Üniversiteyi kazandım şuanda mezuniyet incelemesindeyim bundan dolayı kayıt yaptıramıyorum. Daha önce açılmış konulara baktım ( 1 aydır mezuniyet incelemesindeyim, mezuniyet incelemem iptal olmuş, mezun olamayacak mıyım? ) gibi gibi konu açanları gördüm. Doğrusu genelde öğrenciler mezuniyet incelemesine girmeden mezun oluyorlar benim gibi öğrenciler mezuniyet incelemesine girince merak uyandırıyor.
Bu durum biraz beni meraklandırdığı için halk eğitim merkezini arayıp ne kadar alabildiğim bilgi var ise aldım.
Öncelikle belirteyim mezuniyet incelemesinden çıkıp mezun olup olmadığınız gibi işlemler Ankara'da yapılmıyor bağlı olduğunuz halk eğitim merkezleri sisteme sizin evraklarınızı giriyor tabi ki bu durum 2011 ve sonrası kayıt olan öğrenciler için geçerli.
Aradığımda aldığım bilgi şu şekildeydi;
Mezuniyet incelemesinin ne kadar süreceği hakkında bilgi veremem değişkenlik gösterebiliyor. Şuanda bakanlık tarafından bize onay gelmediği için sisteme öğrencilerin mezuniyet bilgilerini giremiyoruz. Onay gelir gelmez mezuniyet bilgilerini gireceğiz. Eğer ki sizin evraklarınızda veya daha önce bir okula bağlıysanız bunun ile ilgili bir problem çıkarsa size ulaşıyoruz ve sizden gerekli evrakları temin ediyoruz.
Diğer bir sorduğum soru ise evraklar haricinde daha önce ki girdiğim sınavlarda bir problem oluşabilir mi? Bunlardan dolayı mezun olmama şansım varmıdır diye sordum. Kendileri ise bana.
Böyle bir durumun olma ihtimali çok düşük. Çok nadir evrakları eksik olan var ise bunları temin ediyoruz.
Arkadaşlar işin aslı benim gibi 2011 ve sonrası kayıt olan öğrencilerin evrakları Ankara'da değil bulunduğumuz halk eğitim merkezindedir. Sisteme mezuniyet bilgilerimizin girilebilmesi için Ankara'dan halk eğitim merkezlerine talep gönderiliyor. Bağlı olduğumuz halk eğitim merkezleri'de bilgilerimizi sisteme giriyor ve mezun oluyoruz. Bir daha kayıt yeniletmeye giderken kayıt işlemlerini gerçekleştiren mahkeme suratlı abimizi, ablamızı görmüyoruz. Kalın sağlıcakla yolunuz açık olsun.