Açık Öğretimden Temel Liseye Geçiş Yapma

Yukarıdaki Başlıkların Dışında Kalan Her Türlü Soru ve Cevaplarınızı Bu bölümde Paylaşabilirsiniz
ismail18

Açık Öğretimden Temel Liseye Geçiş Yapma

Mesaj gönderen ismail18 » 12 Haz 2015, 17:37

Öncelikle Merhabalar, Ben Lise 1 ve Lise 2 okudum normal örgün eğitimde fakat Lise 3 ilk dönem bitimine 1 ay kala tasdikname alarak açık liseye geçiş yaptım. Örgün eğitimde Lise 3.Sınıfta devamsızlıktan kaldım ertesi sene tekrar Lise 3.Sınıf'ta ilk dönem bitimine 1 ay kala tasdikname alarak açık liseye Düz açık liseye geçiş yaptım. Açık Lise'ye geçiş yaptığımda Kredim: 86 Aöl'de okuduğu Dönem: 1 Toplam Dönem: 5 idi. Ve bundan yaklaşık 2 hafta önce Açık Lise sınavları vardı ona girdim işte Dönemim 6 olacak. Bu arada 30/06/1997 tarihinde doğdum. Ben bundan 2 hafta önce Açık Lise sınavlarından çıktığım gibi Dershaneye gittim biliyorsunuz Dershaneler kapatılıp bazıları yarı özel okul olacak o yüzden Seneye 12.Sınıf'tan o okulda okuyabilir miyim diye oranın Müdürü ile konuşmaya gittim. Müdür dedi ki 12.Sınıfa geçebilirsin burası devletle anlaşmalı yarı özel okul olacak yıllık 7000 Tl ücret var dedi ama 4000 Tl'sini devlet verecek 3000 Tl'sini siz vereceksiniz dedi ve Maddiyat durumumu sordu ve ben eğer olursa bu yazın çalışıp okuluna gidebilirim dedim sonra dedi ki 12.Sınıf için 144 kredi lazım dedi hesaplama yaptık işte orada benim şuan 86 kredim var 2 hafta önceki sınavlardan en az 23 kredi gelip Ağustos ayındaki sınavlardan Tam kredi 35 Kredi alırsam toplam 144 kredi oluyor yani sınır çizgisindeyim. Ya da 2 haftaki sınavlardan 23 Kredi üstü alıp Ağustos sınavlarında 35 Krediden pay biçin işte tam 144 veya üstü olması gerekmiş yani. Eğer 144 Kredi olmazsa 11.Sınıftan başlarsın dedi ama yaşım 18 oluyor ve 18 yaşı için 12.Sınıf'tan başlamam daha doğru herhalde. Benim o okula gitme sebebim Hafta içi her gün Sabah 9 Akşam 5 + Hafta sonu Etütler filan olacak hem Sosyalleşmiş olacağım işte ayrıca yüzde 70 üniversiteye hazırlık veriyorlar diye o okula geçiş yapmak istiyorum. Konuşmadan sonra bana dedi ki git ilçe Milli Eğitim Bakanlığı ile konuş dedi ve ben de pazartesi günü oraya gittim Şube Müdürü ile konuştum anlattım bunları işte dedi ki eğer toplarsan 144 Kredi 12.Sınıfta o okula geçiş yapabilirsin dedi ama toplayamazsan 11.Sınıf için yaşın ilerledi dedi mecbur Açık Liseye devam dedi.
Şimdi ben bu Pazartesi işe başlayacağım Eğer iki hafta önceki sınavlardan 23 Kredi ve üstü alırsam Ağustos sınavlarında 35 Kredi almam gerecek tam sınır çizgisindeyim yani siz daha iyi biliyorsunuz Şimdi size sorularım şunlar lütfen buraya kadar okuyup bu sorularımı yanıtlar mısınız ? Teşekkür Ederim.

1. Lise 3.Sınıfta ilk defa kaldım ertesi sene tekrar Lise 3.Sınıfta ilk dönem bitimine 1 ay kala Tasdikname aldım ya Devlet bana 4000 Tl verir mi ?
2. Dönemim Ağustos sınavı ile birlikte 7 olacak illa ki 12.Sınıf için 144 Kredi şart mı ?
3. Eğer 144 Kredi toplarsam Meslek Lisesi hariç başka liselere geçiş hakkım olur mu ?
4. Tam özel okullar örnek Doğa koleji filan paraya bakıyor bence orada okumak için yıllık 20 Bin Tl lazım parası çok zor ama o okul olur mu peki ?
5. Ben bu Eylül ayına kadar 144 Krediyi sadece Açık Lise sınavları ile mi toplamam gerekir mesela ek sınavlar filan olmaz mı ya da not yükseltme sınavı ?
6. Bu Dershaneler Eylül ayına kadar kesin Temel Lise olacak mı yoksa Sözde mi bütün bunlar yani orası okul olacak mı ?
7. Son olarak eğer ki önceki sınavlardan 23 Kredi gelirse en az Ağustos sınavında 35 Tam Kredi almam gerekecek 35 Kredi almak çok mu zor imkansız mı ?

