1- ingilizce-7'den giriyorsam ingilizce'den önce almanca-fransızca-7 derslerine bakarım, çoğu zaman bu testlerde 1-2 tane fotoğraflı soru çıkıyor, mesela adam gazete okuyor yukarıda ki adam ne yapıyor diye soruyor aşağıda newspapers papers gibi tanıdık cümleler geliyor mutlaka bu soruları yapın, ing-fr-alm aynı dönem sınavlarının cevap anahtarları aynı, eğer dediğimi anladıysanız mutlaka 1-2 soru cebe koyarsınız.
2- ikinciside eğer şu dersi geçiyimde not önemli değil diyorsanız 4-5 tane kesin doğru dediğiniz cevapları cevap anahtarına işaretleyin en az ya da hiç çıkmamış şıkkı diğer sorulara bakmadan yardırın

ilk taktik mutaka ama mutlaka çıkıyor bazen türkçe kelimelere yakın fotoğraflar geliyor bi keresinde fransızcada sanırım adam yoğurt yiyordu kabın üstünde yoğurt fotoğrafı vardı adam ne yiyor diye soruyordu şıklarda yoghurds tarzı bir şey vardı

ikinci taktikte 5 kesin yapıp işaretleyip 9-10 ders rahat geçmişimdir özellikle edebiyatta çok kullanıyordum bunu, bi sınava sabah otobüste çalışarak gittim 10 dakika 5 doğru yapıp diğerlerini sallayarak 70 almıştım, sanırım son sınavdı hatta