Mezun olmak
Mezun olmak
Merhaba iyi Akşamlar , Foruma yeni katıldım benim bi sorum olacaktı
Şu an 150 kredim ve 6 zorunlu dersim var ve bugün ki tercih sonuçlarına göre Üsküdar Üniversite'si %75 burslu tıbbi tanıtım ve pazarlama Bölümü'ne yerleşmeye hak kazandım , acaba şu an ki duruma göre ve ek sınavı da hesaplarsak mezun olamama gibi bi durumum söz konusu olabilir mi ? Şimdiden teşekkürler iyi çalışmalar .
Şu an 150 kredim ve 6 zorunlu dersim var ve bugün ki tercih sonuçlarına göre Üsküdar Üniversite'si %75 burslu tıbbi tanıtım ve pazarlama Bölümü'ne yerleşmeye hak kazandım , acaba şu an ki duruma göre ve ek sınavı da hesaplarsak mezun olamama gibi bi durumum söz konusu olabilir mi ? Şimdiden teşekkürler iyi çalışmalar .
Re: Mezun olmak
ek sınavın yapılacağına güvenerek sınava girmişsin, 70 kredinin 42si alman gerekiyor, ortak dersleri vermen ya da muaf olman gerekiyor, bence soruyu kendine sormalısın; mezun olamama gibi bi durumun söz konusu olabilir mi ?
Mezun
- foundreform
- Doçent
Ek sınav yüksek bir ihtimal yapılacak.
Sizin 3.dönem ve ek sınavdan gerekli krediyi almanız gerekli,yoksa yapacak hiçbir şey yok.
Kayıt tarihleri zamanında kaydınızı yaptırırsınız fakat 6 ekim e kadar diplomayı teslim edemezseniz öğrenciliğiniz iptal olur.
Sizin 3.dönem ve ek sınavdan gerekli krediyi almanız gerekli,yoksa yapacak hiçbir şey yok.
Kayıt tarihleri zamanında kaydınızı yaptırırsınız fakat 6 ekim e kadar diplomayı teslim edemezseniz öğrenciliğiniz iptal olur.
AÇIK ÖĞRETİM LİSESİ - 4 YILLIK / ALAN YOK
TOPLAM KREDİ : 204 / MEZUN
MEZUNİYET TARİHİ : 10/08/2015
TOPLAM KREDİ : 204 / MEZUN
MEZUNİYET TARİHİ : 10/08/2015
Anlamadığım nokta şu an Ağustos'taki kayıt için herhangi bi belge vermiyorlar bana gidip nasıl kayıt yaptırabilirim yoksa son sınav ve sonraki ek sınavlardan sonra mı kayıt yaptırmaya gideceğim , son yazdığından sonra biraz kafam karıştı .foundreform yazdı:Ek sınav yüksek bir ihtimal yapılacak.
kontenjan sıkıntısı yok, sen kazanmışsın, yapman gereken sınavları geçip kayıt yaptırmaya gitmek.
şöyle diyeyim sen 10 kişini girdiği bir bölüme girmişsin, kayıt yaptırmadığın için yerine 1 kişi alınıyor, ösymnin kararı baz alınarak sana kayıt hakkı veriliyor (6 ekim'e kadar), sen 6 ekime kadar gidip istediğin zaman kayıt yaptırabilirsin, o bölümün 11. öğrencisi olursun.
şöyle diyeyim sen 10 kişini girdiği bir bölüme girmişsin, kayıt yaptırmadığın için yerine 1 kişi alınıyor, ösymnin kararı baz alınarak sana kayıt hakkı veriliyor (6 ekim'e kadar), sen 6 ekime kadar gidip istediğin zaman kayıt yaptırabilirsin, o bölümün 11. öğrencisi olursun.
Mezun
Eyvallah teşekkürler yalnız şu konuda emin olmak istiyorum şu anda ki durumuma göre 3 7 Ağustos tarihlerinde kayıt yaptırma imkanım var mı eğer var ise bu nasıl olur çünkü bugün halk eğitim merkezine gittim çıkma belgesi vermediler 8 9 Ağustos'taki sınavlardan sonra gel dediler yani hala tam olarak anlamış Değilim herkes farklı bişey diyor hele bizim burdaki halk eğitim merkezi hiç alakasız adamlara ben söyledim 6 Ekim yazısını yoksa haberleri yoktu diyorlar sen kayıt yaptıramazsın bi daha ki seneye kaldı diye yorum yapıyorlar sinirlerimi bozdular .power6 yazdı:kontenjan sıkıntısı yok, sen kazanmışsın, yapman gereken sınavları geçip kayıt yaptırmaya gitmek.
Bugün üniversiteyi Aradım bana dediler ki 6 Ekim e kadar verilen süre diploma teslim süresi kayıt süresi değilmiş , sistemde mezun yazmıyor ama benim şu kadar kredi ve şu kadar dersi verdiğinde mezun olabilir diye belge vermeleri gerekmiş yani 3 7 Ağustos tarihlerin de o belgeyi Alıp götürüp kayıt olmam gerekiyor , halk eğitim merkezine gittim beni direk yolladılar 8 9 Ağustos'tan sonra gel dediler cevabımı forumda bulabilirim sandım burda da bişey çıkmadı Allah tan üniversite ile irtibata geçtim yoksa bir Senem mahvolacaktı şimdi pazartesi gidip o dilekçeyi alacağım , anlamadığım nokta şu bilgiyi halk eğitim merkezlerindeki görevliler neden bilmiyor ben işin üstüne gitmesem aptal gibi 8 9 Ağustos'tan sonra gidecektim sonra da üniversite bana diyecekti artık kayıt süresi geçti sonra bi seneyi at çöpe gitsin olacaktı bi daha ki sene okul puanından da olacaktım.power6 yazdı:mezun yazdığı zaman git belgeni al ve kaydol. başka tarih yok
en doğru bilgiye ulaşmışsın o zaman ne diyeyim, bana 147 tarafından verilen bilgi diploma alınca kayıt yaptıracağımız yönündeydi.
Mezun
Bu konuda halk eğitim merkezlerine gidipte Sakın bilgi almaya kalkmayın arkadaşlar , yerleştiğiniz üniversiteyi arayın sorun oradan bilgi alın ona göre hareket edin , benim durumumda olan bi çok kişi vardır hiç bi arkadaşımız mağdur kalmasın en sağlıklı bilgiyi yerleştiğiniz üniversite veriyor , bu arada şunuda belirtmekte fayda var 6 Ekim'e kadar verilen süre kayıt süresi değil diploma teslim süresi , sistem de mezun yazan arkadaşlar zaten Çıkma belgesi Alıp kayıt olabilirler ama benim durumumda ki arkadaşlar da şu şu derslerden veya krediden sonra mezun olabilir dilekçesini bulunduğu yerdeki halk eğitim merkezlerinden almaları gerek kayıt için 7 Ağustos son , HE merkezlerinde ki görevliler hiç alakasız bunu tekrar tekrar belirteyim aman diyeyim onların bilgisi ile hareket etmeyin , ki zaten bildikleri bişey yok maalesef.power6 yazdı:en doğru bilgiye ulaşmışsın o zaman ne diyeyim, bana 147 tarafından verilen bilgi diploma alınca kayıt yaptıracağımız yönündeydi.