Diploma notu hesaplama?
Diploma notu hesaplama?
örgün eğitimden aöle geçen birisinin diploma notu nasıl hesaplanıyor? normal okulda olduğu gıbı her dönemin ayrı mı hesaplanıyor. yoksa butun notlar toplanıp krediyemi bölünüyor?
- Köylü Kızı
- Onursal Üye
Re: Diploma notu hesaplama?
Her bir dersi kendi kredisine çarpıp sonra çarptıklarınızı tümüyle toplayıp sonra da tüm derslerin kredilerinide toplayıp sonra da çarptıklarınızı toplam kredilerinize bölüyorsunuz ordan çıkan sonuç diploma notunuzdur
eğer ÖSYM de kaydınız varsa AİS sayfanızdan eğitim bilgileri'nde diploma notunuz vardır...
eğer ÖSYM de kaydınız varsa AİS sayfanızdan eğitim bilgileri'nde diploma notunuz vardır...

O sistemi biliyorum soruyu tam sormadım sanırım. Simdi normal okuldan aole gectim. Diploma notuma sadece aöldeki dersler mi eklenecek yoksa okulda gördüğümüz derslerde eklenecek mi? Örneğin ben meslek lisesinde okuyorum. Meslek derslerinden aldığım notlar diplomama yansır mı? Yada aynı şekilde beden eğitimi.
- Köylü Kızı
- Onursal Üye
Evet yansır, Mesleki derslerin notları diplomanıza eklenir. Sadece açıkliseye geçtiğinizde Mesleki derslerin kredisi açıklisede geçmiyor...cali yazdı:O sistemi biliyorum soruyu tam sormadım sanırım. Simdi normal okuldan aole gectim. Diploma notuma sadece aöldeki dersler mi eklenecek yoksa okulda gördüğümüz derslerde eklenecek mi? Örneğin ben meslek lisesinde okuyorum. Meslek derslerinden aldığım notlar diplomama yansır mı? Yada aynı şekilde beden eğitimi.

ben meslekteki derslerin puanlarıda hesaplanmıyor biliyordum,Köylü Kızı yazdı:Evet yansır, Mesleki derslerin notları diplomanıza eklenir. Sadece açıkliseye geçtiğinizde Mesleki derslerin kredisi açıklisede geçmiyor...cali yazdı:O sistemi biliyorum soruyu tam sormadım sanırım. Simdi normal okuldan aole gectim. Diploma notuma sadece aöldeki dersler mi eklenecek yoksa okulda gördüğümüz derslerde eklenecek mi? Örneğin ben meslek lisesinde okuyorum. Meslek derslerinden aldığım notlar diplomama yansır mı? Yada aynı şekilde beden eğitimi.![]()
yani meslek lisesinde aldığımız puanlar sayılıyormu,diploma puanına ekleniyormu

- Köylü Kızı
- Onursal Üye
Bu mesajı ben mi yazmışım yaaa... Hiç hatırlamıyorum, eğer böyle bişey varsada şimdi bilmiyorum, hafızam gitti benim yaaa....dtyyuj yazdı:ben meslekteki derslerin puanlarıda hesaplanmıyor biliyordum,Köylü Kızı yazdı:Evet yansır, Mesleki derslerin notları diplomanıza eklenir. Sadece açıkliseye geçtiğinizde Mesleki derslerin kredisi açıklisede geçmiyor...cali yazdı:O sistemi biliyorum soruyu tam sormadım sanırım. Simdi normal okuldan aole gectim. Diploma notuma sadece aöldeki dersler mi eklenecek yoksa okulda gördüğümüz derslerde eklenecek mi? Örneğin ben meslek lisesinde okuyorum. Meslek derslerinden aldığım notlar diplomama yansır mı? Yada aynı şekilde beden eğitimi.![]()
yani meslek lisesinde aldığımız puanlar sayılıyormu,diploma puanına ekleniyormu