Kristizm, bilgi teorisine aklı inceleyerek yaklaşmaya çalışır. Bunun için de bilgiyi sağlamada aklın rolünü ve deneyin rolünü ayrı ayrı ele alarak rasyonalizmle empirizmi uzlaştırmak ister.
diğer şıklar olamaz zaten... Septisizm( kuşkuculuk), pragmatizm(faydacılık), entüisyonizm(sezgicilik) olamazlar yani, ben böyle mantık kuruyorum
diğer şıklar olamaz zaten... Septisizm( kuşkuculuk), pragmatizm(faydacılık), entüisyonizm(sezgicilik) olamazlar yani, ben böyle mantık kuruyorum

Doğru cevap Kritisizm.Çünkü doğru bilgiye sadece akıl ile ulaşılabileceğini savunan görüş Rasyonalizim'dir.Doğru bilgiye sadece deney yoluyla ulaşılabileceğini savunan görüş ise Empirizim'dir.Kritisizm ise doğru bilgiye ulaşmak için sadece aklın veya sadece deneyin yeterli olmadığını hem aklın hem de deneyin gerekli olduğunu savunur.
Diğer şıklar;
Septisizm:Her şeye şüpheyle yaklaşmak gerekir der.Bilgiye de şüphe ile yaklaşır ve doğru bilginin olamayacağını söyler.
Pragmatizm: Fayda sağlayan bilgi doğrudur der.
Entiüsyonizm: Doğru bilgiye sezgi yoluyla ulaşılabileceğini söyler.
Diğer şıklar;
Septisizm:Her şeye şüpheyle yaklaşmak gerekir der.Bilgiye de şüphe ile yaklaşır ve doğru bilginin olamayacağını söyler.
Pragmatizm: Fayda sağlayan bilgi doğrudur der.
Entiüsyonizm: Doğru bilgiye sezgi yoluyla ulaşılabileceğini söyler.