Mezuniyet ve AÖF sorunsalı... (Yardımınıza İhtiyacım var.)

Diploma ve Mezuniyet Hakkında Her Türlü Soru ve Cevaplarınızı Bu bölümde Paylaşabilirsiniz
Kullanıcı avatarı
Dersatatürk
Uzman Doktor

Mezuniyet ve AÖF sorunsalı... (Yardımınıza İhtiyacım var.)

Mesaj gönderen Dersatatürk » 02 Haz 2015, 14:26

Arkadaşlar daha öncede sormuştum . İş ciddiye bindi tekrar sorma ihtiyacı duydum .

9 . Sınıfta Fizik dersinden geçtim mi yoksa geçmedim mi tam hatırlayamıyorum . Bu sınav 28 kredi aldım toplam kredim 189 oldu 3 kredi için tekrar sınava gireceğim . Mezuniyet incelemesine girdiğim'de eğer ki o Fizik dersini vermediysem karşıma çıkar mı ? Şuan için zorunlu tek dersim var o da lanet olasıca İngilizce 7 ek sınav yapıp yapmayacakları da belli değil . Zorunlu ders sekmesinde Fizik gözükmüyor . HEM'de görevliye bahsettim zorunlu ders sekmesinde gözükmüyorsa bir sorun çıkmaz diyor . Ama bazı arkadaşlara mezuniyet incelemesinde çıkıyormuş ekstra ders ... :22:

Birde Sınav Ağustos ayında yapılacakmış Açık Öğretim Fakültesine kayıt yaptıracağım nasıl yaptıracağım . Mezun olmamış gözüküyorum o tarihte ? Detaylı bir bilgi verirseniz çok memnun olurum şimdiden teşekkürler .

Dünya vatanım, tüm insanlar kardeşim ve iyilik yapmak dinimdir. #Deizm

Resim

Okulun vereceği ilim ve irfan sayesindedir ki Türk Milleti, Türk Sanatı, Ekonomisi, Türk Şiir ve Edebiyatı bütün güzellikleriyle gelişir.

Mustafa Kemal ATATÜRK

Kullanıcı avatarı
Köylü Kızı
Onursal Üye

Re: Mezuniyet ve AÖF sorunsalı... (Yardımınıza İhtiyacım var

Mesaj gönderen Köylü Kızı » 02 Haz 2015, 15:09

Eğer zorunlu dersler bölümünde görünmüyorsa sorun çıkmaz...

Üniversite kayıtları erkene alındı ama 3. dönem ve ek sınavlarla mezun olacak olanlar mağdur edilmezler diye düşünüyorum... Ben bunun hakkında Bimer'e mesaj attım daha cevap gelmedi. Gelince sizede söylerim..

Kullanıcı avatarı
foundreform
Doçent

Mesaj gönderen foundreform » 02 Haz 2015, 16:38

Eğer öğrenci sisteminde,zorunlu dersler bölümünde gözükmüyorsa problem çıkacağını zannetmem.Mezuniyet incelemesinde şöyle problem çıkar;sizi açık liseye kayıt yaparken,tasdiknamenizdeki bilgileri sisteme aktarırken bir yanlışlık yapılmışsa o zaman problem çıkar.
AÇIK ÖĞRETİM LİSESİ - 4 YILLIK / ALAN YOK
TOPLAM KREDİ : 204 / MEZUN
MEZUNİYET TARİHİ : 10/08/2015

Kullanıcı avatarı
Dersatatürk
Uzman Doktor

Mesaj gönderen Dersatatürk » 02 Haz 2015, 19:08

foundreform yazdı:Eğer öğrenci sisteminde,zorunlu dersler bölümünde gözükmüyorsa problem çıkacağını zannetmem.Mezuniyet incelemesinde şöyle problem çıkar;sizi açık liseye kayıt yaparken,tasdiknamenizdeki bilgileri sisteme aktarırken bir yanlışlık yapılmışsa o zaman problem çıkar.

