Açık Öğretim En Fazla kaç sene bitirilebilir ?
-
- Yardımcı Asistan
Açık Öğretim En Fazla kaç sene bitirilebilir ?
Herkese merhaba bugünlerde kafamda takılan bir soru var Açık öğretim lise'yi en fazla kaç senede yada kaç dönemde bitirmemiz gerek ?
- Köylü Kızı
- Onursal Üye
Re: Açık Öğretim En Fazla kaç sene bitirilebilir ?
Merhaba Yunusemre... Şöyle bir örnek vereyim; benim bir tanıdığım var 2006'dan beri açıklise okuyor ve halen mezun olmadı. Burdan şunu çıkarabiliriz demekki açıklisenin sınırı yok ama zaman kaybı ne kadar erken bitirirsen Üniversiteye o kadar erken gidersinYunusEmre53 yazdı:Herkese merhaba bugünlerde kafamda takılan bir soru var Açık öğretim lise'yi en fazla kaç senede yada kaç dönemde bitirmemiz gerek ?

istersen 20 yılda bitir
ama dönemin ilerdedikçe öğrencilik hakların ve askerlik tecili gibi işlemleri yapamıyorsun

Mezun
-
- Yardımcı Asistan
Kredimiz felan düşermi peki ?
Kredin düşmez.Sınavlara ders notlarından ya da çıkmış sorularından çalışabilirsin.
Ayrıca yaşın 18 yada üzeri ise bir sene içinde üç kere sınav olabiliyorsun.Altında ise 2 diye biliyorum.Şimdi girdiğin her sınavdan başarılı olarak 45 aldığını düşünsek bir sene içinde 105 kredi alabilirsin.Tamamen her şey sana bağlı ama bitirmek için gerekli bir dönem okumak gerektiğini de biliyorum.Sen iyice araştır istersen
Ayrıca yaşın 18 yada üzeri ise bir sene içinde üç kere sınav olabiliyorsun.Altında ise 2 diye biliyorum.Şimdi girdiğin her sınavdan başarılı olarak 45 aldığını düşünsek bir sene içinde 105 kredi alabilirsin.Tamamen her şey sana bağlı ama bitirmek için gerekli bir dönem okumak gerektiğini de biliyorum.Sen iyice araştır istersen

Toplam Kredi : 200
Zorunlu Ders : 0
Zorunlu Ders : 0