Diploma Verilme Tarihi YGS LYS kaçar mı?

Diploma ve Mezuniyet Hakkında Her Türlü Soru ve Cevaplarınızı Bu bölümde Paylaşabilirsiniz
cylonn

Diploma Verilme Tarihi YGS LYS kaçar mı?

Mesaj gönderen cylonn » 28 Haz 2015, 14:45

Merhabalar 7. dönemdeyim 137 kredim var. Sadece iki tane zorunlu dersim kaldı diğer derslerde başarılı oldum. 2 tane daha sınava girip 192 krediyi tamamlıyorum. Her yıl Eylül, Ekim ayları arasında yapılan 2. ek sınavın bu yılda yapılması halinde büyük ihtimalle 2016'ya girmeden 192 krediye ulaşacağım. En kötü ihtimalle Ocak ayında gireceğim sınav sonrasında 192 krediye ulaşacağım. Benim sorum ocaktaki sınavdan sonra AOL tarafından diplomam ne zaman verilecek? 2016-2017 Ygs, Lys sınavlarını kaçırmaktan korkuyorum bilgisi olanlar yardımcı olursa hem sevinirim hemde büyük bir minnet duyarım teşekkürler. Diplomalar 192 krediye geldiğimizde hemen veriliyor mu yoksa haziran ayımı bekleniyor? Birde eğer 192 krediyi alıp diplomayı alamazsam lys ve ygs'ye katılamaz mıyım? Lütfen yardım!

Sienne
Yardımcı Asistan

Re: Diploma Verilme Tarihi YGS LYS kaçar mı?

Mesaj gönderen Sienne » 28 Haz 2015, 16:00

YGS-LYS katılmak için 192 krediyi tamamlama zorunluluğun yok. Örnek vermek gerekirse ben bu sene ygs'ye kayıt olduğumda 112 kredim vardı. Hem ygs hem de lys'ye sorunsuz bir şekilde girdim. Şimdi ise lys sonuçlarını bekliyorum. Sonra tercih yapıp 3. sınavlar sonucun da kazanırsam üniversite kayıt olmayı hedefliyorum.

Diplomaların gelmesi ise öğrenci girişi yaptığın da eğer mezzun durumda gözükürsen 2-3 ay arası yada aksilik olursa 3-4 ay şeklinde diplomayı alıyorsun.

“Diploma ve Mezuniyet” sayfasına dön