Dönem Sorunu
Dönem Sorunu
Merhaba arkadaslar iyi gunler iyi geceler acik lise hakkinda merak ettigim bir konu var ben 9. Sınıf ve 10. Sinif olmak üzere 2 kere kaldim toplamda 3 sene okula gittim yani ben simdi acik liseye gecince 6. Donemden mi başlıyacağım? Yoksa kaldigim seneler donem olarak sayilmiyor mu? 6. Donemden basliyacak isem bu sene YGS ye girme hakkım var mi?
Re: Dönem Sorunu
lise 1 (1.ve2.dönem) lise2(3.ve4.dönem) oluyo yani dönem olarak 5.dönemden başlıcaksın ve örgün öğretimde başaramadığın dersleride alıcaksın aynı zamanda.geçen sene ygs şartları toplam dönem 6 ve 102 kredinin olmasıydı yanlış hatırlamıyorsam.gereken şartları yerine getirmişsen ya da ocak sınavında getirirsen girebilirsin.(kaldığın seneler dönem sayılmıyo)Sefa8118 yazdı:Merhaba arkadaslar iyi gunler iyi geceler acik lise hakkinda merak ettigim bir konu var ben 9. Sınıf ve 10. Sinif olmak üzere 2 kere kaldim toplamda 3 sene okula gittim yani ben simdi acik liseye gecince 6. Donemden mi başlıyacağım? Yoksa kaldigim seneler donem olarak sayilmiyor mu? 6. Donemden basliyacak isem bu sene YGS ye girme hakkım var mi?
cacali3 yazdı:lise 1 (1.ve2.dönem) lise2(3.ve4.dönem) oluyo yani dönem olarak 5.dönemden başlıcaksın ve örgün öğretimde başaramadığın dersleride alıcaksın aynı zamanda.geçen sene ygs şartları toplam dönem 6 ve 102 kredinin olmasıydı yanlış hatırlamıyorsam.gereken şartları yerine getirmişsen ya da ocak sınavında getirirsen girebilirsin.(kaldığın seneler dönem sayılmıyo)Sefa8118 yazdı:Merhaba arkadaslar iyi gunler iyi geceler acik lise hakkinda merak ettigim bir konu var ben 9. Sınıf ve 10. Sinif olmak üzere 2 kere kaldim toplamda 3 sene okula gittim yani ben simdi acik liseye gecince 6. Donemden mi başlıyacağım? Yoksa kaldigim seneler donem olarak sayilmiyor mu? 6. Donemden basliyacak isem bu sene YGS ye girme hakkım var mi?
Hocam bazi yerlerde bir donem de 35 puan toplandığı için ygs ye girme kredisinin 87 ye düşürüldüğü yaziyor bunun dogrulugu olabilir mi?
Acikogretim lisesinin facebook sayfasinda da 87 kredi sarti diyolar bu sene ama olur mu bilemem.ocak ayinda kesinlesir kac krediyle basvuru yapilcagi
Peki hocam bana okuldan buyuk ihtimal 60 70 kredi gelecek ben ocak ayindaki sinavdan 30 kredi falan alsam girebilir miyim sinava? Yoksa ocak ayindaki sinav dahil edilmiyor mu?cacali3 yazdı:Acikogretim lisesinin facebook sayfasinda da 87 kredi sarti diyolar bu sene ama olur mu bilemem.ocak ayinda kesinlesir kac krediyle basvuru yapilcagi
Ocak ayi dahil,belirlenen krediye ulasirsaniz girebilirsiniz
Peki hocam ben ocak sinaviyla birlikte kredimi 87 nin uzerine cektim diyelim ama 5. Donemden basliyacagimi soyluyorsunuz bu sorun olur mu ygs ye girmeme?
ocak sınavıyla 6 dönem olmalı
çünkü 3. dönem mezun olman için 8 dönem olmalı
Kredi:193
Dönem:8
<3mezun<3
<3mezun<3

şimdi 3 sınav var önümüzde 35+35+35=105 kredi eder
ek sınavda var kredin 90 falan olursa mezun olursun
benimde bu 5. dönemimdi ocakta 6 dönem olacak
ek sınavda var kredin 90 falan olursa mezun olursun
benimde bu 5. dönemimdi ocakta 6 dönem olacak

<3mezun<3
<3mezun<3

Hocam simdi benim bu ocakta girecegim sinav 6. Donem sinavimi olacak?tebessümm yazdı:ocak sınavıyla 6 dönem olmalı
durumumuz aynı
benimde 5 dönem
arkadaşım eğer bu dönem mezun olabileceksen sınava girebilirsin
dönemin yetiyor

benimde 5 dönem
arkadaşım eğer bu dönem mezun olabileceksen sınava girebilirsin

dönemin yetiyor

<3mezun<3
<3mezun<3

kaç dönemden başlarsın bilmiyorum bunu kayıt olunca anlarsın
aöl le kayıt oldun mu?
aöl le kayıt oldun mu?
<3mezun<3
<3mezun<3

ama 5. dönem olursa ocakta malesef ygs ye giremiyorsuntebessümm yazdı:durumumuz aynı![]()
benimde 5 dönem
arkadaşım eğer bu dönem mezun olabileceksen sınava girebilirsin![]()
eğer altı dönemin olursa yetiyor
<3mezun<3
<3mezun<3

Daha kayıt olmadim malesef bayramdan sonra istanbul a gidince olacagim ama orgun egitimde 6 donem okudum