İşte bende tam olarak bundan bahsediyorum eğer ki öyle bir problem var ise ne olacak ? Bunu nasıl öğrenebilirim ?

Resim

Okulun vereceği ilim ve irfan sayesindedir ki Türk Milleti, Türk Sanatı, Ekonomisi, Türk Şiir ve Edebiyatı bütün güzellikleriyle gelişir.

Mustafa Kemal ATATÜRK

Kullanıcı avatarı
power6
Uzman
İletişim:

Mesaj gönderen power6 » 03 Haz 2015, 00:13

dostum aynı sıkıntı benimde biyoloji ve matematik için var üstelik bunlar muaf gözüküyor ben 1 kere daha girip muaf olmuştum, 3. dönemde muhtemelen mezuniyet incelemesine gireceğim 1 ek sınav garanti ama 2. ek sınavın olacağı ve şartları henüz belli değil ama ben sorun çıkmayacağını umuyorum, 2012 ve öncesi kayıtlı isen belgeler okullardan hem'e gitti orada tekrar incelendi belki bu biraz rahatlatır seni.
Mezun

Kullanıcı avatarı
Dersatatürk
Uzman Doktor

Mesaj gönderen Dersatatürk » 03 Haz 2015, 01:21

Kaydım 2011'de yapılmış benim kayıttan haberim bile yoktu o zaman ben 2013 - 2014 Yılının ilk döneminde haberim oldu ve başladım çalışmalara ... Umarım bir sorun çıkmaz ... Teşekkür ederim ilgin için keşke kesin olarak öğrenebileceğimiz bir yer olsaydı . Hemde amcalar sağolsun baştan sağmacılar bildiğiniz :)

Resim

Mustafa Kemal ATATÜRK

Kullanıcı avatarı
foundreform
Doçent

Mesaj gönderen foundreform » 03 Haz 2015, 17:06

Dersatatürk yazdı:
foundreform yazdı:Eğer öğrenci sisteminde,zorunlu dersler bölümünde gözükmüyorsa problem çıkacağını zannetmem.Mezuniyet incelemesinde şöyle problem çıkar;sizi açık liseye kayıt yaparken,tasdiknamenizdeki bilgileri sisteme aktarırken bir yanlışlık yapılmışsa o zaman problem çıkar.

İşte bende tam olarak bundan bahsediyorum eğer ki öyle bir problem var ise ne olacak ? Bunu nasıl öğrenebilirim ?
2012 yılı ve öncesinde,belirlenen liselerde yeni kayıtlar yapılıyordu sonrasında tekrardan halk eğitim merkezlerinde yeni kayıtlar yapılmaya başlandı.Dosyalar taratılıp internet ortamına aktarılırken inceleme de yapıyorlar belki bir yanlışlık varsa o zaman düzeltebilirler.Bu konu hakkında bence en iyi bilgiyi Bimer'de bulabilirsiniz."Yeni kayıt olurken bilgilerimde bir yanlışlık yapılmış mı? bunu öğrenmek istiyorum" gibi bir mail gönderirseniz ilgileneceklerini zannediyorum.
AÇIK ÖĞRETİM LİSESİ - 4 YILLIK / ALAN YOK
TOPLAM KREDİ : 204 / MEZUN
MEZUNİYET TARİHİ : 10/08/2015

melikegrcy

Re: Mezuniyet ve AÖF sorunsalı... (Yardımınıza İhtiyacım var.)

Mesaj gönderen melikegrcy » 12 Haz 2015, 15:51

merhaba
Kredim 127 toplam dönemim 14 ama okuduğum dönem 12. Ortak derslerimin hepsini verdim.
2014-2015 YGSye girdim şimdi lysye gireceğim. diploma notum 54.95
sizden öğrenmek istediğim;
okul puanım nedir?
kredisi 180 olmayan okul puanı olamıyor diye okudum doğru mu ?
daha 2 dönemim var üniversiteyi kazanırsam diplomamı alabiliyormuyum ?

“Diploma ve Mezuniyet” sayfasına dön