Diploma notu hesaplama?

Diploma ve Mezuniyet Hakkında Her Türlü Soru ve Cevaplarınızı Bu bölümde Paylaşabilirsiniz
cali

Diploma notu hesaplama?

Mesaj gönderen cali » 08 Tem 2015, 16:24

örgün eğitimden aöle geçen birisinin diploma notu nasıl hesaplanıyor? normal okulda olduğu gıbı her dönemin ayrı mı hesaplanıyor. yoksa butun notlar toplanıp krediyemi bölünüyor?

Kullanıcı avatarı
Köylü Kızı
Onursal Üye

Re: Diploma notu hesaplama?

Mesaj gönderen Köylü Kızı » 08 Tem 2015, 22:35

Her bir dersi kendi kredisine çarpıp sonra çarptıklarınızı tümüyle toplayıp sonra da tüm derslerin kredilerinide toplayıp sonra da çarptıklarınızı toplam kredilerinize bölüyorsunuz ordan çıkan sonuç diploma notunuzdur
eğer ÖSYM de kaydınız varsa AİS sayfanızdan eğitim bilgileri'nde diploma notunuz vardır... :gozkırkma:

cali

Mesaj gönderen cali » 08 Tem 2015, 23:06

O sistemi biliyorum soruyu tam sormadım sanırım. Simdi normal okuldan aole gectim. Diploma notuma sadece aöldeki dersler mi eklenecek yoksa okulda gördüğümüz derslerde eklenecek mi? Örneğin ben meslek lisesinde okuyorum. Meslek derslerinden aldığım notlar diplomama yansır mı? Yada aynı şekilde beden eğitimi.

Kullanıcı avatarı
Köylü Kızı
Onursal Üye

Mesaj gönderen Köylü Kızı » 09 Tem 2015, 04:51

cali yazdı:O sistemi biliyorum soruyu tam sormadım sanırım. Simdi normal okuldan aole gectim. Diploma notuma sadece aöldeki dersler mi eklenecek yoksa okulda gördüğümüz derslerde eklenecek mi? Örneğin ben meslek lisesinde okuyorum. Meslek derslerinden aldığım notlar diplomama yansır mı? Yada aynı şekilde beden eğitimi.
Evet yansır, Mesleki derslerin notları diplomanıza eklenir. Sadece açıkliseye geçtiğinizde Mesleki derslerin kredisi açıklisede geçmiyor... :gozkırkma:

dtyyuj

Mesaj gönderen dtyyuj » 30 Oca 2016, 00:25

Köylü Kızı yazdı:
cali yazdı:O sistemi biliyorum soruyu tam sormadım sanırım. Simdi normal okuldan aole gectim. Diploma notuma sadece aöldeki dersler mi eklenecek yoksa okulda gördüğümüz derslerde eklenecek mi? Örneğin ben meslek lisesinde okuyorum. Meslek derslerinden aldığım notlar diplomama yansır mı? Yada aynı şekilde beden eğitimi.
Evet yansır, Mesleki derslerin notları diplomanıza eklenir. Sadece açıkliseye geçtiğinizde Mesleki derslerin kredisi açıklisede geçmiyor... :gozkırkma:
ben meslekteki derslerin puanlarıda hesaplanmıyor biliyordum,
yani meslek lisesinde aldığımız puanlar sayılıyormu,diploma puanına ekleniyormu :44:

Kullanıcı avatarı
Köylü Kızı
Onursal Üye

Mesaj gönderen Köylü Kızı » 30 Oca 2016, 16:22

dtyyuj yazdı:
Köylü Kızı yazdı:
ben meslekteki derslerin puanlarıda hesaplanmıyor biliyordum,
yani meslek lisesinde aldığımız puanlar sayılıyormu,diploma puanına ekleniyormu :44:
Bu mesajı ben mi yazmışım yaaa... Hiç hatırlamıyorum, eğer böyle bişey varsada şimdi bilmiyorum, hafızam gitti benim yaaa.... :22:

“Diploma ve Mezuniyet” sayfasına dön