Bu arada önceki sınav kitapçığımı almayı unuttum yani sınav sonuçları ne zaman belli olur acaba ?

Allah razı olsun Teşekkür Ederim.

Kullanıcı avatarı
foundreform
Doçent

Re: Açık Öğretimden Temel Liseye Geçiş Yapma

Mesaj gönderen foundreform » 12 Haz 2015, 18:28

Açık öğretim lisesinden örgün liseye geçmek için şartlar var tabi bu şartlar sadece kredi ve dönem ile yeterli değil.Mesela örgün olarak lise 4. sınıftan devam etmek istiyorsun kredin ve dönemin yetiyor ama lise 4 için istenen derslerden de açık lisede geçmen gerekiyor...Tabi bu dersler,ve bilgiler "talim ve terbiye kurulu"nun metninde yer alıyor.Bence iyi düşünmen gerek sana tavsiyem açık liseyi bitirmendir çünkü maddi konuda seni fazla zorlamaz.Zaten az kalmış lisenin bitmesine,üniversite ortamında da sosyalleşebilirsin.144 ve üstü kredin olmazsa lise 4.sınıftan devam edemezsin.Lise 3 den devam edecek olursan yaş probleminin olacağını zannetmem çünkü 19 yaşına kadar örgün eğitime geçiş yapılıyor diye biliyorum.Bahsettiğin lise hariç diğer liselerin bir çoğu "Anadolu" liseleri olduğu için belki nakil işlemi yapmayabilirler.Yüksek ihtimal bu yıl da ek sınavlar yapılacak,ek sınavlar ile kredini yükseltebilirsin.Ama ek sınavlar eylül-ekim gibi olacağından örgün liseler için kayıt tarihleri bitmiş olur mu? bunu da göz önünde bulundurmak lazım...35 kredi almak çok zor değil çalışmana bağlı.Sonuçlar 4 temmuz da yayınlanacak.
Nakil işlemleri için "talim terbiye kurulu başkanlığı"nın yayınladığı metni oku;
Link: http://www.aol.meb.gov.tr/dokumandb/aol ... karari.pdf
Aöl nin duyurusu
Link: http://www.aol.meb.gov.tr/sayfaoku.php?id=13
AÇIK ÖĞRETİM LİSESİ - 4 YILLIK / ALAN YOK
TOPLAM KREDİ : 204 / MEZUN
MEZUNİYET TARİHİ : 10/08/2015

ismail18

Mesaj gönderen ismail18 » 12 Haz 2015, 19:01

foundreform yazdı:Açık öğretim lisesinden örgün liseye geçmek için şartlar var tabi bu şartlar sadece kredi ve dönem ile yeterli değil.Mesela örgün olarak lise 4. sınıftan devam etmek istiyorsun kredin ve dönemin yetiyor ama lise 4 için istenen derslerden de açık lisede geçmen gerekiyor...Tabi bu dersler,ve bilgiler "talim ve terbiye kurulu"nun metninde yer alıyor.Bence iyi düşünmen gerek sana tavsiyem açık liseyi bitirmendir çünkü maddi konuda seni fazla zorlamaz.Zaten az kalmış lisenin bitmesine,üniversite ortamında da sosyalleşebilirsin.144 ve üstü kredin olmazsa lise 4.sınıftan devam edemezsin.Lise 3 den devam edecek olursan yaş probleminin olacağını zannetmem çünkü 19 yaşına kadar örgün eğitime geçiş yapılıyor diye biliyorum.Bahsettiğin lise hariç diğer liselerin bir çoğu "Anadolu" liseleri olduğu için belki nakil işlemi yapmayabilirler.Yüksek ihtimal bu yıl da ek sınavlar yapılacak,ek sınavlar ile kredini yükseltebilirsin.Ama ek sınavlar eylül-ekim gibi olacağından örgün liseler için kayıt tarihleri bitmiş olur mu? bunu da göz önünde bulundurmak lazım...35 kredi almak çok zor değil çalışmana bağlı.Sonuçlar 4 temmuz da yayınlanacak.
Nakil işlemleri için "talim terbiye kurulu başkanlığı"nın yayınladığı metni oku;
Link: http://www.aol.meb.gov.tr/dokumandb/aol ... karari.pdf
Aöl nin duyurusu
Link: http://www.aol.meb.gov.tr/sayfaoku.php?id=13
Öncelikle çok Teşekkür Ederim. Ben Normal okula geri dönmek istiyorum hem sosyalleşmek için hem de üniversiteye hazırlık daha iyi olur için hem de benim Örgün de iki kere kalma nedenim hastalığım yüzünden idi devamsızlık doktor raporu doldu işte ve kaldım. Yani Örgün lisede okumak içim de kaldı zaten oradan devam etmek istiyorum ama 11.Sınıf çok geç olur ya 12.Sınıf olması daha iyi bence ek sınavlar olsa belki kayıt tarihleri dolmasa geçebilirim İnşallah geçerim ya.

Kullanıcı avatarı
Köylü Kızı
Onursal Üye

Mesaj gönderen Köylü Kızı » 12 Haz 2015, 21:58

İnşallah İsmail, bu dönem 35 kredi almaya çalış zor değil gerçekten yapabilirsin... :gozkırkma:

ismail18

Mesaj gönderen ismail18 » 12 Haz 2015, 22:18

Köylü Kızı yazdı:İnşallah İsmail, bu dönem 35 kredi almaya çalış zor değil gerçekten yapabilirsin... :gozkırkma:
İnşallah abla Sağ ol

Kullanıcı avatarı
foundreform
Doçent

Mesaj gönderen foundreform » 13 Haz 2015, 00:10

Moralini bozmak istemem ama bir kere sınıf tekrarı yapmışsın,ikinci senende yarıda tasdikname ile ayrılmışsın ikinci senende devamsızlık yüzünden kalmayarak kendi isteğinle ayrıldıysan problem yok ama devamsızlık yüzünden kaldıysan ve daha öncede kaldığın için maalesef örgün eğitime devam edemezsin.Örgün eğitime devam etmek için 2 kere sınıf tekrarı yapmamış olman gerekiyor. :37: :39:
AÇIK ÖĞRETİM LİSESİ - 4 YILLIK / ALAN YOK
TOPLAM KREDİ : 204 / MEZUN
MEZUNİYET TARİHİ : 10/08/2015

Kullanıcı avatarı
Köylü Kızı
Onursal Üye

Mesaj gönderen Köylü Kızı » 13 Haz 2015, 09:46

foundreform yazdı:Moralini bozmak istemem ama bir kere sınıf tekrarı yapmışsın,ikinci senende yarıda tasdikname ile ayrılmışsın ikinci senende devamsızlık yüzünden kalmayarak kendi isteğinle ayrıldıysan problem yok ama devamsızlık yüzünden kaldıysan ve daha öncede kaldığın için maalesef örgün eğitime devam edemezsin.Örgün eğitime devam etmek için 2 kere sınıf tekrarı yapmamış olman gerekiyor. :37: :39:
Ama o konuştuğu özel okulun yetkilisi bu durumu biliyordu dimi İsmail.?

ismail18

Mesaj gönderen ismail18 » 13 Haz 2015, 14:01

Köylü Kızı yazdı:
foundreform yazdı:Moralini bozmak istemem ama bir kere sınıf tekrarı yapmışsın,ikinci senende yarıda tasdikname ile ayrılmışsın ikinci senende devamsızlık yüzünden kalmayarak kendi isteğinle ayrıldıysan problem yok ama devamsızlık yüzünden kaldıysan ve daha öncede kaldığın için maalesef örgün eğitime devam edemezsin.Örgün eğitime devam etmek için 2 kere sınıf tekrarı yapmamış olman gerekiyor. :37: :39:
Ama o konuştuğu özel okulun yetkilisi bu durumu biliyordu dimi İsmail.?
İlk sene kaldım ikinci sen devamsızlık hakkım dolmadan kendi hakkımla ayrıldım

Kullanıcı avatarı
Köylü Kızı
Onursal Üye

Mesaj gönderen Köylü Kızı » 13 Haz 2015, 14:11

Ama sorun olmaz Örgüne geçişte dimi?

Kullanıcı avatarı
foundreform
Doçent

Mesaj gönderen foundreform » 13 Haz 2015, 14:25